Председник се не бави “препуцавањем”

БEOГРAД – Председник Републике Tомислав Николића не бави се “страначким и медиjским препуцавањем”, већ jе фокусиран на решавање проблема грађана, привлачење инвестициjа побољшање слике Србиjе у свету, изjавила jе саветница председника Станислава Пак Станковић.

Поводом “све учесталиjих напада на председника Николића и фабриковања афера, а све у циљу да се омаловаже и дискредитуjу напори председника да се омогући бољи живот грађана Србиjе” она jе оценила да “прашину дижу управо они коjи су заслужни за овако тешку ситуациjу.”
“Управо они коjи су заслужни за овако тешку ситуациjу у коjоj се сви налазимо, или они коjи иза себе немаjу конкретне резултате дижу прашину у jавности, како се грађани не би запитали, коjи су заправо њихови резултати, односно колико су штете направили Србиjи, коjа jе обрнуто пропорционална бенефитима коjе су остварили за себе”, истакла jе Станковић у саопштењу.

Што се тиче председника Републике, додала jе Пак Станковић, он обавља своjу функциjу тако што ни на коjи начин не утиче на рад медиjа.
“Mожда неко мисли, а греши да jе то што не реагуjе на наручено писање поjединих медиjа слабост. Напротив, чак и да располаже државним фондовима, он их никада не би користио, да финансира хвалоспеве у медиjима о себи и свом раду,“ истакла jе саветница председника, како jе наведено у саопштењу Kанцелариjе председника за сарадњу с медиjима.

Према њеним речима, грађани Србиjе добро знаjу да раздвоjе истину од лажи и своjе поверење даjу онима коjи пуно раде, а мало причаjу, а не онима коjи пуно причаjу, а када нешто кажу то jе супротно ономе што би радили када дођу на власт.
“Суштина успеха jе у томе да радимо, да разговарамо, да се договарамо, да би створили поштено и одговорно друштво. Tребало би радиjе да извадимо балван из свог ока, па да тражимо трн у туђем”, каже Пак Станковић.саветница Станислава Пак Станковић.

 

Aнтић: Oткривање позадине напада на Николића

 

Саветник председника Србиjе Oливер Aнтић наjавио jе да ће данас бити обелодањени детаљи међународне финансиjске афере, у коjу су укључени и домаћи политичари и оценио да ће тако бити jасниjа позадина напада на председника Tомислава Николића.

Aнтић jе рекао за Политику да ће бити обелодањени материjали из коjих ће се показати да иза напада неких људи на председника Србиjе и његов кабинет стоjе наjниже побуде.
“Синхронизовани напади на председника Николића нису случаjни. Проблем jе у следећем – што се више сужавао круг око неких особа, око њихових дела коjа полако испливаваjу, оне су саме себе прозвале”, рекао jе Aнтић.

“Aко се све ово што jе отето од народа врати, ова држава дуже време неће имати проблем са финансиjама”, рекао jе Aнтић, коментаришући учестале директне и индиректне нападе на Николића, у коjима предњачи Mлађан Динкић.

На питање да ли иза напада на Николића стоjи страх од процесуирања, Aнтић jе договорио потврдно.
“Oни сада хоће да се покажу да су политичке жртве”, рекао jе саветник председника, истичући да ће докази о афери бити документовани материjалним доказима, папирима, рачунима, банкама и транскациjама и да су с тим упознати и инострани органи безбедности.

Према његовим речима, ова афера jе у рангу оне у Хрватскоj са Ивом Санадером, “чак су неки људи коjи су пружили доказе за Санадерове кривичне радње и овде помогли”.

2 коментара

  1. Tomo pod hitno menjaj plocicu za hokej. Ti koji tebe navodno ogovaraju itekako imaju rezultate UPROPASTILI SU NAS. E zbog toga si ti izabran za predsednika, to je narod izglasao. Pa kad je tako pitaj narod gde da ga vodis. Nemoj da si gori od onih koje smo smenili. Hapsi bre bagru ne dozvoli da narod izadje na ulice.

  2. Gospodine Nikolicu niste dobili mandat da radite to sto radite vratite se vasim predizbornim obecanjima u protivnom srbija klizi u neizvesnost sa nesagledivim posledicama po narod i drzavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *