Доњецк, битка за аеродром

Проруске снаге уз пуцњаву заузеле аеродром у Доњецку. Украјинци се повукли у оближњу шуму. Изнад града лете украјински ловци и хеликоптери. Нема података о евентуалним жртвама.

Украјинска војска повукла се, после напада проруских снага, са аеродрома у Доњецку, али се борбе око тог објекта настављају.

Изнад аеродрома лети пар ловачких авиона и најмање три хеликоптера, који повремено отварају ватру на положаје проруских снага, јавља РТ.

Борбе око аеродрома почеле су свега неколико сати после председничких избора у Украјини, на којима је победио Петро Порошенко са освојених 53,75 одсто гласова,

Украјински медији наводе да су проруске снаге распоредиле снајперисте по крововима аеродромског комплекса, као и да на писти стоји само један мањи авион.

До сада, у околини аеродрома одјекнуле су три снажне експлозије.

Славјанск под артиљеријском паљбом

Украјинске снаге безбедности наставиле су да гађају артиљеријским оружјем насеље Семјоновка у близини опкољеног града Славјанска, рекли су припадници снага за самоодбрану.

Украјинска војска је и ноћас гранатирала Славјанск, а могла се чути и паљба из митраљеза, јавља Итартас. За сада нема извештаја о жртвама.

На аеродрому у Доњецку обустављени су летови после интервенције оружаних сепаратиста, навели су неименовани званичници, а преноси Би-Би-Си.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *