MO RF: Zarobljeni u Ukrajini ruski vojnici su slučajno prešli granicu

Zarobljena u Ukrajini ruska vojna patrola je verovatno slučajno prešla granicu na nemarkiranom delu i nije pružila otpor ukrajinskoj vojsci, izjavio je izvor u Ministarstvu odbrane RF.

On je podsetio da je na rusku teritoriju u više navrata preko granice prešlo više od 500 ukrajinskih vojnika, često naoružanih, a prelazila je i oklopna tehnika. Rusija je uvek vraćala te vojnike na bezbedno mesto u Ukrajini „bez mnogo galame oko toga“.

Služba bezbednosti Ukrajine je prošle noći saopštila da je na granici sa Rusijom zarobila deset ruskih naoružanih padobranaca s ličnim ispravama.

“Vojnici su zaista bili u patroli u delu rusko-ukrajinske granice, prešavši je slučajno na neobeleženom delu i ako smo dobro razumeli nisu pružili nikakav otpor ukrajinskoj vojsci kada su zarobljeni”, rekao je izvor, prenela je agencija Rojters.

Ukrajinska služba bezbednosti danas je objavila snimak zarobljenih ruskih vojnika da bi potkrepila optužbe Kijeva i zapadnih zemalja da Rusija učestvuje u ukrajinskom konfliktu na strani proruskih snaga koje se bore protiv ukrajinske vojske na istoku Ukrajine, prenela je agencija Rojters.

Na snimku postavljenom na zvaničnoj fejsbuk stranici “anti-terorističke operacije” ukrajinske vlade vide se muškarci obučeni u kamuflažnu uniformu.

Jedan od njih, koji se predstavio kao Ivan Milhakov, dao je lične podatke uključujući i to da pripada jedinici stacioniranoj u ruskom gradu Kostroma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *