ЗА ГРУПУ ГРАЂАНА, РАЊЕНИХ У ГЛАВУ ИНФОРМАТИВНИМ ФУГАСАМА УКРАЈИНСКИХ МЕДИЈА

Судећи по саопштењима патриотских медија независне Украјине број самоубистава међу становништвом које подржава терористе Доњецка и Луганска је све већи.

Пре неколико дана је један сепаратиста из Луганска пуцао из ПЗРК (тј.преносних зенитно-ракетних комплекса) на зграду градске администрације, при чему је убио осам цивила и ранио још тридесетак њих. Пре тога је једна група становника Одесе, узвикујући сепаратистичке пароле, извршила масовно самоубиство спаљивањем, а затим се  убило и десет сарадника милиције Луганска, док су зграду обласног Министарства унутрашњих послова у којој су се они налазили,  ослобађали  војници Националне гарде. Необјашњиво се понашају и становници Славјанска, Краматорска и других градова на истоку земље. Они, чим им се приближи украјинска авијација или се зачују пуцњи од обуке украјинске артиљерије, почињу да дижу у ваздух сопствене куће, што никако не може да прође без жртава.

Фанатизам терориста на наведеним територијама нема границе. Тако се десило да и лица која су била у болници у граду Красниј Лиман (а град су борци Националне гарде већ били ослободили), никако нису хтела да прихвате медицинску помоћ ослободилаца, већ су одлучили да раскрсте са сопственим животом.  Неколико десетина рањеника је извршило самоубиство на врло окрутан начин, што је ужаснуло мирно становништво тог града…

Број сличних чињеница је све већи, и све је теже пребројавати их.

Ми, национално свесни Украјинци, претпостављамо  да имамо посла са испољавањем етничке дегенерације Руса из Украјине, као и оних који говоре руски, које  суициду вуче врло јако осећање  инфериорности пред надирућом  снагом  великог и снажног украјинског језика, као и улогом  коју украјинска нација има у настајању светске цивилизације.

Схватајући компликованост ситуације молимо међународне организације да ојачају подршку новим демократским властима Украјине.

На последњем заседању Комисије Украјина – НАТО шефови војних надлештава држава – чланица НАТО-а  су подржали украјинске оружане снаге и снаге безбедности који врше антитерористичку операцију на истоку земље. Међутим, при том они нису осудили акте самогеноцида које терористи све чешће практикују.

Такође, у новонасталој ситуацији би блок НАТО-а, који по читавом свету изводи миротворне операције, могао да помогне украјинским властима  тако што би слао савремену технику за сахрањивање, која би омогућила да се за масовно сахрањивање самоубица у кратком року ископају  ровови пуног профила. Наравно да би благовремено обављање погребних мера  допринело да се   мир у земљи брже успостави.

Осим тога, требало би да оперативне јединице НАТО-а   проуче рад мисије ОЕБС-а у Украјини, јер та мисија кроз своја саопштења све чешће   дезинформише светску јавност о стварном току антитерористичке операције. На пример, узнемирује закључак Мисије да је зграду администрације у Луганску артиљеријском ватром тукла авијација демократске Украјине, јер се добро зна да демократске државе по дефиницији не користе војно-ваздушне снаге када гађају административне зграде. Такође би било пожељно да представници држава-чланица НАТО-а захтевају да се из Украјине повуче мисија ОЕБС-а, јер не постоји гаранција да епидемија самоубистава неће да се прошири и на чланове те мисије.

Изазива збуњеност и непотпуна изјава генералног секретара НАТО-а Андерса фог Расмусена у интервјуу  Die Welt  да државе-чланице Северно-атлантске алијансе треба да троше више средстава за војне потребе. Господин Фог Расмусен је констатовао да је „дошло до нове ситуације у области безбедности“,  али је малодушно  пропустио да каже да је за све невоље Украјине крива Русија. Руски диверзанти пале оклопну технику и хеликоптере земље која читавим својим срцем тежи НАТО-у, пред чиме више не смеју да се затварају очи.

Уколико би се појачана војна помоћ демократског света Украјини непосредно   слала ради АТО (тј. аеродромско-техничког обезбеђења), епидемија самоубистава на југоистоку Украјине би брзо била прекинута и земља би направила велики корак према миру и процвату.

Такође хоћемо да изразимо жељу да потернице  којима се тражи Олег Царев треба да садрже  више информација. Уместо натписа „500 хиљада долара за главу Олега Царева“ било би пожељно да се напише „Фонд за увођење реда и правде Игора Коломојског нуди 500 хиљада долара за главу насилника и убице Олега Царева, живог или мртвог, који је у Украјини направио следећа злодела…“,  а затим треба да се да потпун списак кривичних дела тог издајника нације.

Обзиром да сада Врховна рада оперативно одузима посланички имунитет свима који показују несхватање силине политичког тренутка, они којима је имунитет одузет  такође треба да се одмах нађу  на потерницама, како би се убрзало спровођење мира у друштву. Истовремено,  савремена  гробљанска техника  земаља НАТО-а ће у сваком случају добро доћи.

Закључујући  не можемо, а да не изразимо наше разочарење због тога што председник Барак Обама неће доћи на празник инаугурације председника Петра Порошенка. Схватамо да председник Обама има разлога да се плаши за своју безбедност, али политичари тог ранга понекад морају   својим очима да завире у оно, што су постигли.

Дмитриј СЕДОВ

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Један коментар

  1. Objasnjenje ove epidemije samoubistava sa po tri mitraljeska metka u potiljak, moze nam dati samo neki finski stomatolog forezincar poput Helene Rente, pod uslovom da OEBS,hitno,za sefa misije ustolici novog Vilijama Vokkera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *