Медији: Украјинска армија покушава да уђе у центар Славјанска

Војна операција оружаних снага Украјине на југоистоку земље и даље траје. Украјинска армија напада Славјанск и планира да га освоји. У току ноћи активне борбе су се водиле и око Краматорска у Луганска.

Украјинска армија напада на Славјанск, колона војне технике покушава да продре у центар града, како би преузела контролу, саопштили су у уторак из штаба народне војске РИА Новостима.

Агенција ИТАР-ТАСС је, такође, саопштила да су два ловца и два хеликоптера нанели ракетне ударе по селу Семјоновка код Славјанска. „Најпре су се појавила два ловачка авиона, бомбардовала и отишла у стану Изјума. Онда су се са стране фабрике сточне хране појавила два хеликоптера и исто тако – бомбардовала и спустила се код села Рајгородок“, речено је агенцији.

Министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков је на свом Facebook профилу написао да се код Славјанска интензивно пуца. Према његовим речима, ратна авијација Украјине је бомбардовала контролни пункт припадника народне армије код села Царицино, између Славјанска и Краасног Лимана. Аваков је, такође, изјавио да су припадници народне армије успели да својим ручним бацачима униште „неколико украјинских оклопних возила“.

Према подацима представника самоодбране града, најжешће борбе се воде код села Ставки и Дробишево, код града Красни Лиман – недалеко од Славјанска. Украјинска армија напада позиције народне војске оклопним возилима и аутоматским оружјем. Још увек нема тачних информација о броју жртава. У штабу народне војске је саопштено о великој концентрацији украјинске војне технике на улазима у Славјанск, са стране Харкова и Дњепропетровска. Према различитим подацима, у региону конфликта је сконцентрисано око 40 јединица украјинске војне технике.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_06_03/Mediji-Ukrajinska-armija-pokushava-da-ude-u-centar-Slavjanska-0714/


2 коментара

  1. Завариће их Руси ако уђу у Славјанск. Биће то нови Грозни.

  2. Руси гину а у Кремљу се чешљају да небуде касно чешљање иза Уха.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *