Mekejn mahnuo crvenom maramom u Letoniji

Američki senator jastreb Džon Mekejn, poznat po svojim agresivnim izjavama na račun Rusije, doputovao je da prouči stanje odbrambene sposobnosti Letonije.

Vazdušni prostor baltičkih zemalja već intenzivno kontrolišu lovci, nije isključeno razmetašnje brodova NATO-a na teritoriji Lejepajske luke. Letonsko MIP već je izjavilo o mogućem lociranju kopnenih snaga alijanse na teritoriji zemlje. Do kakvih posledica će dovesti jačanje konfrontacije od strane zapadnih suseda Rusije, kao i pozivi Mekejna da se započnu isporuke naoružanja u Ukrajinu?

Od samog početka veštačka eskalacija konflikta u Ukrajini bila je inicirana od strane SAD, uz popustljivost EU. Njen cilj je da se istisne RF i da se ne dopusti da ona uspostavi dugoročne veze sa susedima, kao i proširivanje NATO-a, kojem su potrebne nove baze, smatra glavni savetnik Ruskog Instituta za strateška istraživanja, politikolog Vladimir Kozin.

Iza posete Mekejna, koji se sasvim odiozna figura, zakleti reakcionar i ratoborni poslenik, stoje obični interesi SAD – iskoristiti svaki izgovor, svaku operativnu informaciju za to da se ojača svoje vojno prisustvo kod granica Ruske Federacije. U martu 2004. godine, tačnije pre 10 godina, dražve-članice NATO-a na čelu sa SAD započele su u vazdušnom prostoru Litvanije, Letonije i Estonije operaciju vazduhoplovnih snaga NATO-a – Baltičko vazdušno patroliranje. U toj operaciji svje veštine uvežbavali su piloti 15 zemalja NATO-a, tačnije skoro polovina njihovog sastava. Sada u kontekstu događaja u Ukrajini Amerikanci i njihovi saveznici iz NATO-a otvoreno pozivaju jedni druge da uvećaju vojni potencijal, upute oružje oslabljenim ukrajinskim oružanim snagama s jednim ciljem – prekrojiti kartu Evrope, napraviti Ukrajinu pronatovskom, prozapadnom državom koja je neprijateljski raspoložena prema RF.

Strašne posledice ovakve politike otvoreni su genocid ruskofonskog stavovništa u Ukrajini, podvlači Kozin.

Mekejnov cilj, isto kao i za vreme prethodnih putovanja visokih članova NATO-a i EU u Ukrajinu, jeste da se tamo ostvari pravi genocid. Sve što se dešava u Ukrajini uklapa se u određene genocida, kada armija, naoružana tehnikom i teškom avijacijom, napada potpuno nenaoružane ljude.

SAD su već započele rat u Ukrajini. To nije građanski rat, pošto protiv civila ratuju redovne snage i strani plaćenici. Govoriti o federalizaciji već je nemoguće, smatraju eksperti. Kako dva dela zemlje mogu da se dogovore posle primene teške artiljerije protiv sopstvenih građana od strane Kijeva? Uloga Mekejna u toj situaciji je jasna – on je poluga konflikta koji treba da obuhvati Rusiju. Između ostalog, posle Letonije on će se uputiti još jednom ruskom susedu, Moldaviji – da ubeđuje tamošnje vlasti da ne sarađuju sa Rusijom.
http://serbian.ruvr.ru/2014_04_16/Mekejn-mahnuo-crvenom-maramom-u-Letoniji-4571/

2 komentara

  1. DŽO BAJDEN,MEKEJN i ostali ORLOVI NATO IMPERIJE traže rat. Dali Rusija sme ili nesme da se brani?? Znamo da ima čime da odgovori,
    znamo da EU I NATO IMPERIJA čeka taj potez. Zapad je prvi potegao
    obarač i dobio je podršku čak i od Crne Gore nije smešno ti iz
    MONTE NEGRO do juče su bili Srbi iz Crne Gore. Ali šta ćemo sa našim EU NATOVCIMA kada dođe a mora doći okršaj IZMEĐU ZLA I DOBRA.

  2. Mekejn je terorista koji je kao pilot učestvovao u ratu Amerike protiv Vjetnama kada su širili američku demokratiju ubijavši nedužnu decu ničim izazvani i iz njima samo poznatih razloga i bolesnih američkih mozgova.Kada je BOLESNI HEROJ oboren iznad Vjetnama proveoje 6 godina u logoru i taj humani vjetnamski narod me je oprostio i oslobodio ubicu nedužne dece.On je još gori i mesto dasu mu presudili kao što ta ista Amerika sudi navodnim teroristima Alkaide koji nedaju slobodu i naftu u bescenje Američkim terosristima oni su ga oslobodilči.Taj LEŠINAR sada ide po svetu dabi sejao smrt nevinih građana a bolje daje ostao u logoru u Vjetnamu i lupao kamen da oseti bar malo onog štaje on uradio vjetnamskom narodu.Verovatno gospodin misli daje RAMBO i da je svemoguć ali ni svet više nije lud a RAMBO je samo za Ameriku upotrebljiv.Izbacio sam ga iz upotrebe kada je moja nedužna Srbija bombardovana osiromašenim uranijumom zarad američke terorističke Gebels politike.Neznam zašto ga samo puštaju na našim TV kanalima,to više nepije vodu….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *