Вилијам Енгдал /публициста/ – Плодови семена уништења

Разговарала Биљана Ђоровић

Како „Монсанто“ покушава да сакрије истину о смртоносном утицају ГМО хране

Ништа није могло бити опасније по пројекат генетичког инжењеринга и депопулациону агенду Глобалистана од студије „Дуготрајна токсичност хербицида ‘Раундап’ и на ‘Раундап’ толерантаног ГМ кукуруза“, коју је урадио професор Жил Ерик Сералини са својим тимом научника са француског Универзитета Каен (Caen). У немогућности да студију и Сералинија дискредитују стандардним, увежбаним обрасцима, корпорација „Монсанто“ и научни естаблишмент Новог светског поретка одлучили су да предузму још један очајнички потез: главни уредник часописа „Food and Chemical Toxicology“, др А. Валас Хејс (A. Wallace Hayes) је пре две недеље објавио да ће издавач повући студију и избрисати је са свог интернет сајта и са свих осталих места на којима је забележена. Намера издавача је да, након више од годину дана од како је објављена (септембра 2012.) у часопису „Food and Chemical Toxicology“, научној публикацији која припада једној од највећих научних издавачких кућа на свету – „Елсевир“ (Elsevier) избрише све трагове постојања прве дугорочне судије о утицају ГМО.

Планове им је пореметио саговорник „Печата“, Вилијам Енгдал, аутор, између осталих, и студије „Семе уништења“, чије је недавно објављено друго издање на немачком језику допуњено поглављем које је посвећено анализи Сералинијевог експеримента који је шокирао свет, као и спрези „Монсанта“, ГМО агрохемијског картела, политичара, научника и медија, спремних да униште животе највећег броја људи на планети, од стране елите моћи проглашених и третираних као „бескорисни ждерачи хране“.

На коју се аргументацију позвао др Валас Хејс када је обавестио јавност о повлачењу студије „Дуготрајна токсичност хербицида ‘Раундап’ и на ‘Раундап’ толерантаног ГМ кукуруза“?

Повлачење Сералинијеве студије одиграва се у најбољој традицији безочних обмана и прикривања огромне корумпираности научника од стране „Монсантовог“ лобија. Ради се о екстремно бизарној ситуацији. „Комитет за етику у научном издаваштву“, чији је члан  научни часопис „Food and Chemical Toxicology“, има свој кодекс – упутства која је сваки часопис у обавези да поштује. По овом кодексу, да бисте повукли неки научни рад, што је иначе веома неуобичајено, морали би да буду задовољени следећи критеријуми: 1. Јасни докази да су подаци непоуздани због недоличног понашања истраживача, под чиме се подразумева фалсификовање резултата и поступка; примене неодговарајућих истраживачких метода и некомпетентности самих истраживача који доводе до „поштене грешке“; 2. плагирања и 3. неетичког истраживања.

То су једини критеријуми за повлачење научног рада. И уредник часописа „Food and Chemical Toxicology“, др Валас Хејс изјавио је да се у вези са Сералинијевим радом не може говорити о погрешној методологији, фалсификовању поступка или резултата, нити повреди етике. Ни један једини критеријум за повлачење студије није био испуњен. Хејс је признао да је испитивање сирових података у раду проф. Сералинија показало „да нема доказа о превари или намерном погрешном представљању података“, да ништа није „нетачно“ у вези са подацима, а да је повлачење рада искључиво засновано на „неубедљивости“ налаза о туморима и морталитету. Неубедљивост резултата не може бити и никада није био разлог за повлачење научног рада. Многи научни радови садрже „неубедљиве налазе“, под чиме се подразумева да их је могуће представити са већом сигурношћу и то је најчешћа формулација у научним радовима – да представљају основ за будућа истраживања.

[restrictedarea]

Студија Жила Ерика Сералинија, својим шокантним показатељима о смртоносним ефектима „Монсантовог“ кукуруза NK603 и „Монсантовог“ хербицида „Раундап“ одјекнула је као научна термонуклеарна бомба. Било је сасвим очигледно да се, после ове студије, свако наметање ГМО мора сматрати удруженим злочиначким подухватом против човечанства и природе.

Сералинијева студија представља страшну претњу читавом пројекту генетичког инжењеринга и индустрији – „Монсанту“, „Сингенти“ и осталим корпорацијама. Веома је важно ваше читаоце подсетити да су Сералини и остали научници из његовог тима са француског Универзитета Каен урадили прву дугорочну студију о утицају исхране ГМ семеном, као и о најкоришћенијем хербициду на свету „Раундап“, коришћеним независно или здружено, иако су прошле готово две деценије откако су, под окриљем лажне доктрине о „супстанцијалној еквивалентности“, генетички модификовани усеви и саприпадајући хербицид пласирани у готово све делове света. Пацови су први пут у овој студији тестирани током читавог њиховог просечног двогодишњег века. Такво истраживање никада до тада није било спроведено. Европска унија је 2009. године дозволила комерцијализацију овог типа кукуруза (NK603) на основу „Монсантове“ тромесечне студије из 2004. године. И у „Монсантовој“ тромесечној студији појавили су се знаци тровања и тумори, али су они занемарени као „биолошки безначајни“ и од стране индустрије и од стране ЕФСА – Научне организације ЕУ за регулаторна питања у домену хране (EU scientific food regulatory organization). Тумори су се у Сералинијевом истраживању појавили након четири месеца, што указује на чињеницу да тромесечна испитивања битно умањују могућност процене безбедносног ризика. Рећи, заправо, након тромесечних испитивања, да су ГМО безбедни, је чиста бесмислица. Сералинијева студија је много коштала (3,3 милиона евра) и јасно је да ниједна влада на свету не би одвојила новац за истраживање производа који је комерцијализовала, тако да се Сералини борио да обезбеди фонд за истраживање које је морао да обавља у највећој тајности. Код Сералинијевих пацова су се развили огромни тумори и њихове фотографије су обишле свет. Међу женкама, све третиране групе умирале су 2-3 пута више и брже него контролна група. Ова разлика је била видљива и у три групе мужјака, који су били храњени са ГМО. Сви резултати су указивали на промену хормоналне равнотеже. Женке су развиле велике млечне туморе; хипофиза је била други највећи угрожени орган; сексуална хормонална равнотежа је била нарушена и у случају примене ГМ кукуруза и у случају примене „Раундапа“. Код мужјака су конгестија јетре и некроза биле 2,5-5,5 пута учесталије него код контролне групе. Забележена је озбиљна нефропатија. Мужјаци су добили 4 пута више великих опипљивих тумора него група пацова која није била храњена ГМО.

У питању је студија која представља најбољу могућу апроксимацију утицаја овог типа ГМО на људску исхрану и када би се таква истраживања извела генерално, ГМО би били потпуно избачени и забрањени у читавом свету, што би свакако требало урадити.

Преко 30 земаља је објавило слике пацова код којих су се развили огромни тумори; више од 300 научника је Сералинију и његовом тиму честитало на раду и неколико земаља, најмање пет, издало је мораторијум или рекло НЕ увођењу ГМО. Чак су и Француска и Европска комисија након овог истраживања изјавиле како сматрају да је неопходно да се испита дугорочни утицај ГМО. До тога није дошло. Шта се догађало након појаве Сералинијеве студије?

Европска комисија, једна од најкорумпиранијих организација у ЕУ чији би чланови, како ми је речено, продали и зубе своје бабе за одређену своту новца, у највећем броју оријентисана је за ГМО (Барозо и компанија). Она је пребацила лопту у терен ЕФСА, чији је панел за контролу ГМО састављен од научника који добијају новац од „Монсанта“ или „Монсантових“ група и организација које служе као параван. Дакле, ЕФСА је и сама апсолутно корумпирана. И та организација је одвојила срамно кратак рок за испитивање Сералинијевих резултата пре годину дана и за само неколико недеља (28. новембра 2012.) изјавила је да Сералинијев рад није научно валидан и озбиљан, те да никакве даље евалуације генетички модификованог кукуруза NK603 није потребно урадити. ЕФСА није дала никакво научно објашњење због чега налази Сералинијеве студије нису валидни. Научници ЕФСА су изјавили следеће: 1. да је Сералини користио неодговарајући сој пацова, али исте пацове користио је и „Монсанто“ у свом тромесечном испитивању (Сералини и његов тим заправо су репродуковали „Монсантову“ студију из 2004, објављену у истом научном часопису и употребљену 2009. године од стране ЕФСА за позитивну евалуацију NK603); 2. Да је користио недовољно пацова и да му је због тога статистичка метода била неодговарајућа. По овим стандардима, све студије о токсичности глифосата и ГМО (које је урадио „Монсанто“) требало би повући због тога што је коришћен приближно исти број пацова као и у Сералинијевој студији.

Ви сте открили позадину овог срамног потеза „Елсевира“.

Као гром из ведра неба, маја ове године, шест месеци након објављивања Сералинијеве студије, „Елсевир“ је објавио да је креирао ново радно место „Помоћника уредника за биотехнологију“. Човек кога су унајмили да обавља овај посао је био Ричард Гудман (Richard E. Goodman) човек који је претходно радио за „Монсантову“ проГМО лобистичку организацију „Међународни институт за науке које се баве живим организмима“ (International Life Sciences Institute – ИЛСИ) који је развио метод процене ризика за ГМ храну и хемијске састојке у храни веома наклоњене индустрији и унео их у законе више држава. ИЛСИ заправо лобира код влада, како би прихватили правила која диктира „Монсанто“, да ова корпорација никада не би имала никаквих проблема.

И Гудман је од тада повукао неколико научних радова од којих је посебно један из Бразила имао поражавајући учинак по ГМО, да би пре две недеље повукао и Сералинијев рад, са образложењем да није довољно убедљив. То показује колико је ГМО лоби бескрупулозан.

Видимо да регулаторно научно тело ЕУ – ЕФСА, не врши независне студије за процену ризика по здравље људи и природне средине од ГМО. Невероватно је да је свет присиљен да прихвата небезбедну и веома опасну храну, да је живи свет на планети препуштен на немилост људима склоним геноциду. Како је до тога могло уопште да дође?

Да, многи људи не схватају да САД, министарство за пољопривреду и администрација за храну и лекове САД, који су по закону у обавези да раде независне тестове на храну и за људе и за животиње, то уопште не раде. Закони који то омогућавају донесени су у време Џорџа Буша Старијег, након што је одржао састанак иза затворених врата са водећим људима „Монсанта“ који су дошли у Белу кућу и убедили га да је натурање патентираног ГМ семена диван начин да америчка агротехничка индустрија контролише светско тржиште хране. Буш и „Монсанто“ су искалкулисали да ће бити победници у овој игри. Буш је након овог састанка прогурао тзв. доктрину о „супстанцијалној еквивалентности“ која је обезбеђивала да ГМО буде правно третиран као довољно различит да би био патентиран, а са друге стране није било потребно обележавати овакве производе јер су по овој доктрини били „готово идентични“ са природним. Ради се о научним и правним бесмислицама. Супстанцијално значи скоро, у највећој мери а еквивалентно значи једнако, исто – 100 одсто исто у математичком значењу појма. Када се то примени на ГМО, значи приближно исто као природно. ГМ кукуруз изгледа као природни, мирише готово исто као и природни и има исти назив – кукуруз, тако да, по њиховој одлуци, није потребно спроводити никаква тестирања, иако су на том кукурузу извршене генетичке модификације.

Та чињеница би морала да резултира кривичним гоњењем Џорџа Херберта Вокера Буша, Била Клинтона који је верификовао исту доктрину, Џорџа Буша Млађег и сада Барака Обаме, који одржава исту криминалну подвалу. До сада је на стотине милиона људи  изложено овим токсинима – јер ово јесу токсини – отрови. Погледајте слике пацова из Сералинијеве студије. Погледајте како изгледају ти пацови са огромним туморима које су добили захваљујући исхрани ГМ храном. Деца су подвргнута овој храни још као нерођена, када не могу да бирају; остали су подвргнути без свог знања и воље јер нема обележавања. У ЕУ има минималног обележавања, али сва се животињска храна увози од стране „Арк енимал“, „Мидланда“, „Каргила“ и осталих који су до гуше у послу са ГМО и они увозе ГМ соју и кукуруз којима европски фармери хране своју стоку и не знајући да то раде, јер сточна храна у ЕУ не захтева обележавање.

Сералинијева студија није била нека обична студија. Она је била најразорнији напад на ГМО од како је Рокфелерова фондација први пут пласирала генетички модификовани „златни пиринач“ пре тридесет година. Студија Жила Ерика Сералинија је најопасније запретила да ће уништити „Монсанто“ и остале биотехнолошке корпорације, и урушити депопулационе планове поседника моћи.

Да ли је храна за стоку „тројански коњ“ за увођење ГМО у земље које дођу на ред глобалистанских предатора?

Да, свакако. То важи и за највећи део ЕУ и за САД. Семе соје које улази у комерцијалну продају на светском тржишту је у 99 процената ГМО. У САД је сва соја генетички модификована, у Аргентини је иста ствар, „Монсанто“ је потпуно преузео Аргентину, а Бразил је до сада у преко 80 процената преузет од стране „Монсанта“. У сваком месту у коме се тврди да имате соју као високо протеинску храну – имате преко 90 процената ГМО. И то необележеног, тако да нећете ни знати да једете семе уништења.

Ипак, свету је сада веома јасно да је „цар го“. Да ли мислите да је повлачење Сералинијевог рада још један аутогол за „Монсанто“ и читаву структуру геноцидалне моћи која га подржава?

Мислим да су заиста урадили веома лош посао са покушајем да „убију“ Сералинијеву студију. Не само моје откриће да је „Елсевир“ унајмио „Монсантовог“ човека да буде полицајац који ће бранити да иједан научни рад који истинито истражује ГМО буде објављен у часопису већ и сам некомпетентан начин на који је то урађено – кршењем правила сопственог професионалног удружења – у огромној мери ће дискредитовати ову издавачку кућу. Сералини, како ми је речено, размишља о подизању тужбе против часописа и ја сам поприлично сигуран да ће он то и урадити. Ово је једна од најважнијих битака и Сералини зна да мора да буде победник – због будућности свих нас.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *