Putin: Protiv terorista do potpunog uništenja

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija u danima izazova uvek postajala jedinstvena i solidarna i najavio žestoku i doslednu borbu protiv terorista do njihovog potpunog uništenja.

“Uveren sam da ćemo žestoko i dosledno nastaviti borbu protiv terorista do njihovog potpunog uništenja”, rekao je Putin povodom terorističkih akata u Volgogradu 29. i 30. decembra, kada su u eksplozijama, prema najnovijim podacima, 34 osobe poginule, a 64 povređenih se i dalje nalazi u bolnicama u Moskvi i Volgogradu.

Izražavajući žaljenje zbog žrtava surovih “neljudskih terorističkih akata”, Putin je na novogodišnjem prijemu u Habarovsku, organizovanom za raseljene zbog velikih letošnjih poplava, rekao da će ruske vlasti i dalje težiti da rade na dobrobit razvoja zemlje i bezuslovno ispunjavati svoje obaveze prema građanima Rusije.

Govoreći o godini na izmaku, Putin je istakao da je Rusija “postala nešto bolja, bogatija, udobnija, uporno je branila svoje interese u međunarodnim poslovima”, preneo je Itar-Tas s.
“Sa optimizmom gledamo na budućnost, iskreno verujemo u boljitak, sreću i uspeh”, rekao je ruski predsednik, dodajući, međutim, da “blagostanje ne dolazi samo od sebe, već se dostiže napornim radom i ličnim ostvarivanjem, težnjama da se obavezno realizuje zacrtano”.

“Samo zajedno možemo biti snažni, osigurati kretanje Rusije unapred, ostvariti ispunjenje naših zajedničkih planova i zamisli”, dodao je Putin.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su u dva teroristička akta, na železničkoj stanici i miniranom trolejbusu, poginule 34 osobe.

Potpredsednica vlade Rusije Olga Golođec rekla je da se 49 povređenih nalazi u volgogradskim klinikama, a 15 u bolnicama Moskve.

Najavljeno je da će dve povređene žene, čije je zdravstveno stanje izuzetno teško, tokom dana biti prebačene u Moskvu.

2 komentara

  1. Krenuli ste putem napretka,putem rada,gradite,i izgrađujete svoju zemlju,svojim znanjem i svojim trudom.Ljubomora i bes svetskih
    moćnika,njihova gramzljivost nema granica,verujem da su i ovi
    nemili događaji,gde se proliva krv nevinog naroda,pokušaj destabilizacije Rusije,utervanjem straha stanovništvu i vašoj
    degradaciji.Potražite izvor i nalogodavce tih stremljenja,čeeličnom pesnicom rasterajte i uništite to zlo,tako ćete umiriti i vaš narod
    iveći deo čovečanstva,Rusija to može,i rusija će to i učiniti.
    Želim da iskažem duboku tugu za nastradalim ljudima i moje
    iskreno saučešće njihovoj rodbini,kao i celokupnom narodu Rusije.
    milan.

  2. Pera Detlić

    Rusija je silno ojačala u 2013.
    Sadašnje udarce ona će uzvratiti i brѕo se konsolidovati.
    Neka nam aktivno pomogne u dramatičnim trenucima koji nas očekuju za koju nedelju a to je nova još mnogo veća otplata duga i zaštita Srbije od EU i našeg režima!
    Sretna Nova 2014. godima ruskom građanima!
    Sretna Nova 2014 i još više uspeha predsedniku Vladimiru Putinu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *