Мекејн махнуо црвеном марамом у Летонији

Амерички сенатор јастреб Џон Мекејн, познат по својим агресивним изјавама на рачун Русије, допутовао је да проучи стање одбрамбене способности Летоније.

Ваздушни простор балтичких земаља већ интензивно контролишу ловци, није искључено разметашње бродова НАТО-а на територији Лејепајске луке. Летонско МИП већ је изјавило о могућем лоцирању копнених снага алијансе на територији земље. До каквих последица ће довести јачање конфронтације од стране западних суседа Русије, као и позиви Мекејна да се започну испоруке наоружања у Украјину?

Од самог почетка вештачка ескалација конфликта у Украјини била је иницирана од стране САД, уз попустљивост ЕУ. Њен циљ је да се истисне РФ и да се не допусти да она успостави дугорочне везе са суседима, као и проширивање НАТО-а, којем су потребне нове базе, сматра главни саветник Руског Института за стратешка истраживања, политиколог Владимир Козин.

Иза посете Мекејна, који се сасвим одиозна фигура, заклети реакционар и ратоборни посленик, стоје обични интереси САД – искористити сваки изговор, сваку оперативну информацију за то да се ојача своје војно присуство код граница Руске Федерације. У марту 2004. године, тачније пре 10 година, дражве-чланице НАТО-а на челу са САД започеле су у ваздушном простору Литваније, Летоније и Естоније операцију ваздухопловних снага НАТО-а – Балтичко ваздушно патролирање. У тој операцији свје вештине увежбавали су пилоти 15 земаља НАТО-а, тачније скоро половина њиховог састава. Сада у контексту догађаја у Украјини Американци и њихови савезници из НАТО-а отворено позивају једни друге да увећају војни потенцијал, упуте оружје ослабљеним украјинским оружаним снагама с једним циљем – прекројити карту Европе, направити Украјину пронатовском, прозападном државом која је непријатељски расположена према РФ.

Страшне последице овакве политике отворени су геноцид рускофонског ставовништа у Украјини, подвлачи Козин.

Мекејнов циљ, исто као и за време претходних путовања високих чланова НАТО-а и ЕУ у Украјину, јесте да се тамо оствари прави геноцид. Све што се дешава у Украјини уклапа се у одређене геноцида, када армија, наоружана техником и тешком авијацијом, напада потпуно ненаоружане људе.

САД су већ започеле рат у Украјини. То није грађански рат, пошто против цивила ратују редовне снаге и страни плаћеници. Говорити о федерализацији већ је немогуће, сматрају експерти. Како два дела земље могу да се договоре после примене тешке артиљерије против сопствених грађана од стране Кијева? Улога Мекејна у тој ситуацији је јасна – он је полуга конфликта који треба да обухвати Русију. Између осталог, после Летоније он ће се упутити још једном руском суседу, Молдавији – да убеђује тамошње власти да не сарађују са Русијом.
http://serbian.ruvr.ru/2014_04_16/Mekejn-mahnuo-crvenom-maramom-u-Letoniji-4571/

2 коментара

  1. ЏО БАЈДЕН,МЕКЕЈН и остали ОРЛОВИ НАТО ИМПЕРИЈЕ траже рат. Дали Русија сме или несме да се брани?? Знамо да има чиме да одговори,
    знамо да ЕУ И НАТО ИМПЕРИЈА чека тај потез. Запад је први потегао
    обарач и добио је подршку чак и од Црне Горе није смешно ти из
    МОНТЕ НЕГРО до јуче су били Срби из Црне Горе. Али шта ћемо са нашим ЕУ НАТОВЦИМА када дође а мора доћи окршај ИЗМЕЂУ ЗЛА И ДОБРА.

  2. Mekejn je terorista koji je kao pilot učestvovao u ratu Amerike protiv Vjetnama kada su širili američku demokratiju ubijavši nedužnu decu ničim izazvani i iz njima samo poznatih razloga i bolesnih američkih mozgova.Kada je BOLESNI HEROJ oboren iznad Vjetnama proveoje 6 godina u logoru i taj humani vjetnamski narod me je oprostio i oslobodio ubicu nedužne dece.On je još gori i mesto dasu mu presudili kao što ta ista Amerika sudi navodnim teroristima Alkaide koji nedaju slobodu i naftu u bescenje Američkim terosristima oni su ga oslobodilči.Taj LEŠINAR sada ide po svetu dabi sejao smrt nevinih građana a bolje daje ostao u logoru u Vjetnamu i lupao kamen da oseti bar malo onog štaje on uradio vjetnamskom narodu.Verovatno gospodin misli daje RAMBO i da je svemoguć ali ni svet više nije lud a RAMBO je samo za Ameriku upotrebljiv.Izbacio sam ga iz upotrebe kada je moja nedužna Srbija bombardovana osiromašenim uranijumom zarad američke terorističke Gebels politike.Neznam zašto ga samo puštaju na našim TV kanalima,to više nepije vodu….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *