Потврђено – “мајдановци” пуцали из снајпера

Украјински агенти пресрели телефонски разговор Кетрин Ештон са естонским министром спољних послова Урмасом Паетом, који је током нереда био у Кијеву. “Јача уверење да иза снајпера не стоји Јанукович већ нова коалиција”, рекао је Пает. Разговор аутентичан, потврдио естонски министар.

Естонски министар спољних послова Урмас Пает рекао је, 25. фебруара, у телефонском разговору са Кетрин Ештон да “јача уверење” да снајперисте који су пуцали током нереда у Кијеву, није организовао Виктор Јанукович, већ неко из редова нове коалиције.

“Све је јаче уверење да иза снајпериста није Јанукович већ неко из нове коалиције”, наводи се у пресретнутом разговору естонског министра са шефицом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

“Мислим да ћемо то желети да истражимо. Мислим, нисам то још чула. Интересантно. Боже”, одговорила је Ештонова.

Разговор који су на интернет, наводно, поставили припадници украјинске тајне службе блиски Јануковичу, вођен је 25. фебруара када је естонски министар био у Кијеву.

Естонски министар је потврдио да је снимак разговора аутентичан, оцењујући да је разочаран чињеницом да је његов разговор уопште шпијуниран.

“Није случајно да је снимак на интернет постављен баш сада”, рекао је Пает агенцији РИА Новости.

Пает је, такође, пренео Ештоновој детаље разговора са лекарком Олгом Богомолец током нереда, која му је рекла да су на демонстранте и полицајце пуцали исти људи.

“И друго, веома узнемирујуће, та иста Олга рекла ми је да сви докази указују на то да су све особе убијене снајперском ватром, и полицајце и људе на улицама убили су исти снајперисти”, наводи естонски министар.

“Да… то је, то је страшно”, одговорила је Ештонова.

Пает је рекао и да му је лекарка показала фотографије на којима се, наводно, види да су жртве убијене истим мецима, али да нове власти у Кијеву не желе о томе да покрену истрагу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *