Sa NIS-om do uspeha

Podrška razvoju lokalnih zajednica

U korporativnom programu podrške NIS-a projektima koji imaju za cilj da doprinesu razvoju društvene zajednice putem sistema javnih konkursa pod sloganom „Zajednici zajedno“ ove godine učestvuje 11 gradova i opština u Srbiji

NIS je potpisao sporazume o saradnji sa 11 gradova i opština u Srbiji – sa Beogradom, Novim Sadom, Zrenjaninom, Pančevom, Nišom, Kikindom, Kanjižom, Novim Bečejom, Srbobranom, Žitištem i Čačkom. NIS na ovaj način nastavlja da podržava razvoj lokalnih zajednica kroz javni konkurs pod sloganom „Zajednici zajedno“, na koji mogu da se prijave projekti sa ciljem razvoja društvene zajednice.

SARADNJOM DO RAZVOJA

NIS-ovom korporativnom programu ove godine se priključio i Beograd. Tim povodom, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali potpisali su Sporazum o strateškoj saradnji. Prema potpisanom sporazumu, NIS će za najbolje projekte udruženja građana sa teritorije Beograda, koji budu izabrani na otvorenom konkursu ove godine, izdvojiti 20 miliona dinara. Reč je o projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.
U okviru korporativnog programa „Saradnja radi razvoja“, NIS od 2009. godine sprovodi praksu socijalno-ekonomske podrške zajednici na čijoj teritoriji kompanija posluje. U poslednje tri godine program je unapređen uvođenjem sistema javnih konkursa preko kojih se od prošle godine raspodeljuje 100 odsto sredstava. Na konkursu mogu da učestvuju neprofitne ustanove, dok će o izboru projekta odlučivati komisija predstavnika lokalnih zajednica i NIS-a.
„Mi smo srećni što se grad Beograd pridružio našem korporativnom programu podrške lokalnih zajednica. Do sada smo podržali više od 450 projekata koji afirmišu talentovane stručnjake, umetnike i pojedince širom Srbije, u šta je uloženo više od 680 miliona dinara. Samo ove godine će za projekte u 11 lokalnih samouprava kroz konkurse biti izdvojeno više od 110 miliona dinara“, izjavio je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

PROMOCIJA PRAVIH VREDNOSTI

Sem toga, NIS poklanja veliku pažnju i ulaže značajna sredstva u promociju pravih vrednosti i unapređenje sredine u kojoj posluje. Podrška obrazovanju se odvija kroz program „Energija znanja“, za koji je samo u protekloj godini izdvojeno oko 50 miliona dinara. Kroz program „NIS šansa“ je do sada zaposleno više od 670 mladih. U ova dva programa NIS je do sada uložio gotovo 400 miliona dinara.
Kravčenko je istakao da uspeh ima smisla samo ako ga podelimo sa drugima i uložimo u unapređenje i razvoj dobrih ideja.
Konkurs za ovogodišnji projekat otvoren je 14. marta i traje do 4. aprila, dok će rezultati biti objavljeni do 30. maja 2014. godine.
Detaljni uslovi i propozicije javnog konkursa su objavljeni na sajtu NIS-a na adresi: zajednicizajedno.nis.eu. Zainteresovani mogu popuniti onlajn prijavu na sajtu ili svoj predlog poslati mejlom na adresu [email protected] .