Vučić: Jedini spas suočavanje sa činjenicama

Paket ekonomskih mera koji je nedavno donet, nije ni lep, ni popularan, ali drugog izbora nije bilo, jer je jedini spas bilo suočavanje sa činjenicama, preduzimanje bolnih rezova i štednja na svim poljima, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da je vreme da se dokaže da je moguće drugačije i bolje upravljati zemljom i vrednije raditi kako bi se sutra bolje živelo.

Paket ekonomskih mera koji je nedavno donet, nije ni lep, ni popularan paket, rekao je Vučić, napominjujući da drugog izbora nije bilo, jer je to jedini spas bilo suočavanje sa činjenicama, preduzimanje bolnih rezova i štednja na svim poljima.

“Da nije bilo tih mera i konačnog raskida sa dosadašnjom praksom, za godinu dana bukvalno bismo imali argentinski scenario u Srbiji – ne bi bilo više para za vojsku i policiju, na ulicama bi bio haos i hajdučija, u apotekama ne bi bilo lekova, u bolnicama sanitetskog materijala, u školama ni profesora, ni dece”, rekao je Vučić u autorskom tekstu za najnoviji brojInformatora SNS.

“Da li je to Srbija kakvu želimo? Nije i ne može da bude. Ne treba kriti u koliko smo teškoj situaciji, i da je jedini spas suočavanje sa činjenicama, preduzimanje bolnih rezova i štednja na svim poljima”, rekao je Vučić.

On je rekao da je SNS svedok svakodnevnih napada opozicije, koja je, dok je bila na vlasti, opustošila zemlju i zbog koje Vlada danas mora da donosi ove teške mere, kao i besmislenih anketa o tome da li su građani “za” ili “protiv” mera Vlade, kao i kritika “stručnjaka”, koji su, u TV emisijama, odbacili mere i pre nego što su donete, pre nego što su uopšte saznali koje su.

Lider SNS je istakao da se pazilo da nove mere ne dodiruju privatni sektor, koji je najzdraviji deo društva, već da budu usmerene na nedozvoljeni deo potrošnje.

“Penzioneri će, takođe, ostati netaknuti, kao i ljudi koji primaju manje od 60.000 dinara. Nove mere neće biti ni udar na srednju klasu, kako to zlonamerni kažu, jer će neko ko prima 70.000 dinara minimalno izdvajati od svoje plate. S druge strane, ne može se reći da onaj ko prima 120.000 dinara mesečno pripada srednjoj klasi”, istakao je Vučić.

On je naglasio da su se trudili da mere najviše pogode političare, ljude postavljene na različite visoke funkcije, direktore javnih preduzeća, pomoćnike ministara, “koji svakako nisu srednja klasa”.

“Srednja klasa su privatnici koji vuku zemlju napred”, rekao je Vučić ističući da se u Srbiji mora stvoriti logika zdravog biznsa, da je gotovo sa samoupravljanjem i da se mora trošiti samo onoliko koliko se zaradi.

Vučić je dodao da zna da ne mogu biti popularni ljudi, ni stranke, koji krenu u takav poduhvat, ali da mu je “mnogo više stalo do toga kako će se u Srbiji živeti, nego do toga kakav će rejting imati koja politička stranka”.

Lider SNS je povodom 21. oktobra, petogodišnjice osnivanja stranke, istakao da njen rejting govori o tome da su građani u SNS prepoznali vredne, poštene ljude, kojima je dobrobit Srbije na prvom mestu, a ne lični interesi.

5 komentara

  1. Građani nisu prepoznali vredne i poštene ljude, već su se prešaltali na pobednike-neki. Kaiš smo stegli odavno, režemo vene redovno ni to nije problem, a spas tražimo skačući sa zgrada ili bežeći odavde. Niko se ne buni, ne potresajte se Vaša je vlast sigurna.Zanima me samo jedno,zašto stranci dobijaju novac da zaposle naše radnike da bi otvorili firme? Zašto srpski privrednik nemože da dobije isti novac? Da li te uslove postavlja Unija?Zatim, zašto se hrvatskim žrtvama posvećuje toliki značaj, da bi se prekopao svaki pedalj srpske zemlje dok im se ne pronađu grobovi, a našim žrtvama se ni broja nezna na hrvatskom tlu? Zašto mi nemamo našu banku već nam inostrane isisavaju i poslednju kap krvi? Na koji način nameravate da povratite poljoprivredu u život, sem prodaje zemlje strancima? Samo demagogija i odgovori koji ništa ne govore. Bolni rezovi, štednja, kaiš. To su reči koje koriste dželati. Srpski poglavar koristi reč rad, red, borba i disciplina. I ko će konačno da bude kažnjen za krađe , loše privatizacije, lopovluke i slično i kome će od njih da bude oduzeta imovina? O čemu VI gospodine Vučiću razgovarate.Raspišite referendum, pitajte narod šta misli o predaji Kosova i ulasku u EU? Čik, ako smete.

  2. @Gos, Slađano za sve što ste rekli i napisli imate i moj potpis.
    Radoslav.

  3. Aleksandere Vucicu, dok si ti negde vukao serpe i nisu te pustali da sam izadjes na ulicu ja sam ucestvovao u mnogim, tada se to nazzivalo ,,samodoprinos,, a sada ,,solidarni porez,,. Gradili smo drzavu Srbiju, mnogi su gundjali, al napravljeno je sve ovo sto ti neznas da vodis i dajes strancima za badava. Trgni se covece i ne pricaj vise gluposti. Skoro cetrdeset godina rmbam da bih sada doziveo da mi nekakvi balavci kazu ,, nema para ciko, papila maca,,. E pa ta maca ima ime i prezime i ako je ti ne nadjes nacicemo je mi. U pitanju je moja buducnost i buducnost moje porodice a ti ono rece da je porodica svetinja i da se za nju bori do poslednjeg daha.

  4. Za Vučića ništa više nije sveto što je sveto za naš narod.
    On danas igra i Vujicu i Vuka, ili je to istinski oduvjek i bio ?
    U tom kolu sada javno nastupa i Irinej / izvršava naloge onih što ga postaviše na tron, a ne narod i sveti duh ? /.
    Državu nemamo već dugo, sada ostadosmo i bez crkve…

  5. @ Uredništvu Pečata. Pre tri nedelje vratio sam se sa suprugom
    iz Like. Išli smo da obiđemo grobove roditelja i rođaka. Medak,
    Počitelj, Mogorić, Vrebac i na kraju Gospić. Hrvatska država za
    sledećih dvadeset godina imaće najveće šumsko blago na imanjima
    prognanih Srba. Tamo gde su bila srpska sela i njihova seoska
    imanja izrasta prašuma sve je preuzela priroda na oranicama ilivadama je prašuma kao Amazon.Govorim direkno o Poćitelju gde je
    pre rata živelo oko 800 stotina žitelja sada tri stare osobe. iz
    Mogorića ide u školu samo jedno dete. U tom selu ima oko 100
    staraca.Godin je bila rodna šljive, drenjine, jabuke i kruške rodile kao nikad i nema ko da skupi te plodove. Moj zaključak nemaju moji krajišnici gde dase vrate jer za ovnovu uništene
    imovine i seoskih imanja trebaju mlade zdrave ruke. Vlasto držci
    danas nazdravljaju jedan drugom koje nema ništa zajedničko sa
    stvarnošću na terenima srpskih krajina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *