Donjeck, bitka za aerodrom

Proruske snage uz pucnjavu zauzele aerodrom u Donjecku. Ukrajinci se povukli u obližnju šumu. Iznad grada lete ukrajinski lovci i helikopteri. Nema podataka o eventualnim žrtvama.

Ukrajinska vojska povukla se, posle napada proruskih snaga, sa aerodroma u Donjecku, ali se borbe oko tog objekta nastavljaju.

Iznad aerodroma leti par lovačkih aviona i najmanje tri helikoptera, koji povremeno otvaraju vatru na položaje proruskih snaga, javlja RT.

Borbe oko aerodroma počele su svega nekoliko sati posle predsedničkih izbora u Ukrajini, na kojima je pobedio Petro Porošenko sa osvojenih 53,75 odsto glasova,

Ukrajinski mediji navode da su proruske snage rasporedile snajperiste po krovovima aerodromskog kompleksa, kao i da na pisti stoji samo jedan manji avion.

Do sada, u okolini aerodroma odjeknule su tri snažne eksplozije.

Slavjansk pod artiljerijskom paljbom

Ukrajinske snage bezbednosti nastavile su da gađaju artiljerijskim oružjem naselje Semjonovka u blizini opkoljenog grada Slavjanska, rekli su pripadnici snaga za samoodbranu.

Ukrajinska vojska je i noćas granatirala Slavjansk, a mogla se čuti i paljba iz mitraljeza, javlja Itartas. Za sada nema izveštaja o žrtvama.

Na aerodromu u Donjecku obustavljeni su letovi posle intervencije oružanih separatista, naveli su neimenovani zvaničnici, a prenosi Bi-Bi-Si.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *