Михаил Леонтјев – Морална основа америчке политике

ОДНАКО – Михаил Леонтјев

Превод видео материјала са руског језика

Однако здравствујте!

Нацисти су у Одеси живе спалили више од 40 људи. Због чега је у Одеси било више жртава него за све време казнене операције војске Украјине у Славјанску? Због тога што је ненаоружане људе много лакше и пријатније спалити него наоружане. Чак и лако наоружане, јер тешко наоружане уопште није препоручљиво спаљивати и нацисти то добро знају.

У време док су украјински нацисти директно подстицани режимом у Кијеву палили живу гомилу људи, а државни агент америчке ЦИЕ у својству начелника Обавештајне Службе безбедности Украјине Наливајченко руководио казненом операцијом у Донбасу, у Вашингтону су Барак Обама и Ангела Меркел још једном размотрили какве још санкције треба применити против Русије због одсуства веће подршке казненој операцији на гушењу устанка на југо-истоку.

Обама: “Уколико руско руководство не промени курс, оно ће се суочити са појачаним плаћањима, заједно са економском, политичкоми дипломатском изолацијом. Уколико Русија настави да следи свој садашњи курс, ми имамо низ инструмената укључујући санкције које ће бити усмерене на сектор руске економије”.

Најтеже могуће санкције, најтежа могућа плата коју ми трпимо, то је плата због послушне лојалности у економској и политичкој сарадњи са Западом. Са тим дражесним створењима. Плата за прикључивање том неоколонијалном моделу економије који је већ уништио читаве секторе руске привреде. Баш су нашли чиме да нас плаше.

Ми смо мислили да је то цинични, но ипак прагматични партнер са којим се можемо договарати полазећи од адекватности, макар својих сопствених интереса. Ми смо погрешили. То је самозадовољна копилад, то су болесници оболели због дугогодишњег некажњавања за нелегално бомбардовање ненаоружаних противника, са безбедног растојања. То је једина морална основа америчке политике. Историјска кривица Русије је у томе што се са њом тако не може поступати. Никада!

“У Украјини се мора поштовати монопол државе на примену насиља”. Ово је изјавила Маја Коцијанчић, портпарол секретара ЕУ дипломатије Кетрин Ештон.

Откуда то!? А јадни Јанукович који је такође из Украјине? А Милошевић? А Гадафи? А Асад? То јест, требали су нам одмах објаснити да монопол за насиље имају само америчке марионете.

Истина, и са државом они имају проблем. Ево Јарош и Сашко Били су држава, и Аваков који је убио Сашку Билог као пса, такође је држава. А Коломојски који је разрогачио очи због лоповског новца за казнену експедицију – и то је држава. Или амерички шпијун Наливајченко, тек то је држава. Само некаква друга.

Ево и ми смо стигли. У Украјини се, као и у целом свету, мора поштовати монопол америчке државе на насиље.

Преостало је да се та цењена мисао стигне до становништва Украјине.

Међутим, неће моћи.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

2 коментара

  1. Vucicu, procitaj ovo. Gde guras Srbiju?!

  2. A,da li se mora poštovati pravo na odbranu vlastitog života
    od fašističkog srljanja na na njega? Kocijančićeva,shvati
    ako se to zlo (fašizam) koje ti zastupaš,i očito podržavaš ne rasturi,sruši,i onemogući ono će poput karcinoma rasti,bujati
    i uništiti život na planeti.Fašizam,imperijalizam a posebno
    američki jeste karcinom,koji nagriza sav ljudski rod,pa i
    američki.Zato Mihailo Leontijevu zahvalan sam vam na ovom
    članku,i na poštenom sagledavanju,uočavanju opasnosti za život
    i postojanje slobode ljudskog roda.
    Pitanje za premijera Aleksandra Vučića:Kuda mi to srljamo pod
    vašim vodstvom ?—–milan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *