Ni Ustanka, ni Ustava

Milorad Vučelić, glavni urednik

Ocena dosadašnje izborne kampanje mogla bi se lako sažeti u onu narodsku zbrda-zdola. Nikakve središnje ili osnovne teme ni problema tu nema, mlati šta i kako kome i kog dana padne na pamet.

Jasno se izdvajaju samo dve izborne liste. Lista SNS-a nastupa kao osnovano izvesni i budući pobednik na izborima i u skladu s tim predlaže rešenja, promene i projekte a kao deo dosadašnje vlasti trpi sve kritike. Njeni koalicioni partneri okupljeni oko SPS-a kao da nisu odavde nego iz neke nedođije, jer se ni za šta ne osećaju odgovornim. U svoju zaslugu broje samo ono što su radili u Briselu, i što su propustili da urade na Kosovu, u Srbiji, i već šest godina najdirektnije u Ministarstvu unutrašnjih poslova gde je stolovao Ivica Dačić.

DSS nastupa odlučno, opoziciono jasno i razgovetno, zastupajući svoju politiku neutralnosti i ustavobraniteljstva. Pored svega toga DSS jedina ima i napisan i potpisan ekonomski program.

I to je ono što se može razabrati i na čijem tragu bi se mogla voditi izborna kampanja o stvarnim problemima Srbije. Medijima na pamet ne pada da u ovim izborima učestvuju tako što bi u centar razmatranja stavili suštinske probleme, nego se iz petnih žila trude da, tobože iz razloga objektivnosti i vernog odražavanja političke stvarnosti, dodatno proizvode zabune, privide, haos i pometnju. Ovo zapažanje ne odnosi se na tabloide, nego na centralne nacionalne informativne kuće, jer one čak suštinski prednjače u ovom poslu.

Ako se u tom metežu uopšte nešto racionalno može zapaziti i zaključiti, onda je to da se, izuzev u slučaju pomenutih stranaka, ovde vodi borba za golo preživljavanje. Akteri ove ponižavajuće gužve na sve načine pokušavaju da se spasu pre svega finansijskog, što privatnog što partijskog bankrotstva. Mnogi od njih se bore i da ne dopadnu apsa. Svi se nude Vučiću s kojim bi da rade. Ne nude mu se samo oni koji znaju da Vučić neće sa njima, ali iz prikrajka motre i spremni su da već 17. marta kažu puj pike ne važi. Doduše, nije ovde reč o nekom suštinskom osporavanju, nego više i pre o ogovaranju. Kako neko već dobro reče, ostaje samo nejasno to da li u ovoj predizbornoj halabuci naši političari razgovaraju izlazeći ili ulazeći u neku birtiju.

[restrictedarea]

Umesto da se svi skupa prepuste merenju na nekom blesimetru oni jedni druge upućuju na poligraf na koji Palma inače i odlazi. Licitira se u stilu: ako glasate za mene, dobićete ništa, ali ako glasate za druge, imaćete duplo ništa. Onda se to ništa, koje nije duplo ništa, u Dinkićevim rukama pretvara u papriku u jednoj i ajvar u drugoj ruci. Salata tek prispeva. Bivši ministar Radulović juri neke Slovake da bi stigao do Amerikanaca i MMF-a, koji ga traže. Dačić juri nekakve dželate Srbije i predstavlja se kao kočničar reformi, za šta je inače bio optužen Vučić a što je on „mudro“ oćutao. Krkobabić Mlađi hvali javni sektor i povećava javnu potrošnju. Čeda Jovanović pretvara lude Srbe u svoju ciljnu grupu i obećava da će pokušati da ih unormali da bi svi bili normalni kao on. Nemušta obećanja ne mogu se čak dovinuti ni do socijalne demagogije. Tadić nam slavodobitno saopštava da je posle velikih međunarodnih obaveza rešio da se vrati u naš unutrašnji život. Kako je i šta je radio u našoj unutrašnjoj i spoljnoj politici dok je bio Predsednik Srbije, to  znamo, a šta je u ovih godinu i po tajno radio na spoljnom planu nepoznato je. Pa neće valjda biti da je Vuk Jeremić imao manje međunarodnih obaveza nego Tadić, pa se opet ne vraća u politički život Srbije. Da li je moguće da je Jeremić toliko nesenzibilniji od Tadića i da ne oseća koliko nam je teško bez njega?

Podeljeni žuti kartel je posebna priča. Đilasov deo kartela ne može da održi na okupu ni kandidate sa izborne liste a sam njegov  čelnik pokazuje da uopšte ne zna šta bi i kako bi. I ne može mu tu pomoći ni Vesna Pešić ili Srbijanka Turajlić. Đilas više misli šta li će biti sa njegovim zloupotrebama u vezi cene Mosta na Adi, sa Bulevarom kralja Aleksandra ili Bus plusom, lažima o prodatoj firmi, nego o politici. Slično je sa nobelovcem Dačićem, koji više misli o svedočenju Branka Lazarevića, „Galenici“, „Dunav osiguranju“, Veterinarskom zavodu i „Srbijagasu“ nego o socijalnoj pravdi, patriotizmu i levici. Tih reči ne može da se seti čak ni sada kada se time mogu pridobiti glasovi.

Drugi deo žutog kartela, onaj na čelu sa Borisom Tadićem, na svoju izbornu listu stavio je svoje ključne kabinetske i finansijske operativce – od Mikija Rakića do Rankovića. Akteri tajnih sivih i crnih operacija konačno su morali biti izvedeni na svetlo dana, i to je bar neka korist. Brinu zbog kritika predsednika Tome Nikolića na Tadićev račun ne zbog toga što je tobože prekršen neki zakon o ovlašćenjima predsednika Republike, nego što ih to možda udaljava od toga da ih Aleksandar Vučić posadi na svoje krilo i pomazi. Po priči koju sami šire oni su Vučićev fiks. Uzgred budi rečeno, Nikolić se ničim nije ogrešio o bilo koje pravilo jer u trenutku njegove kritike Tadić je bio samo običan građanin, stranku nije ni imao, ako je i sada uopšte ima.

Jasno je : Svako se o svojem jadu zabavio i na Srbiju zaboravio. Pobegoše na Sretenje što dalje od Karađorđa i Prvog srpskog ustanka a sve sa geslom – što dalje od Orašca to bliže srpskim korenima. Neko bi pomislio da ne treba zveckati oružjem i bunom, nego se treba koncentrisati na Sretenjski ustav kako i dolikuje ovakvim mirotvorcima i evropejcima. Ali tek tu stvari stoje daleko gore, tako da se danas od velike većine političara Ustav tretira kao mrtvo slovo na papiru. Dakle ni Ustanak ni Ustav. Poželjno je da Srbi budu tikva bez korena.

Nema u ovoj izbornoj kampanji ni trunke ideologije ili odgovorne politike. To je, uz retke izuzetke, tužno svedočanstvo o našoj stranačkoj „eliti“. Ali, ne bi ipak iz ocene zbrda-zdola trebalo izvesti neki neškodljivi zaključak.

Jer u tom ludilu svakako ima i opakog sistema.  Na šifru i stvarno značenje viđenog „ludila“ ukazuje, razgovetno i ubedljivo ga tumače naslovna strana, kao i tekst Nikole Vrzića („Predizborno čerečenje Srbije“ ) u ovom broju „Pečata“.

[/restrictedarea]

12 komentara

  1. Vucic Nece proci! Sjetimo se samo Tadica kako je bio damouvjeren da ce biti ponovo izabran za predsjednika… Vucic i Nikolic su dobili izbore jer su prikazali politiku kakvu Narod zeli, a onda su sve suprotno radili. Narod nije glup. Sta je to do sada Vucic konkretno ucinio za Srbiju?!

  2. Ni ustava ni poretka po kom da radimo i živimo. Tačno Nikoli dobi
    predsedničko mesto na obećanjima i…Vučić udomi Radomira da kuća u Bajčetini bude zadovoljena. Vučić i njegov SNS preokrenuo početnu
    politiku naopačke i sad nam drži PROTESTANSKE lekcije kako Srbi treba da prihvate drugi način mišljenja i da ljube skute one koji su
    nas pomoću SS. Vermahta okupirali, vešali i bombardovali . Dali će dobiti dovoljan broj poslanika ili će ići u zajedničku izdaju sa onima za koje EU NATO IMPERIJA nema alternativu. Ukrajina glasačima treba biti primer pored našeg iskustva sa Zapadom dosad
    u ovih više od STO GODINA. Mi Srbi smo ustajali i mnogo puta padali zbog politike koju su vodili predstavnici Srba dali KRUNA ili političari zbog te i takve politike mismo na KOLJENIMA PROSJACI.

  3. Došlo je vrijeme da konačno(nažalost)Srbe podijelimona na “Anglo-amero” ili “pepsi-hamburger” Srbe(kojih je u rodu trenutno oko 90%), i na “rusofile” ili “Srbe šljive, šajkače i opanka”(kojih je trenutno desetak odsto.
    Iz tekstova iz ovog broja ,Vučelića i Vrzića,lako se da zaključiti da su prvoj grupi “pokondirene tikve) vjerne partijama,od SNS-a pa sve tamo do Čankovih i Čedinih.U drugoj sledbenizi DSS-a i Koštunice te blagi simpatizeri Dveri,ono malo pravih mučenika “srbokosovskih”političara” i zašto ne poštovalaca borbe vladike Artemija(ne ulazim u crkvene raskole).
    Ovaj put neću citirati NJegoša(ko na brdu stoji…),nego razočaran u potpuno dezorjentisanu Srbiju,Republiku Srpsku,Crnu Goru,dijasporu vodilja će mi biti mudri Konfučije.
    “Sve što vidim oko sebe je Ništa,koje pretenduje da je Nešto.Praznina koja pretenduje da je Punoća.Oskudica koja pretenduje da je Obilje.”
    Ne želim da kažem Vučić i sadašnja vlast nisu ništa uradili,prije svega sa korupcijom,mafijom, malo poboljšali ekonomiju.No,oni su kao i prethodnici okupirali medije,pružili ruku Čedi, Vuku,Djilas je još Bog Beograda.Sve je to ipak nevažno.Sve pada u vodu ako znamo da je Kosovo izgubljeno,da sadašnja vlast učestvuje u njegovoj sahrani i to bezočno lažući sopstveni narod.Nije li Koštunica i DSS konačan kec iz rukava za obezglavljeni srpski narod,koji još od Drugog Svjetskog rata gleda kako ih sopstveni političari prodaju na mig, a ne ucjenu Amerike,Britanije,Njemačke
    Šta je ,konačno ispilo mozak masa da ne shvate da:
    -Kosovo srce Srbije,ne trpi alternativu.
    -EU, grobar Srbije
    -Rusija i sveta hrišćanska pravoslavna vjera-za vijek i vjekova
    -šljiva,srpski kompjuter,šajkača,odbrana od nekih američkih foka.
    Sto Ustava se može graditi na ovim preambulama.Svako drugačije razmišljanje vodi nas u podanički odnos,u norod drugog reda,naciju koja će slaviti pedofiliju,bljutave hamburgere i ako ovako nastavimo, vrlo brzo će mo slati srpske mladiće za američke marince, koji će Kosovo braniti od šačice srpskih vandala koje još nije napustila misao da Visoki Dečani nipošto ne mogu doživjeti sudbinu Aja Sofije.

  4. Po svemu sudeci…SRBIJA JE POGODJENA-DJUTURE.
    Samo nas cerece,na parce.Skoro ne vredi trositi reci.
    Ovo reci, izgleda, zaustaviti ne mogu.

    A gde bi nasi politicari voleli da ih sahrane?
    Kakvo pitanje…

    Kada preletim srpsku istoriju,a to je nista lakse,kao pokvarena traka koja se samo ponavlja,dakle,sve se vidi iz aviona i sve je prosto ko pasulj…vidimo dve zakonitosti,jedna,da svi Srbi,koji nisu dali “na se” i koji su BRANILI SRBIJU I SRPSTVO,danas pocivaju mozda u nekim tajnim arhivama TITOVE YU UDBE…uglavnom,NE ZNA IM SE GROB…pocev od mnogih,kao Punise Racica,koji je iznerviran provokacijama hrvato-slevenacke koalicije u parlamentu SHS,1928.g.,ubio Stjepana Radica…odlezao kaznu,i kao nevin covek,ubijen od Titovih YU UDBASA,(sto znaci- doktrina ,politika i najsurovija policijska praksa i represija,po kojoj svaki hrvatski i slovenacki ekstremista,ustasa ili domobran,u Srbiji ima da se oseca KAO U SVOJOJ KUCI,vec 100 godina,i do danas)…1944.g.,dakle tom Racicu SE NE ZNA NI GROB…pa preko Draze Mihajlovica,ubijen od istih,u isto vreme,i nalazi se NA ISTOM MESTU…do danasnjih dana,do Milosevica,koji je za dlaku izbegao da mu se NE ZNA MESTO,a sve ostalo je isto…
    I Gavrilo Princip je ubijen nekoliko puta,oteta ploca spomen i poklonjena Hitleru,a verovatno telo baceno domobranskim psima…
    Ista YU UDBA,kao stalno postojeca doktrina i ideologija antisrpstva …preko Bugara,je ukrala srce Arcibalda Rajsa,sa Kajmakcalana,i NE ZNA SE GDE JE.Kao…
    A sve se zna.Tamo je gde i Draza…
    Pri tom,Titovi YU UDBASI,dakle i bivse ustase u socijalistickim vlastima SFRJ…su pustile da svi hrvatski zlocinci mirno zive,i bez osude,bez sudjenja.
    ISTO KAO DANAS.
    Isto kako su danasnji zlocinci slobodni I OSLOBODJENI SUDA,kao Alija Izetbegovic,Tudjman ,Gotovina…tako su Pavelic i Luburic slobodno docekali svoj kraj,prvi sahranjen juzno od stadiona Atletika u Madridu,a Luburic u selu kod Valensije.
    Cak je Luburic ,NA OCIGLED TITOVE YU UDBE,ubijen u medjusobnim obracunima hrvatske ekstrenme emigracije,jer su se tada te dve struje tukle od Argentine do Spanije,oko pitanja-KO JE PRISVOJIO POKRADENO ( I SRPSKO) ZLATO?
    ONI SVOJE NDH SVESTENIKE,IAKO OKRVAVLJENIH RUKU,PRETVARAJU U SVECE,A MI,TJ.YU UDBA MEDJU NAMA,I DANAS,U NASOJ KUCI…NASE SVESTENIKE PRETVARAJU U PEDERE.I UBIJA I DALJE BOGA U NAMA.
    Zato su svi krivi,i Car Lazar i Karadjordje,za “genocid”,kako rece Zukorlic,pa sve do Njegosa…eno ga po Haskim kazamatima.

    Nista lakse nego da se jedan ustasa transformise u socijalistickog trudbenika,kao sto je slucaj sa Eugenom Pusicem,pravnikom,visokim cinovnikom NDH,vrlo cenjen od Pavelica,koji se odjednom nasao i u organima vlasti ili institucija Socijalisticke Republike Hrvatske,”po oslobodjenju”.
    Pomenuti je otac Vesne Pusic,ministra spoljnih poslova Hrvatske…
    I danas se ustaska ideologija lako inkorporira u EU Parlament,preko tzv.evropskih izbora,kao Ruza Tomasic,(valjda se tako zove),koja je “prebrojavala i klala Srbe” preko mikrofona i tako dobila glasove…
    “Hajmo na kafu sa Ruzom”,reci ce sutra srpski europarlamentarci…

    Sa druge strane,Srbi,KOJI BRANE SRBIJU…nalaze se u tumbama,za koje zna samo YU UDBA,opet ona stara…nalaze se u tamnicama,I BIVAJU OSUDJENI.
    Svi Hrvatski ,Slovenacki i drugi zlocinci su opet nevini,iako su masakre i genocid cinili,a Srbi krivi,iako su poklani i proterani.

    Onih malo Srba,koji su dozvolili da se Hrvati i Slovenci I DANAS u Srbiji OSECAJU KAO U SVOJOJ KUCI,politicki,ekonomski…NALAZE SE NA BARJAKU EVROPSKE IDEOLOGIJE ILI U ALEJAMA VELIKANA.

    Dakle,oni Srbi kojima se grob ne zna,Srbi nose u dusi,a oni,koji su propustili da nas odbrane a nalaze se u alejama velikana i mauzolejima…nose Srbe na dusi.

    Umesto predizbornog pitanja nasim politicarima,A GDE BI VI GOSPODINE VOLELI DA VAS SAHRANE…mozda treba napraviti bar performans,pa 25.maja,odneti Titov kovceg do voza,pa do Sida,UZ STRAZU…neka virtuelno ode za Ljubljanu ili gde hoce,kao i sto je dosao…mozda i koja suza kane.Usput,posle Sida…
    To ni bila “meka”poruka YU UDBASIMA,koji obezbedjuju da i danas Bradici ,Kacini,Todorici… i drugi u Beogradu,vide majku rodjenu.
    Takodje,treba virtuelno postaviti tri kovcega ,na pocasne lafete,uz drzavne pòcasti,i sahraniti dostojno Racica,Mihajlovica i Milosevea,ALI I MNOGE DRUGE…

    Ovako ce mo sve ponoviti,JER CE MO SVE RESETOVATI…jer ce , kako kaze Mrkic,Srbija povuci tuzbu protiv Hrvatske(!?)…a rezultat toga je konacni slom Srbije,iz koga se oporaviti vise necemo.
    Sada smo glavu kompletno stavili u celjusti naseg dzelata.
    Ovi izbori su zadnja opomena onima koji vladaju Srbijom,da je narod ne samo ogladneo,nego je i izvredjan do zadnjih granica,i da nece imati vise mnogo razumevanja da se strani namesnici u Beogradu osecaju ,BOLJE OD BEOGRADJANA.
    Kako kome odredi sudbina,i kako ko shvati.
    Ipak,jedno pitanje politicarima i strankama:
    Kako ce te odbraniti srpsko dostojanstvo,istoriju i cast srpskog naroda i srpske slobodarske tradicije,bar,u narednom mandatu???

  5. Narod preživljava i bukvalno, po Srbiji se vidi jad i beda, beznađe, samo to ne vide nadri-političari. I ako se desi bunt nije u redu da se narod optuži da hoće da rascepi Srbiju koju su drugi uništili ili uništavaju….

    Svi političari danas mešetare, rezultata nema nigde , nema više ni u spinovanjima!

    Kakva je to politika kad jedan Vuk Drašaković sa svojom familijom juriša uz skute SNS-a. To je SRAMOTA, velika, to je pokvarenluk.
    —-
    Evo jedan prime bahatosti za koji pouzdano znam:
    Danas je velika nezaposlenost lekara, stomatologa i dr. medicinskog osoblja, a javne ličnosti kažu da nam nedostaje stručna medicinska snaga.
    Neki lekari su u najboljim godinamaBEZ zaposlenja jer ih niko nije primio odmah pole studija pa su započeli svoj biznis(ordinacije) i vremeno zatvorili iste, jer su porezi i prirezi ludački a uslovi nikakvi, katastrofalni!
    Nedavno kada je gradonačelnik Voždovca bio taj vajni Vukanić(mlađi čovek( do duše ne liči jer je oćelavio) ) glatko odbio jednu molbu za zapošljavanje njegove koleginice, bilo gde , ili u Domu Zdravlja ili na terenu u Zuce, bele vode ili….
    Njegove kolege (isto SNS) su bili uviđavni i ponudili se da vide šta mogu da učine, ali je on-VUKANIĆ rezolutno pitao tu damu za godine( ne za iskustvo i stručnost)pa kad je čuo, rekao da nije dovoljno mlada da bi joj ponudili posao, a njegove kolege se zgranule i ućutale. A ta njegova kolegnica je mnogo mlađa od njega koji je došao iz Berana u Beograd, i taj Vukanić nije star da ima od pet do deset funkcija, čovek može da stigne suda i da prima sve plate i dodatke, a neko mora da crkne pored takvog humaniste!!! Umesto da prepusti neku od funkcija, nekom drugom, mlađem, on još bahato sikće, sram ga bilo.

    Ima tu još neka gorka priča ali da se mnogo ne jadam, mada bi trebao. Pola Srbije zavisi od bahatih i osionih nadri-političara i menadžera.

    Danas vladaju mahom loši ljudi, bez obzira na partiju, i zašto se čudimo kako propadamo a lagodno žive jajare i poltroni, secikese i muvare.

  6. I šta možemo da zaključimo iz priloženog? Da će Vučić srećno da likuje jer toliko kukamo nad svojom sudbinom kao da nemamo ruke i noge i mozak, koje nam je Bog dao da njima upravljamo i ovaj ološ ne izaberemo na izborima.Ukoliko se to ne desi zamoliću sve da prestanu da kucaju jadikovke već da odu do gospodara i kleknu pred njegove noge i poljube ih pošto nemaju srca da se bore za svoju slobodu.To važi i za mene.

  7. Satanizacija PATRIOTSKI orjentisanih stranaka u Srbiji traje od početka višepartiskog sistema. Pitanje zašto je to moguće među Srbima? Kod svih drugih naroda bivše Jugoslavije je normalno NACIONALISTIČKO ponašanje. Moje razmišljanje ide ka tome da smo mi još opterećeni jugoslovenstvom koje je počeo uvoditi Kralj Aleksandar. Broz i komunisti stvarali nove nacije i države na štetu Srbije i nacije srpske. Patriotske stranke Radikali i DSS moraju da konstatuju zašto su na niskom nivou popularnosti. Slušam na ulici i kod prijatelja razmišljanje o izborima, sve izjave govore da je kod birača nastala apatija jer nijedna ne stranka ne nudi rešenje nastalih kriza i onda kažu nemam za koga da dam moj glas, to je opasno stanje i pobedu će dobiti samo onaj ko ima veći broj članova svoje stranke. Mala izlaznos omogućava
    stvaranje partijske države što smo imali za vreme komunizma. Na izbore treba izaći i dati svoj glas onoj stranci koja zastupa patriotsko ponašanje.

  8. Gde je bio Tadic u poslednju godinu i po?! Pa osiguravao je popljackanu imovinu iz Srbije,da mu je slucajno “stranci” ne bi prijavili kao pljacku – znaci ulozio tako i na toliko mesta popljackani novac iz Srbije, da se ne zna ciji je i da je siguran tamo gde je.
    E pa draga braco Srbi, ako vas ima, onda ne mozete birati nikoga ko vas je do sada samouvereno, prepotentno i nipodostavajuci vas, unistavao, a to su svi oni, koji su do sada bili na vlasti, posle Milosevica.

  9. Gos. Danice ko je gde bio i sakrio ukradeno nacionalno dobro o tome treba da vode organi vlasti zaduženi za takve slučajeve. POSTAVLJA se pitanje a gde je bio narod, GLASAČI za kim su trčali
    od 1945 pa evo i sad trče trku bez CILJA. Narod srpski politički
    nespreman dozvoljava MANGUPIMA u svojim dvorištima da radi to što rade bez kazne: Dali zatvorske ili političke da čekaju u zadnjoj klupi političke pijace u Srbiji.

  10. Šta nam to nude stranke u kampanji? Za iole prosvećenijeg gradjanina Srbija, a takvih je na nesreću u Srbiji mali procenat-NIŠTA! Svakodnevne prazne floskule u koje, naravno, i sami ne veruju. Vučić osim borbe protiv korupcije i kriminala-ne zna ništa drugo da kaže. Ali, slaba vajda od toga. Ili će možda i biti vajde-ako pola Srbije pohapsi,a već je usadio u podsvesti svakog gradjanina Srbije da smo svi mi potencijalno opasni banditi i kriminalci i da nas svakog trenutka neko može optužiti za nešto. Ne valja tako. U vreme Miloševića takodje je stvaran osećaj straha, pa se po Miloševića završilo kako već svi znamo-lože po njega samoga. Jer, Srbi su nezgodan narod-ćute i kad im je prekipelo,a onda bes iskale neočekivano i nesrazmerno. I još malo o aktuelnoj vlasti. Svesni su Vučić i ostali oko njega da ”demokratska” Evropa i Amerika pamte njihovu izvornu ideologiju i da samo za svoje interese koriste njihovo ničim izazvano naprasno evropejstvo i demokratičnost. Dok ostvare svoje strateške ciljeve na Balkanu. Potom će ih šutnuti. I sad prema njima ne pokazuju bogzna kakvu naklonost-hajde neka se neko priseti nekih bitnijih državničkih susreta predsednika Nikolića ili Vučića (sem Brisela zbog Kosova) sa predsednicima ili premijerima sa Zapada. Sporadični kontakti sa Kinom, Rusijom i….sve što je ostalo …sa Emiratima. I neće biti investicija sa Zapada čak i kad budemo imali gotovo besplatnu i potpuno obespravljenu radnu snagu, kakvom će je učiniti kad prodju izbori i kad iz fijoke izvade, zbog izbora sklonjen privremeno, izmenjeni Zakon o radu. Sa ovakvim načinom upravljanja državom, neće im sugo potrajati nikakve buduće ”prodemokratske” koalicije.

  11. Sve vlade u srbiji od 2000. godine na ovamo dobijaju dimaće zadatke od zapada. Prema tome sva predizborna retorika pada u vodu. Jedno je priča za narod, a kada se dođe na vlast zna se.
    I samo da dodam TABU TEMA U SRBIJI JE KAKO SE FINANSIRAJU STRANKE.

  12. Naivno je mišljenje da možemo neutralni opstati u svetu kome nema mesta za male neutralne nacionalne države. Što pre se DSS okrene Rusiji i evroazijskim integracijama toliko bolje za Srbiju. Nije li je DSS jedini od parlamentarnih stranaka podržao Rusiju u sitaciji o Ukrajini?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *