DSS: Za Kancelariju za ekonomsku saradnju s Rusijom

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije smatra da se privredni razvoj države ne može omogućiti megalomanskim obećanjima o investicijama već većom saradnjom sa Rusijom i obećava, ukoliko dođe na vlast, otvaranje Kancelarija za ekonomsku saradnju sa Ruskom federacijom.

Član Predsedništva te stranke Marko Milutinović rekao je danas da je “evrofanatizam stranaka” u Srbiji naneo ogromnu štetu privredi i da se i države EU poput Nemačke, Poljske i Italije “tražeći spas od krize” sve više okreću ruskom tržištu.

On je naveo i da se brojne agencije u Srbiji bave samo promocijom izvoza na evropsko trižište dodavši da će DSS ukoliko dođe na vlast neku od tih agencija preusmeriti ka ruskom tržištu na kome srpski privrednici mogu mnogo lakše da plasiraju svoje proizvode.

Milutinović je ponovio strančki stav o neophodnosti da Srbija postane i politički neutralna država, ukazavši da to znači saradnja sa svima ali na potpuno ravnopravnim osnovama.
“Ne vidimo nijedan razlog da ne povećamo izvoz i na tržišta EU ali na principima uzajamnosti i obostrane koristi”, rekao je on na konferenciji za novinare.

On je istakao i da okosnicu programa DSS čini razvoj poljoprivrde, energetike i građevinarstva i jačanju srpskog sela, kritikujući vlast zbog malog agrarnog budžeta i liberalizacije uvoza poljoprivrednih proizvoda iz EU.

Milutinović je ponovio i da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nanosi ogormne štete srpskoj privrdedi kao i da se DSS protivi prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima od 2017. godine.

Jedan komentar

  1. Bravo. Hvala dragom Bogu da se neko setio da je ta kancelarija neophodna Srbiji. Gospodine Popovicu zelim vam uspeh i toj ideji i da istrajete do cilja jer pored ovih evrofanatika nece vam biti lako da ideju sprovedete u delo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *