Путин: Против терориста до потпуног уништења

MOСKВA – Руски председник Владимир Путин изjавио jе данас да jе Русиjа у данима изазова увек постаjала jединствена и солидарна и наjавио жестоку и доследну борбу против терориста до њиховог потпуног уништења.

“Уверен сам да ћемо жестоко и доследно наставити борбу против терориста до њиховог потпуног уништења”, рекао jе Путин поводом терористичких аката у Волгограду 29. и 30. децембра, када су у експлозиjама, према наjновиjим подацима, 34 особе погинуле, а 64 повређених се и даље налази у болницама у Mоскви и Волгограду.

Изражаваjући жаљење због жртава сурових “нељудских терористичких аката”, Путин jе на новогодишњем приjему у Хабаровску, организованом за расељене због великих летошњих поплава, рекао да ће руске власти и даље тежити да раде на добробит развоjа земље и безусловно испуњавати своjе обавезе према грађанима Русиjе.

Говорећи о години на измаку, Путин jе истакао да jе Русиjа “постала нешто боља, богатиjа, удобниjа, упорно jе бранила своjе интересе у међународним пословима”, пренео jе Итар-Tас с.
“Са оптимизмом гледамо на будућност, искрено веруjемо у бољитак, срећу и успех”, рекао jе руски председник, додаjући, међутим, да “благостање не долази само од себе, већ се достиже напорним радом и личним остваривањем, тежњама да се обавезно реализуjе зацртано”.

“Само заjедно можемо бити снажни, осигурати кретање Русиjе унапред, остварити испуњење наших заjедничких планова и замисли”, додао jе Путин.

Mинистарство здравља саопштило jе данас да су у два терористичка акта, на железничкоj станици и минираном тролеjбусу, погинуле 34 особе.

Потпредседница владе Русиjе Oлга Голођец рекла jе да се 49 повређених налази у волгоградским клиникама, а 15 у болницама Mоскве.

Наjављено jе да ће две повређене жене, чиjе jе здравствено стање изузетно тешко, током дана бити пребачене у Mоскву.

2 коментара

 1. Krenuli ste putem napretka,putem rada,gradite,i izgrađujete svoju zemlju,svojim znanjem i svojim trudom.Ljubomora i bes svetskih
  moćnika,njihova gramzljivost nema granica,verujem da su i ovi
  nemili događaji,gde se proliva krv nevinog naroda,pokušaj destabilizacije Rusije,utervanjem straha stanovništvu i vašoj
  degradaciji.Potražite izvor i nalogodavce tih stremljenja,čeeličnom pesnicom rasterajte i uništite to zlo,tako ćete umiriti i vaš narod
  iveći deo čovečanstva,Rusija to može,i rusija će to i učiniti.
  Želim da iskažem duboku tugu za nastradalim ljudima i moje
  iskreno saučešće njihovoj rodbini,kao i celokupnom narodu Rusije.
  milan.

 2. Пера Детлић

  Русија је силно ојачала у 2013.
  Садашње ударце она ће узвратити и брѕо се консолидовати.
  Нека нам активно помогне у драматичним тренуцима који нас очекују за коју недељу а то је нова још много већа отплата дуга и заштита Србије од ЕУ и нашег режима!
  Сретна Нова 2014. годима руском грађанима!
  Сретна Нова 2014 и још више успеха председнику Владимиру Путину!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *