МО РФ: Заробљени у Украјини руски војници су случајно прешли границу

Заробљена у Украјини руска војна патрола је вероватно случајно прешла границу на немаркираном делу и није пружила отпор украјинској војсци, изјавио је извор у Министарству одбране РФ.

Он је подсетио да је на руску територију у више наврата преко границе прешло више од 500 украјинских војника, често наоружаних, а прелазила је и оклопна техника. Русија је увек враћала те војнике на безбедно место у Украјини „без много галаме око тога“.

Служба безбедности Украјине је прошле ноћи саопштила да је на граници са Русијом заробила десет руских наоружаних падобранаца с личним исправама.

“Војници су заиста били у патроли у делу руско-украјинске границе, прешавши је случајно на необележеном делу и ако смо добро разумели нису пружили никакав отпор украјинској војсци када су заробљени”, рекао је извор, пренела је агенција Ројтерс.

Украјинска служба безбедности данас је објавила снимак заробљених руских војника да би поткрепила оптужбе Кијева и западних земаља да Русија учествује у украјинском конфликту на страни проруских снага које се боре против украјинске војске на истоку Украјине, пренела је агенција Ројтерс.

На снимку постављеном на званичној фејсбук страници “анти-терористичке операције” украјинске владе виде се мушкарци обучени у камуфлажну униформу.

Један од њих, који се представио као Иван Милхаков, дао је личне податке укључујући и то да припада јединици стационираној у руском граду Кострома.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *