Igor Strelkov: napadaju nas istinski fašisti, mi stvaramo Centralni vojni savet od svih komandira na terenu

Raport Igora Strelkova, 06.07.2014

Ministar odbrane Donjecke Narodne Republike Igor Ivanovič Strelkov dao je intervju o rezultatima događanja 6. jula

Noću je ostvaren proboj iz Slavjanska koji je bio u okruženju ukrajinske armije. Zbog toga je bio organizovan diverzantski napad na pozicije neprijatelja. Napad je organizovala naša oklopna grupacija. Njen veći deo je, na žalost, poginuo. To je bilo povezano sa greškom komandanta grupe.

Od 80% do 90% ličnog sastava i 90% oružja uspeli smo da izvučemo iz grada. Prema njegovim rečima, evakuisane su porodice vojnika i simpatizera snaga samoodbrane, za koje bi ostanak u gradu predstavljao smrtnu opasnost.

Uoči proboja bile su organizovane maskirne aktivnosti: deo snaga samoodbrane je otvarao neprekidnu vatru i demonstrirao protivniku svoje prisustvo na pozicijama.

Nameravam da 7. jula svojom naredbom stvorim Centralni vojni savet u koji će ući svi najznačajniji komandiri sa terena. U tom organu mi ćemo usaglašavati pitanja dalje odbrane DNR i možda i dela LNR. Pored toga, spremam se da odredim vojnog komandanta Donjecka koji će vršiti sve njegove obaveze, a takođe uzeti na sebe ulogu komandanta garnizona.

Nacionalna garda se već iživljava nad mirnim stanovnicima Slavjanska, Kramatorska i Artemovska zbog svojih mnogobrojnih gubitaka. To je još jedna potvrda da su u velikoj zabludi ljudi koji veruju da će se spasiti od represije ukoliko jedinice odustanu od borbe.

“Fond strateške kulture” (srb.fondsk.ru)

3 komentara

  1. Novorusija – rusko Kosovo?
    I srpsko i rusko Kosovo – ostavljeni na cedilu!
    A za to vreme Krim se predstavlja kao ruski “LAS VEGAS“?!

    Dragan Slavnić

  2. Gos, Igor mi Srbi KRAJIŠNICI verovali smo vlastima u Beogradu kao što vi verujete KREMLJU.Kremlj se zadovoljava Krimom novim Las
    Vegasom na Crnom Moru. Nešto neštima u politici Putina, povlači se pred NACI-FAŠIZMOM pomognut od NATO IMPERIJE. Dali je moguće da Rusija postane KOLONIJA IMPERIJE u liku i delu Amarike.Srpski
    narod je na koljenima naredu je ruski narod sa svojim bogadstvima.

  3. Gos, Strelkov nove žalosne vesti stižu iz JUGO-ISTOKA Ukrajine NACI-FAŠISTI rade Rusima ranjenim, što su Šiptari radili Srbima Vade Ograne i prodaju na tržištu. Nova pijaca otvorena a Zapad ćuti jer njih nije briga za pravoslavne Ruse i Srbe. Njima treba
    ukradeno SRCE ILI BUBREG zato su spremni, a šta je sa Putinom dali on to mirno posmatra iz svoje LJETNJE REZIDENCIJE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *