Почео програм „НИС шанса“

НИС је и ове године, у оквиру своје корпоративне друштвене одговорности, наставио са реализацијом програма под називом „НИС ШАНСА“, који има за циљ запошљавање младих, талентованих кандидата са завршеном средњом стручном школом и завршеним факултетом.
У складу са тим, у Пословном центру НИС-а у Новом Саду, 78 младих људи потписало је уговоре о раду са НИС-ом. Прилику да постану део НИС-овог тима на годину дана, добило је 54 кандидата са високом стручном спремом, међу којима су најбројнији са дипломама Рударско-геолошког факултета, Економског факултета, Технолошког и Технолошко-металуршког факултета као и Факултета организационих наука. Међу 24 кандидата са завршеном средњом стручном школом највише је машинских техничара и електротехничара.
Сви новозапослени приправници одабрани су пажљивом селекцијом кроз анализу резултата школовања, резултата постигнутих на организованом тестирању, као и путем интервјуа са руководиоцима и будућим менторима, а све у складу са потребама Компаније.
Као и ранијих година, у оквиру реализације програма „НИС шанса“, компанија је и овог пута сарађивала са локалним самоуправама, Националном службом за запошљавање, факултетима и средњим школама и на овај начин одабрала најбоље кандидате који ће радити у Новом Саду, Београду, Панчеву, Зрењанину, Кикинди и другим градовима у којима НИС има своје пословне капацитете.
Програми запошљавања младих данас су традиција и добра пракса у НИС-у која се реализује већ пет година. Програм је започео 2010. године сарадњом на програму Републике Србије „Прва шанса“. Две године касније, прерастао је у програм који се спроводи под окриљем НИС-а, а у сарадњи са Аутономном Покрајином Војводином и локалним самоуправама. Захваљујући програму „НИС шанса“, више од 670 младих су постали део НИС-овог тима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *