Mediji: Ukrajinska armija pokušava da uđe u centar Slavjanska

Vojna operacija oružanih snaga Ukrajine na jugoistoku zemlje i dalje traje. Ukrajinska armija napada Slavjansk i planira da ga osvoji. U toku noći aktivne borbe su se vodile i oko Kramatorska u Luganska.

Ukrajinska armija napada na Slavjansk, kolona vojne tehnike pokušava da prodre u centar grada, kako bi preuzela kontrolu, saopštili su u utorak iz štaba narodne vojske RIA Novostima.

Agencija ITAR-TASS je, takođe, saopštila da su dva lovca i dva helikoptera naneli raketne udare po selu Semjonovka kod Slavjanska. „Najpre su se pojavila dva lovačka aviona, bombardovala i otišla u stanu Izjuma. Onda su se sa strane fabrike stočne hrane pojavila dva helikoptera i isto tako – bombardovala i spustila se kod sela Rajgorodok“, rečeno je agenciji.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je na svom Facebook profilu napisao da se kod Slavjanska intenzivno puca. Prema njegovim rečima, ratna avijacija Ukrajine je bombardovala kontrolni punkt pripadnika narodne armije kod sela Caricino, između Slavjanska i Kraasnog Limana. Avakov je, takođe, izjavio da su pripadnici narodne armije uspeli da svojim ručnim bacačima unište „nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila“.

Prema podacima predstavnika samoodbrane grada, najžešće borbe se vode kod sela Stavki i Drobiševo, kod grada Krasni Liman – nedaleko od Slavjanska. Ukrajinska armija napada pozicije narodne vojske oklopnim vozilima i automatskim oružjem. Još uvek nema tačnih informacija o broju žrtava. U štabu narodne vojske je saopšteno o velikoj koncentraciji ukrajinske vojne tehnike na ulazima u Slavjansk, sa strane Harkova i Dnjepropetrovska. Prema različitim podacima, u regionu konflikta je skoncentrisano oko 40 jedinica ukrajinske vojne tehnike.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_06_03/Mediji-Ukrajinska-armija-pokushava-da-ude-u-centar-Slavjanska-0714/

2 komentara

  1. Zavariće ih Rusi ako uđu u Slavjansk. Biće to novi Grozni.

  2. Rusi ginu a u Kremlju se češljaju da nebude kasno češljanje iza Uha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *