Вучић: Србиjа ће умети да заштити своj народ и териториjу

Србиjа ће умети да заштити своj народ и своjу териториjу, поручио jе данас премиjер Aлександар Вучић приликом обиласка базе Mердаре и додао да ће Жандармериjа добити нову опрему како би што ефикасниjе испуњавала своjе задатке, али и да би се боље заштитила.

“Животи жандарма и полицаjаца за нас су веома важни и не можемо дозволити бандитима и криминалним групама да краду и пљачкаjу, и не само то него да долазе са десет аутоматских пушака коjе служе само за то да се убиjаjу српске снаге безбедности. Tо jе организовани криминал,” рекао jе Вучић и додао да веруjе да Aлбанцима из општине Подуjево “неће убудуће падати на памет да се таквим терористичким актима служе и да дивљаjу у околини ове базе”.

Вучић jе након обиласка базе рекао новинарима да ће жандарми добити нову опрему, коjа ће моћи боље да их штити “уз мања ограничења”, а наjавио jе и нове подзаконске акте у циљу бржег и ефикасниjег реаговања Жандармериjе.

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић наjавио jе да ће ти акти бити припремљени у наредних 15 дана и додао да jе са припадницима Жандармериjе разговарао и анализирао безбедносну ситуациjу и бездбедносне ризике, односно “како и на коjи начин jе руком албанских терориста убиjен припадних Жандармериjе Стеван Синђелић”, као и о томе шта може да се уради да се боље заштитимо.

Премиjер jе мештанима Mердара поручио да могу да се осећаjу безбедно и да им српске снаге безбедности гарантуjу потпуну сигурност, али jе истовремено и додао да од свих грађана Србиjе очекуjе веће поштовање припадника полициjе и Жандармериjе.

“Tерористи раде организовано и у садеjству с поjединим органима из Приштине”, констатовао jе премиjер, коjи jе, коментаришући однос међународне заjеднице према прошлонедељном инциденту, приметио да jе више позива добио када jе кренуло искључење струjе неплатишама у Буjановцу, Прешеву и Mедвеђи него што jе добио телеграма и израза саучешћа због убиства припадника Жандармериjе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *