Коштуница: Србија на првом месту, а не ЕУ

Верујем да ће грађани Врбаса на локалним изборима дати поверење онима који Србију и Војводину и Врбас стављају на прво место насупрот другима којима је приоритет ЕУ, поручио лидер ДСС Војислав Коштуница у том граду.

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница рекао је у Врбасу да верује да ће Врбашани на локалним изборима у Врбасу дати поверење онима који Србију и Војводину и Врбас стављају на прво место насупрот другима којима је приоритет Европска унија.

Коштуница је на предизборној конвенцији ДСС-а одржаној у сали биоскопа у Врбасу рекао да се та странка залаже за јачање веза са Руском федерацијом и државама са којима Србија има потписане уговоре о економској сарадњи, насупрот већини других странака које фаворизују сарадњу са ЕУ.

“Колико актуелне чланице Европске уније верују у њу најбоље сведочи податак да је премијер Велике Британије Камерон најавио да ће 2017. године расписати референдум о изласку Велике Британије из ЕУ, а Исланд је пре неколико месеци прекинуо преговоре о уласку у Европску унију”, рекао је Коштуница, додајући и да Вацлав Клаус заговара излазак Чешке из ЕУ.

По његовим речима, Европску унију представља само бирократија у Бриселу и Европска унија, како је нагласио, “не одражава жељу грађана нити представља њихов глас, као што не одражава ни жељу политичких странака већ искључиво испуња жеље поменуте бирократије у Бриселу”.

Портпарол Покрајинског одбора ДСС за Војводину Миленко Јованов на конвенцији је рекао да бирачи треба да гласају за кандидате коалиције ДСС – Асоцијација младих Врбаса јер, како је рекао, младима увек треба пружити подршку.

“Демократска странка Србије данас представља јединог истинског борца за очување Србије у досадашњим границама било да се ради о Косову и Метохији или о Војводини”, рекао је Јованов.

ДСС на локалним изборима у Врбасу заказаним за 13. октобар излази у коалицији са Асоцијацијом младих Врбаса, а на вечерашњој конвенцији представљени су кандидати за одборнике те странке.

2 коментара

  1. Сваки пут када је чупаво ваде Воју из буџака, као синоћ ону несрећну Милунку Савић хероину из Првог св.рата.Ако је ово једина опозиција у Србији немамо више чему да се надамо. народ Србије мора да схвати да је он Србија и власт, а не ове позоришне лутке које тренутно седе у Влади не би ли столице зврјале празне и изгледало да се нешто ради. Сваки пут када погледам на ТВ скупштинску салу , уверим се да је празна и ту и тамо седи неки посланик. Када Срби схвате, да није нормално да те бомбардују а да ти после буду пријатељи, да те воде зликовци и барабе попут Чедомира Јовановића, Вука Драшковића, Ђиласа и сличних, онда ће да има наде за нас. Јер када је год који владар засро, увек је народ био тај који је давао и живот и крв, а не вође и владари. Они су ту нажалост да уживају као паразити и да ниједан од њих не одговара за своје грешке. Е неможе тако више. Вековима је Европа гладна српске крви.Дошло је време да кажемо доста европском вампиру.Чега се бојите више? Шта ће још да нам раде што већ нису.

  2. У демонократској еу и у њиховом чеду НДХ лудилу нема краја. Стожер усташтва дивља Хрватском полицајац који је био задужен за чување табле на ћирилици у Вуковару, припадник ПП Вуковар Игор Гиља сам је скинуо и разбио плочу на ћирилици како би било кад би српски полицајци почели скидати латиничне натписе по Србији ? Власт у рватској или нема власт у рукама или је покровитељ и заштитник деснчарско-фашистичких снага . Очито се на дивљаштво треба одговорити реципроцитететом по хрватској мањини у Србији да се умире подивљали, повампирени рвати у рватској. Како се изјаснила еу се неће мешати у даљње малтретирање преосталих Срба у рватској па се ваљда неће мешати ако и Срби Крајишници протерани из Крајине и рватске оснују заједницу протјераних са огњишта из Крајине и рватске. Па ако та заједница на исти начин почне скидати латиничне табле места са мање од 37 % рвата у Србији примењујући рватски модел. И доста више будалаша који причају нећемо бити исти као и они, то нас је и довело до уништавања српског бића у рватској у И и ИИ светском и последњем рату. Увек попуштање и улизивање те глуматање док звери имају план и спроводе га увек уз помоћ наших млакоња који умртвљују сваки покушај отпора осталих родољубивих Срба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *