Počeo program „NIS šansa“

NIS je i ove godine, u okviru svoje korporativne društvene odgovornosti, nastavio sa realizacijom programa pod nazivom „NIS ŠANSA“, koji ima za cilj zapošljavanje mladih, talentovanih kandidata sa završenom srednjom stručnom školom i završenim fakultetom.
U skladu sa tim, u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, 78 mladih ljudi potpisalo je ugovore o radu sa NIS-om. Priliku da postanu deo NIS-ovog tima na godinu dana, dobilo je 54 kandidata sa visokom stručnom spremom, među kojima su najbrojniji sa diplomama Rudarsko-geološkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Tehnološkog i Tehnološko-metalurškog fakulteta kao i Fakulteta organizacionih nauka. Među 24 kandidata sa završenom srednjom stručnom školom najviše je mašinskih tehničara i elektrotehničara.
Svi novozaposleni pripravnici odabrani su pažljivom selekcijom kroz analizu rezultata školovanja, rezultata postignutih na organizovanom testiranju, kao i putem intervjua sa rukovodiocima i budućim mentorima, a sve u skladu sa potrebama Kompanije.
Kao i ranijih godina, u okviru realizacije programa „NIS šansa“, kompanija je i ovog puta sarađivala sa lokalnim samoupravama, Nacionalnom službom za zapošljavanje, fakultetima i srednjim školama i na ovaj način odabrala najbolje kandidate koji će raditi u Novom Sadu, Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi i drugim gradovima u kojima NIS ima svoje poslovne kapacitete.
Programi zapošljavanja mladih danas su tradicija i dobra praksa u NIS-u koja se realizuje već pet godina. Program je započeo 2010. godine saradnjom na programu Republike Srbije „Prva šansa“. Dve godine kasnije, prerastao je u program koji se sprovodi pod okriljem NIS-a, a u saradnji sa Autonomnom Pokrajinom Vojvodinom i lokalnim samoupravama. Zahvaljujući programu „NIS šansa“, više od 670 mladih su postali deo NIS-ovog tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *