Mihail Leontjev – Moralna osnova američke politike

ODNAKO – Mihail Leontjev

Prevod video materijala sa ruskog jezika

Odnako zdravstvujte!

Nacisti su u Odesi žive spalili više od 40 ljudi. Zbog čega je u Odesi bilo više žrtava nego za sve vreme kaznene operacije vojske Ukrajine u Slavjansku? Zbog toga što je nenaoružane ljude mnogo lakše i prijatnije spaliti nego naoružane. Čak i lako naoružane, jer teško naoružane uopšte nije preporučljivo spaljivati i nacisti to dobro znaju.

U vreme dok su ukrajinski nacisti direktno podsticani režimom u Kijevu palili živu gomilu ljudi, a državni agent američke CIE u svojstvu načelnika Obaveštajne Službe bezbednosti Ukrajine Nalivajčenko rukovodio kaznenom operacijom u Donbasu, u Vašingtonu su Barak Obama i Angela Merkel još jednom razmotrili kakve još sankcije treba primeniti protiv Rusije zbog odsustva veće podrške kaznenoj operaciji na gušenju ustanka na jugo-istoku.

Obama: “Ukoliko rusko rukovodstvo ne promeni kurs, ono će se suočiti sa pojačanim plaćanjima, zajedno sa ekonomskom, političkomi diplomatskom izolacijom. Ukoliko Rusija nastavi da sledi svoj sadašnji kurs, mi imamo niz instrumenata uključujući sankcije koje će biti usmerene na sektor ruske ekonomije”.

Najteže moguće sankcije, najteža moguća plata koju mi trpimo, to je plata zbog poslušne lojalnosti u ekonomskoj i političkoj saradnji sa Zapadom. Sa tim dražesnim stvorenjima. Plata za priključivanje tom neokolonijalnom modelu ekonomije koji je već uništio čitave sektore ruske privrede. Baš su našli čime da nas plaše.

Mi smo mislili da je to cinični, no ipak pragmatični partner sa kojim se možemo dogovarati polazeći od adekvatnosti, makar svojih sopstvenih interesa. Mi smo pogrešili. To je samozadovoljna kopilad, to su bolesnici oboleli zbog dugogodišnjeg nekažnjavanja za nelegalno bombardovanje nenaoružanih protivnika, sa bezbednog rastojanja. To je jedina moralna osnova američke politike. Istorijska krivica Rusije je u tome što se sa njom tako ne može postupati. Nikada!

“U Ukrajini se mora poštovati monopol države na primenu nasilja”. Ovo je izjavila Maja Kocijančić, portparol sekretara EU diplomatije Ketrin Ešton.

Otkuda to!? A jadni Janukovič koji je takođe iz Ukrajine? A Milošević? A Gadafi? A Asad? To jest, trebali su nam odmah objasniti da monopol za nasilje imaju samo američke marionete.

Istina, i sa državom oni imaju problem. Evo Jaroš i Saško Bili su država, i Avakov koji je ubio Sašku Bilog kao psa, takođe je država. A Kolomojski koji je razrogačio oči zbog lopovskog novca za kaznenu ekspediciju – i to je država. Ili američki špijun Nalivajčenko, tek to je država. Samo nekakva druga.

Evo i mi smo stigli. U Ukrajini se, kao i u celom svetu, mora poštovati monopol američke države na nasilje.

Preostalo je da se ta cenjena misao stigne do stanovništva Ukrajine.

Međutim, neće moći.

“Fond strateške kulture” (srb.fondsk.ru)

2 komentara

  1. Vucicu, procitaj ovo. Gde guras Srbiju?!

  2. A,da li se mora poštovati pravo na odbranu vlastitog života
    od fašističkog srljanja na na njega? Kocijančićeva,shvati
    ako se to zlo (fašizam) koje ti zastupaš,i očito podržavaš ne rasturi,sruši,i onemogući ono će poput karcinoma rasti,bujati
    i uništiti život na planeti.Fašizam,imperijalizam a posebno
    američki jeste karcinom,koji nagriza sav ljudski rod,pa i
    američki.Zato Mihailo Leontijevu zahvalan sam vam na ovom
    članku,i na poštenom sagledavanju,uočavanju opasnosti za život
    i postojanje slobode ljudskog roda.
    Pitanje za premijera Aleksandra Vučića:Kuda mi to srljamo pod
    vašim vodstvom ?—–milan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *