Игор Стрелков: нападају нас истински фашисти, ми стварамо Централни војни савет од свих командира на терену

Рапорт Игора Стрелкова, 06.07.2014

Министар одбране Доњецке Народне Републике Игор Иванович Стрелков дао је интервју о резултатима догађања 6. јула

Ноћу је остварен пробој из Славјанска који је био у окружењу украјинске армије. Због тога је био организован диверзантски напад на позиције непријатеља. Напад је организовала наша оклопна групација. Њен већи део је, на жалост, погинуо. То је било повезано са грешком команданта групе.

Од 80% до 90% личног састава и 90% оружја успели смо да извучемо из града. Према његовим речима, евакуисане су породице војника и симпатизера снага самоодбране, за које би останак у граду представљао смртну опасност.

Уочи пробоја биле су организоване маскирне активности: део снага самоодбране је отварао непрекидну ватру и демонстрирао противнику своје присуство на позицијама.

Намеравам да 7. јула својом наредбом створим Централни војни савет у који ће ући сви најзначајнији командири са терена. У том органу ми ћемо усаглашавати питања даље одбране ДНР и можда и дела ЛНР. Поред тога, спремам се да одредим војног команданта Доњецка који ће вршити све његове обавезе, а такође узети на себе улогу команданта гарнизона.

Национална гарда се већ иживљава над мирним становницима Славјанска, Краматорска и Артемовска због својих многобројних губитака. То је још једна потврда да су у великој заблуди људи који верују да ће се спасити од репресије уколико јединице одустану од борбе.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

3 коментара

 1. Новорусија – руско Косово?
  И српско и руско Косово – остављени на цедилу!
  А за то време Крим се представља као руски “ЛАС ВЕГАС“?!

  Драган Славнић

 2. Гос, Игор ми Срби КРАЈИШНИЦИ веровали смо властима у Београду као што ви верујете КРЕМЉУ.Кремљ се задовољава Кримом новим Лас
  Вегасом на Црном Мору. Нешто нештима у политици Путина, повлачи се пред НАЦИ-ФАШИЗМОМ помогнут од НАТО ИМПЕРИЈЕ. Дали је могуће да Русија постане КОЛОНИЈА ИМПЕРИЈЕ у лику и делу Амарике.Српски
  народ је на кољенима нареду је руски народ са својим богадствима.

 3. Гос, Стрелков нове жалосне вести стижу из ЈУГО-ИСТОКА Украјине НАЦИ-ФАШИСТИ раде Русима рањеним, што су Шиптари радили Србима Ваде Огране и продају на тржишту. Нова пијаца отворена а Запад ћути јер њих није брига за православне Русе и Србе. Њима треба
  украдено СРЦЕ ИЛИ БУБРЕГ зато су спремни, а шта је са Путином дали он то мирно посматра из своје ЉЕТЊЕ РЕЗИДЕНЦИЈЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *