Дмитриј СЕДОВ – О косовским изборима и штетности халуцинација

Власти у Београду сматрају косметске Србе веома глупим. Јер, рекло би се да је све кристално јасно: они гласају за албанску власт, мирно улазе у живот ове племените републике, а заједно са њом – и у ЕУ и ОУН. Резултат тога биће остварење снова многих поколења српских либерала – слободан Србин, окриљен људским правима и са сендвичем у зубима.

Међутим, косметски Срби никако не желе да признају племенитост косовских власти. Није то због тога што се са њом свакодневно суочавају, не, то је због тога што они не пате од халуцинација које београдско началство доноси из Брисела, буквално као да су тамо мирисали отровне печурке.

Још кад би се радило само о њиховом неслагању са Београдом. Они још и саботирају дуго очекивани почетак преговора о приступању ЕУ! Они не схватају да је почетак преговора Београду потребан колико и сусрет са психијатром. Уколико преговори не почну, тада београдско началство упада у тужно стање депресије и може само себе осакатити. А куд да се дену, када народ накалемљен на халуцинације очекује поправљање очајног стања у Србији? Тај народ верује да ће сусрет са психијатром нахранити гладне и излечити болесне.

Једино косметски Срби не верују!

Што је још горе, они верују да је читава афера са “самопроглашеном републиком” у ствари пилот пројекат НАТО пакта, у сврху успостављања контроле овог блока над раније неосвојеним територијама. То је нешто попут паралелног пројекта са “обојеним револуцијама”. Пракса је показала да те исте револуције нису толико поуздане и перспективне, у односу на директну промоцију доласка на власт криминалне диктатуре у било којој земљи, којој је сугерисано да код себе уведе слободу и демократију.

Дешавало се да се уложе милијарде долара у некакву Украјину или Грузију, промениш тамо власт у складу са планом “обојених револуција”, а они се после пар година узмуте и збаце твог човечуљка са власти. И почну да кривудају. Са Египтом је био пун промашај. Данас тамо већ руски министри дањују и ноћивају. Ето ти контролисаног Мурсија! Мурси седи у апсу, а милиони долара – ћао, ћао.

Са бандитима је друга ствар. Поставиш их на трон са све аутоматима, и можеш бити спокојан. Отуда их не могу скинути никаквим изборима. А политички противници, уколико се нађу против бандита, умиваће се у својој крви. Да, да, са бандитима је боље. Са њима се лако и договорити:mymoney– yourservice. Због тога Република Косовопредставља позитиван пример у даљем процесу демократизације заосталих народа. Ето због чега данас НАТО ставља акценат на убице у Сирији. Зато што су убице на Косову показале спремност да верно служе новим газдама. Раније су се они једноставно бавили бандитизмом и нарко-трговином, а сада то раде под руководством ЦИЕ и Стејт Департмента.

Дакле, и у Сирији ћемо се договорити. Као и у Авганистану. Тамо ће Талибани ускоро да уђу у Кабул. А то што они баш не другују са људским правима, па ко није грешан молим вас. Па ЦИА је 2001. године три хиљаде суграђана дигла у ваздух. И још је две трговачке куле срушила, да би почела рат. Каква вражија људска права! И ништа.

Косовски пројекат је у свему добар, осим у једном. Северно Косово са својим непослушним Србима налази се под управом УН. Може изгледати да би после пропасти поновних избора 17. новембра тамо могле ући специјалне јединице РОСУ, организовати првокласно сређивање и решити питање по најпоузданијој формули – “нема људи, нема проблема”.

Али то је ризично. Може у УН да се дигне дрека.

Због тога је пилот пројект прикочен, а време пролази. Изгледа да се глупи Срби на Космету не покоравају ни Београду ни Приштини. Шта чинити? Они немају свог Милошевића, кога би НАТО могао оптужити као непријатеља људског рода. За шта се закачити?

Но, већ смо имали примере где су се такви политички ћорсокаци успешно решавали. Ето, на пример, национал-социјалисти у Немачкој 1933. године никако нису могли да се отарасе комунистичке претње. И они су нашли правилан излаз из ситуације. Испало је да су комунисти запалили Рајхстаг (та партија пати од пироманије), па су национал-социјалисти добили прилику да их потрпају у затворе, конц-логоре или – директно уза зид. Мора се нешто радити, приштински “рајхстаг” треба да спали рука Србина из Митровице. Тако ће се решити то питање.

Али шта се може искористити у својству косовског Рајхстага? Самопроглашена република не блиста баш архитектонским ремек-делима. Међутим, ако мало боље размислите, Фатих-Султанова џамија би могла сасвим одговарати сврси. Последња од свих џамија султана завојевача и њено паљење, као ништа друго ће изазвати праведни гњев правоверних косовара. Тим пре ако се сетимо да пљење Рајхстага није нанело посебну штету здању – али какву је штету то нанело комунистима!

Неко ће рећи, аутор себи дозвољава свакојако фантазирање. Ипак је НАТО блок састављен од демократских држава, ипак је на Косову на власти нови демократски режим, ипак Хашим Тачи…

Можда аутор себи дозвољава такве фантазије управо због тога, јер је и Немачка имала свој “демократски” режим и свог Хашима Тачија. Ми нисмо мирисали отровне печурке, да би веровали у њихово савесно понашање.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *