Са НИС-ом до успеха

Подршка развоју локалних заједница

У корпоративном програму подршке НИС-а пројектима који имају за циљ да допринесу развоју друштвене заједнице путем система јавних конкурса под слоганом „Заједници заједно“ ове године учествује 11 градова и општина у Србији

НИС је потписао споразуме о сарадњи са 11 градова и општина у Србији – са Београдом, Новим Садом, Зрењанином, Панчевом, Нишом, Кикиндом, Кањижом, Новим Бечејом, Србобраном, Житиштем и Чачком. НИС на овај начин наставља да подржава развој локалних заједница кроз јавни конкурс под слоганом „Заједници заједно“, на који могу да се пријаве пројекти са циљем развоја друштвене заједнице.

САРАДЊОМ ДО РАЗВОЈА

НИС-овом корпоративном програму ове године се прикључио и Београд. Тим поводом, генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и председник Привременог органа Београда Синиша Мали потписали су Споразум о стратешкој сарадњи. Према потписаном споразуму, НИС ће за најбоље пројекте удружења грађана са територије Београда, који буду изабрани на отвореном конкурсу ове године, издвојити 20 милиона динара. Реч је о пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама.
У оквиру корпоративног програма „Сарадња ради развоја“, НИС од 2009. године спроводи праксу социјално-економске подршке заједници на чијој територији компанија послује. У последње три године програм је унапређен увођењем система јавних конкурса преко којих се од прошле године расподељује 100 одсто средстава. На конкурсу могу да учествују непрофитне установе, док ће о избору пројекта одлучивати комисија представника локалних заједница и НИС-а.
„Ми смо срећни што се град Београд придружио нашем корпоративном програму подршке локалних заједница. До сада смо подржали више од 450 пројеката који афирмишу талентоване стручњаке, уметнике и појединце широм Србије, у шта је уложено више од 680 милиона динара. Само ове године ће за пројекте у 11 локалних самоуправа кроз конкурсе бити издвојено више од 110 милиона динара“, изјавио је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.

ПРОМОЦИЈА ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ

Сем тога, НИС поклања велику пажњу и улаже значајна средства у промоцију правих вредности и унапређење средине у којој послује. Подршка образовању се одвија кроз програм „Енергија знања“, за који је само у протеклој години издвојено око 50 милиона динара. Кроз програм „НИС шанса“ је до сада запослено више од 670 младих. У ова два програма НИС је до сада уложио готово 400 милиона динара.
Кравченко је истакао да успех има смисла само ако га поделимо са другима и уложимо у унапређење и развој добрих идеја.
Конкурс за овогодишњи пројекат отворен је 14. марта и траје до 4. априла, док ће резултати бити објављени до 30. маја 2014. године.
Детаљни услови и пропозиције јавног конкурса су објављени на сајту НИС-а на адреси: zajednicizajedno.nis.eu. Заинтересовани могу попунити онлајн пријаву на сајту или свој предлог послати мејлом на адресу [email protected] .