Potvrđeno – “majdanovci” pucali iz snajpera

Ukrajinski agenti presreli telefonski razgovor Ketrin Ešton sa estonskim ministrom spoljnih poslova Urmasom Paetom, koji je tokom nereda bio u Kijevu. “Jača uverenje da iza snajpera ne stoji Janukovič već nova koalicija”, rekao je Paet. Razgovor autentičan, potvrdio estonski ministar.

Estonski ministar spoljnih poslova Urmas Paet rekao je, 25. februara, u telefonskom razgovoru sa Ketrin Ešton da “jača uverenje” da snajperiste koji su pucali tokom nereda u Kijevu, nije organizovao Viktor Janukovič, već neko iz redova nove koalicije.

“Sve je jače uverenje da iza snajperista nije Janukovič već neko iz nove koalicije”, navodi se u presretnutom razgovoru estonskog ministra sa šeficom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

“Mislim da ćemo to želeti da istražimo. Mislim, nisam to još čula. Interesantno. Bože”, odgovorila je Eštonova.

Razgovor koji su na internet, navodno, postavili pripadnici ukrajinske tajne službe bliski Janukoviču, vođen je 25. februara kada je estonski ministar bio u Kijevu.

Estonski ministar je potvrdio da je snimak razgovora autentičan, ocenjujući da je razočaran činjenicom da je njegov razgovor uopšte špijuniran.

“Nije slučajno da je snimak na internet postavljen baš sada”, rekao je Paet agenciji RIA Novosti.

Paet je, takođe, preneo Eštonovoj detalje razgovora sa lekarkom Olgom Bogomolec tokom nereda, koja mu je rekla da su na demonstrante i policajce pucali isti ljudi.

“I drugo, veoma uznemirujuće, ta ista Olga rekla mi je da svi dokazi ukazuju na to da su sve osobe ubijene snajperskom vatrom, i policajce i ljude na ulicama ubili su isti snajperisti”, navodi estonski ministar.

“Da… to je, to je strašno”, odgovorila je Eštonova.

Paet je rekao i da mu je lekarka pokazala fotografije na kojima se, navodno, vidi da su žrtve ubijene istim mecima, ali da nove vlasti u Kijevu ne žele o tome da pokrenu istragu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *