Вучић: Једини спас суочавање са чињеницама

Пакет економских мера који је недавно донет, није ни леп, ни популаран, али другог избора није било, јер је једини спас било суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима, рекао вицепремијер Александар Вучић.

Председник СНС Александар Вучић рекао је да је време да се докаже да је могуће другачије и боље управљати земљом и вредније радити како би се сутра боље живело.

Пакет економских мера који је недавно донет, није ни леп, ни популаран пакет, рекао је Вучић, напомињујући да другог избора није било, јер је то једини спас било суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима.

“Да није било тих мера и коначног раскида са досадашњом праксом, за годину дана буквално бисмо имали аргентински сценарио у Србији – не би било више пара за војску и полицију, на улицама би био хаос и хајдучија, у апотекама не би било лекова, у болницама санитетског материјала, у школама ни професора, ни деце”, рекао је Вучић у ауторском тексту за најновији бројИнформатора СНС.

“Да ли је то Србија какву желимо? Није и не може да буде. Не треба крити у колико смо тешкој ситуацији, и да је једини спас суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима”, рекао је Вучић.

Он је рекао да је СНС сведок свакодневних напада опозиције, која је, док је била на власти, опустошила земљу и због које Влада данас мора да доноси ове тешке мере, као и бесмислених анкета о томе да ли су грађани “за” или “против” мера Владе, као и критика “стручњака”, који су, у ТВ емисијама, одбацили мере и пре него што су донете, пре него што су уопште сазнали које су.

Лидер СНС је истакао да се пазило да нове мере не додирују приватни сектор, који је најздравији део друштва, већ да буду усмерене на недозвољени део потрошње.

“Пензионери ће, такође, остати нетакнути, као и људи који примају мање од 60.000 динара. Нове мере неће бити ни удар на средњу класу, како то злонамерни кажу, јер ће неко ко прима 70.000 динара минимално издвајати од своје плате. С друге стране, не може се рећи да онај ко прима 120.000 динара месечно припада средњој класи”, истакао је Вучић.

Он је нагласио да су се трудили да мере највише погоде политичаре, људе постављене на различите високе функције, директоре јавних предузећа, помоћнике министара, “који свакако нису средња класа”.

“Средња класа су приватници који вуку земљу напред”, рекао је Вучић истичући да се у Србији мора створити логика здравог бизнса, да је готово са самоуправљањем и да се мора трошити само онолико колико се заради.

Вучић је додао да зна да не могу бити популарни људи, ни странке, који крену у такав подухват, али да му је “много више стало до тога како ће се у Србији живети, него до тога какав ће рејтинг имати која политичка странка”.

Лидер СНС је поводом 21. октобра, петогодишњице оснивања странке, истакао да њен рејтинг говори о томе да су грађани у СНС препознали вредне, поштене људе, којима је добробит Србије на првом месту, а не лични интереси.

5 коментара

 1. Грађани нису препознали вредне и поштене људе, већ су се прешалтали на победнике-неки. Каиш смо стегли одавно, режемо вене редовно ни то није проблем, а спас тражимо скачући са зграда или бежећи одавде. Нико се не буни, не потресајте се Ваша је власт сигурна.Занима ме само једно,зашто странци добијају новац да запосле наше раднике да би отворили фирме? Зашто српски привредник неможе да добије исти новац? Да ли те услове поставља Унија?Затим, зашто се хрватским жртвама посвећује толики значај, да би се прекопао сваки педаљ српске земље док им се не пронађу гробови, а нашим жртвама се ни броја незна на хрватском тлу? Зашто ми немамо нашу банку већ нам иностране исисавају и последњу кап крви? На који начин намеравате да повратите пољопривреду у живот, сем продаје земље странцима? Само демагогија и одговори који ништа не говоре. Болни резови, штедња, каиш. То су речи које користе џелати. Српски поглавар користи реч рад, ред, борба и дисциплина. И ко ће коначно да буде кажњен за крађе , лоше приватизације, лоповлуке и слично и коме ће од њих да буде одузета имовина? О чему ВИ господине Вучићу разговарате.Распишите референдум, питајте народ шта мисли о предаји Косова и уласку у ЕУ? Чик, ако смете.

 2. @Гос, Слађано за све што сте рекли и написли имате и мој потпис.
  Радослав.

 3. Aleksandere Vucicu, dok si ti negde vukao serpe i nisu te pustali da sam izadjes na ulicu ja sam ucestvovao u mnogim, tada se to nazzivalo ,,samodoprinos,, a sada ,,solidarni porez,,. Gradili smo drzavu Srbiju, mnogi su gundjali, al napravljeno je sve ovo sto ti neznas da vodis i dajes strancima za badava. Trgni se covece i ne pricaj vise gluposti. Skoro cetrdeset godina rmbam da bih sada doziveo da mi nekakvi balavci kazu ,, nema para ciko, papila maca,,. E pa ta maca ima ime i prezime i ako je ti ne nadjes nacicemo je mi. U pitanju je moja buducnost i buducnost moje porodice a ti ono rece da je porodica svetinja i da se za nju bori do poslednjeg daha.

 4. Za Vučića ništa više nije sveto što je sveto za naš narod.
  On danas igra i Vujicu i Vuka, ili je to istinski oduvjek i bio ?
  U tom kolu sada javno nastupa i Irinej / izvršava naloge onih što ga postaviše na tron, a ne narod i sveti duh ? /.
  Državu nemamo već dugo, sada ostadosmo i bez crkve…

 5. @ Уредништву Печата. Пре три недеље вратио сам се са супругом
  из Лике. Ишли смо да обиђемо гробове родитеља и рођака. Медак,
  Почитељ, Могорић, Вребац и на крају Госпић. Хрватска држава за
  следећих двадесет година имаће највеће шумско благо на имањима
  прогнаних Срба. Тамо где су била српска села и њихова сеоска
  имања израста прашума све је преузела природа на ораницама иливадама је прашума као Амазон.Говорим дирекно о Поћитељу где је
  пре рата живело око 800 стотина житеља сада три старе особе. из
  Могорића иде у школу само једно дете. У том селу има око 100
  стараца.Годин је била родна шљиве, дрењине, јабуке и крушке родиле као никад и нема ко да скупи те плодове. Мој закључак немају моји крајишници где дасе врате јер за овнову уништене
  имовине и сеоских имања требају младе здраве руке. Власто држци
  данас наздрављају један другом које нема ништа заједничко са
  стварношћу на теренима српских крајина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *