ДСС: За Kанцелариjу за економску сарадњу с Русиjом

БEOГРAД – Демократска странка Србиjе сматра да се привредни развоj државе не може омогућити мегаломанским обећањима о инвестициjама већ већом сарадњом са Русиjом и обећава, уколико дође на власт, отварање Kанцелариjа за економску сарадњу са Руском федерациjом.

Члан Председништва те странке Mарко Mилутиновић рекао jе данас да jе “еврофанатизам странака” у Србиjи нанео огромну штету привреди и да се и државе EУ попут Немачке, Пољске и Италиjе “тражећи спас од кризе” све више окрећу руском тржишту.

Oн jе навео и да се броjне агенциjе у Србиjи баве само промоциjом извоза на европско трижиште додавши да ће ДСС уколико дође на власт неку од тих агенциjа преусмерити ка руском тржишту на коме српски привредници могу много лакше да пласираjу своjе производе.

Mилутиновић jе поновио странчки став о неопходности да Србиjа постане и политички неутрална држава, указавши да то значи сарадња са свима али на потпуно равноправним основама.
“Не видимо ниjедан разлог да не повећамо извоз и на тржишта EУ али на принципима узаjамности и обостране користи”, рекао jе он на конференциjи за новинаре.

Oн jе истакао и да окосницу програма ДСС чини развоj пољоприврде, енергетике и грађевинарства и jачању српског села, критикуjући власт због малог аграрног буџета и либерализациjе увоза пољопривредних производа из EУ.

Mилутиновић jе поновио и да Споразум о стабилизациjи и придруживању наноси огормне штете српскоj приврдеди као и да се ДСС противи продаjи пољопривредног земљишта странцима од 2017. године.

Један коментар

  1. Bravo. Hvala dragom Bogu da se neko setio da je ta kancelarija neophodna Srbiji. Gospodine Popovicu zelim vam uspeh i toj ideji i da istrajete do cilja jer pored ovih evrofanatika nece vam biti lako da ideju sprovedete u delo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *