Koštunica: Srbija na prvom mestu, a ne EU

Verujem da će građani Vrbasa na lokalnim izborima dati poverenje onima koji Srbiju i Vojvodinu i Vrbas stavljaju na prvo mesto nasuprot drugima kojima je prioritet EU, poručio lider DSS Vojislav Koštunica u tom gradu.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je u Vrbasu da veruje da će Vrbašani na lokalnim izborima u Vrbasu dati poverenje onima koji Srbiju i Vojvodinu i Vrbas stavljaju na prvo mesto nasuprot drugima kojima je prioritet Evropska unija.

Koštunica je na predizbornoj konvenciji DSS-a održanoj u sali bioskopa u Vrbasu rekao da se ta stranka zalaže za jačanje veza sa Ruskom federacijom i državama sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o ekonomskoj saradnji, nasuprot većini drugih stranaka koje favorizuju saradnju sa EU.

“Koliko aktuelne članice Evropske unije veruju u nju najbolje svedoči podatak da je premijer Velike Britanije Kameron najavio da će 2017. godine raspisati referendum o izlasku Velike Britanije iz EU, a Island je pre nekoliko meseci prekinuo pregovore o ulasku u Evropsku uniju”, rekao je Koštunica, dodajući i da Vaclav Klaus zagovara izlazak Češke iz EU.

Po njegovim rečima, Evropsku uniju predstavlja samo birokratija u Briselu i Evropska unija, kako je naglasio, “ne odražava želju građana niti predstavlja njihov glas, kao što ne odražava ni želju političkih stranaka već isključivo ispunja želje pomenute birokratije u Briselu”.

Portparol Pokrajinskog odbora DSS za Vojvodinu Milenko Jovanov na konvenciji je rekao da birači treba da glasaju za kandidate koalicije DSS – Asocijacija mladih Vrbasa jer, kako je rekao, mladima uvek treba pružiti podršku.

“Demokratska stranka Srbije danas predstavlja jedinog istinskog borca za očuvanje Srbije u dosadašnjim granicama bilo da se radi o Kosovu i Metohiji ili o Vojvodini”, rekao je Jovanov.

DSS na lokalnim izborima u Vrbasu zakazanim za 13. oktobar izlazi u koaliciji sa Asocijacijom mladih Vrbasa, a na večerašnjoj konvenciji predstavljeni su kandidati za odbornike te stranke.

2 komentara

  1. Svaki put kada je čupavo vade Voju iz budžaka, kao sinoć onu nesrećnu Milunku Savić heroinu iz Prvog sv.rata.Ako je ovo jedina opozicija u Srbiji nemamo više čemu da se nadamo. narod Srbije mora da shvati da je on Srbija i vlast, a ne ove pozorišne lutke koje trenutno sede u Vladi ne bi li stolice zvrjale prazne i izgledalo da se nešto radi. Svaki put kada pogledam na TV skupštinsku salu , uverim se da je prazna i tu i tamo sedi neki poslanik. Kada Srbi shvate, da nije normalno da te bombarduju a da ti posle budu prijatelji, da te vode zlikovci i barabe poput Čedomira Jovanovića, Vuka Draškovića, Đilasa i sličnih, onda će da ima nade za nas. Jer kada je god koji vladar zasro, uvek je narod bio taj koji je davao i život i krv, a ne vođe i vladari. Oni su tu nažalost da uživaju kao paraziti i da nijedan od njih ne odgovara za svoje greške. E nemože tako više. Vekovima je Evropa gladna srpske krvi.Došlo je vreme da kažemo dosta evropskom vampiru.Čega se bojite više? Šta će još da nam rade što već nisu.

  2. U demonokratskoj eu i u njihovom čedu NDH ludilu nema kraja. Stožer ustaštva divlja Hrvatskom policajac koji je bio zadužen za čuvanje table na ćirilici u Vukovaru, pripadnik PP Vukovar Igor Gilja sam je skinuo i razbio ploču na ćirilici kako bi bilo kad bi srpski policajci počeli skidati latinične natpise po Srbiji ? Vlast u rvatskoj ili nema vlast u rukama ili je pokrovitelj i zaštitnik desnčarsko-fašističkih snaga . Očito se na divljaštvo treba odgovoriti reciprocitetetom po hrvatskoj manjini u Srbiji da se umire podivljali, povampireni rvati u rvatskoj. Kako se izjasnila eu se neće mešati u daljnje maltretiranje preostalih Srba u rvatskoj pa se valjda neće mešati ako i Srbi Krajišnici proterani iz Krajine i rvatske osnuju zajednicu protjeranih sa ognjišta iz Krajine i rvatske. Pa ako ta zajednica na isti način počne skidati latinične table mesta sa manje od 37 % rvata u Srbiji primenjujući rvatski model. I dosta više budalaša koji pričaju nećemo biti isti kao i oni, to nas je i dovelo do uništavanja srpskog bića u rvatskoj u I i II svetskom i poslednjem ratu. Uvek popuštanje i ulizivanje te glumatanje dok zveri imaju plan i sprovode ga uvek uz pomoć naših mlakonja koji umrtvljuju svaki pokušaj otpora ostalih rodoljubivih Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *