ZA GRUPU GRAĐANA, RANJENIH U GLAVU INFORMATIVNIM FUGASAMA UKRAJINSKIH MEDIJA

Sudeći po saopštenjima patriotskih medija nezavisne Ukrajine broj samoubistava među stanovništvom koje podržava teroriste Donjecka i Luganska je sve veći.

Pre nekoliko dana je jedan separatista iz Luganska pucao iz PZRK (tj.prenosnih zenitno-raketnih kompleksa) na zgradu gradske administracije, pri čemu je ubio osam civila i ranio još tridesetak njih. Pre toga je jedna grupa stanovnika Odese, uzvikujući separatističke parole, izvršila masovno samoubistvo spaljivanjem, a zatim se  ubilo i deset saradnika milicije Luganska, dok su zgradu oblasnog Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj su se oni nalazili,  oslobađali  vojnici Nacionalne garde. Neobjašnjivo se ponašaju i stanovnici Slavjanska, Kramatorska i drugih gradova na istoku zemlje. Oni, čim im se približi ukrajinska avijacija ili se začuju pucnji od obuke ukrajinske artiljerije, počinju da dižu u vazduh sopstvene kuće, što nikako ne može da prođe bez žrtava.

Fanatizam terorista na navedenim teritorijama nema granice. Tako se desilo da i lica koja su bila u bolnici u gradu Krasnij Liman (a grad su borci Nacionalne garde već bili oslobodili), nikako nisu htela da prihvate medicinsku pomoć oslobodilaca, već su odlučili da raskrste sa sopstvenim životom.  Nekoliko desetina ranjenika je izvršilo samoubistvo na vrlo okrutan način, što je užasnulo mirno stanovništvo tog grada…

Broj sličnih činjenica je sve veći, i sve je teže prebrojavati ih.

Mi, nacionalno svesni Ukrajinci, pretpostavljamo  da imamo posla sa ispoljavanjem etničke degeneracije Rusa iz Ukrajine, kao i onih koji govore ruski, koje  suicidu vuče vrlo jako osećanje  inferiornosti pred nadirućom  snagom  velikog i snažnog ukrajinskog jezika, kao i ulogom  koju ukrajinska nacija ima u nastajanju svetske civilizacije.

Shvatajući komplikovanost situacije molimo međunarodne organizacije da ojačaju podršku novim demokratskim vlastima Ukrajine.

Na poslednjem zasedanju Komisije Ukrajina – NATO šefovi vojnih nadleštava država – članica NATO-a  su podržali ukrajinske oružane snage i snage bezbednosti koji vrše antiterorističku operaciju na istoku zemlje. Međutim, pri tom oni nisu osudili akte samogenocida koje teroristi sve češće praktikuju.

Takođe, u novonastaloj situaciji bi blok NATO-a, koji po čitavom svetu izvodi mirotvorne operacije, mogao da pomogne ukrajinskim vlastima  tako što bi slao savremenu tehniku za sahranjivanje, koja bi omogućila da se za masovno sahranjivanje samoubica u kratkom roku iskopaju  rovovi punog profila. Naravno da bi blagovremeno obavljanje pogrebnih mera  doprinelo da se   mir u zemlji brže uspostavi.

Osim toga, trebalo bi da operativne jedinice NATO-a   prouče rad misije OEBS-a u Ukrajini, jer ta misija kroz svoja saopštenja sve češće   dezinformiše svetsku javnost o stvarnom toku antiterorističke operacije. Na primer, uznemiruje zaključak Misije da je zgradu administracije u Lugansku artiljerijskom vatrom tukla avijacija demokratske Ukrajine, jer se dobro zna da demokratske države po definiciji ne koriste vojno-vazdušne snage kada gađaju administrativne zgrade. Takođe bi bilo poželjno da predstavnici država-članica NATO-a zahtevaju da se iz Ukrajine povuče misija OEBS-a, jer ne postoji garancija da epidemija samoubistava neće da se proširi i na članove te misije.

Izaziva zbunjenost i nepotpuna izjava generalnog sekretara NATO-a Andersa fog Rasmusena u intervjuu  Die Welt  da države-članice Severno-atlantske alijanse treba da troše više sredstava za vojne potrebe. Gospodin Fog Rasmusen je konstatovao da je „došlo do nove situacije u oblasti bezbednosti“,  ali je malodušno  propustio da kaže da je za sve nevolje Ukrajine kriva Rusija. Ruski diverzanti pale oklopnu tehniku i helikoptere zemlje koja čitavim svojim srcem teži NATO-u, pred čime više ne smeju da se zatvaraju oči.

Ukoliko bi se pojačana vojna pomoć demokratskog sveta Ukrajini neposredno   slala radi ATO (tj. aerodromsko-tehničkog obezbeđenja), epidemija samoubistava na jugoistoku Ukrajine bi brzo bila prekinuta i zemlja bi napravila veliki korak prema miru i procvatu.

Takođe hoćemo da izrazimo želju da poternice  kojima se traži Oleg Carev treba da sadrže  više informacija. Umesto natpisa „500 hiljada dolara za glavu Olega Careva“ bilo bi poželjno da se napiše „Fond za uvođenje reda i pravde Igora Kolomojskog nudi 500 hiljada dolara za glavu nasilnika i ubice Olega Careva, živog ili mrtvog, koji je u Ukrajini napravio sledeća zlodela…“,  a zatim treba da se da potpun spisak krivičnih dela tog izdajnika nacije.

Obzirom da sada Vrhovna rada operativno oduzima poslanički imunitet svima koji pokazuju neshvatanje siline političkog trenutka, oni kojima je imunitet oduzet  takođe treba da se odmah nađu  na poternicama, kako bi se ubrzalo sprovođenje mira u društvu. Istovremeno,  savremena  grobljanska tehnika  zemalja NATO-a će u svakom slučaju dobro doći.

Zaključujući  ne možemo, a da ne izrazimo naše razočarenje zbog toga što predsednik Barak Obama neće doći na praznik inauguracije predsednika Petra Porošenka. Shvatamo da predsednik Obama ima razloga da se plaši za svoju bezbednost, ali političari tog ranga ponekad moraju   svojim očima da zavire u ono, što su postigli.

Dmitrij SEDOV

“Fond strateške kulture” (srb.fondsk.ru)

Jedan komentar

  1. Objasnjenje ove epidemije samoubistava sa po tri mitraljeska metka u potiljak, moze nam dati samo neki finski stomatolog forezincar poput Helene Rente, pod uslovom da OEBS,hitno,za sefa misije ustolici novog Vilijama Vokkera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *