Decu vam neću oprostiti

Piše Nebojša Bakarec

Deca ne mogu biti homoseksualci ili deca nisu „queer“

Nisam bio siguran da je potrebno da objavljujem ovaj tekst iz bezbednosnih razloga i da bih zaštitio Parobrod od mogućih fizičkih napada. Međutim, odluku su mi olakšali sam Helsinški odbor, koji je u petak izdao saopštenje u kome me optužuje za nekakav „napad“ na jugend grupu Helsinškog odbora (Odrednica 1) na izložbi „Naše kvir detinjstvo“(to znači „Naše izopačeno detinjstvo“). Pri tome, u tekstu, „napad“ se pretvara u benigniju reč „incident“. Potom „incident“ postaje „cepanje plakata“.

Fireri iz našeg sokaka

Cepanje plakata nije nikakav čin koji podleže kazni, kad smo već kod toga. Najbolje je što se ni to nije dogodilo. Nisam pocepao ništa. Snimatelj i ja smo pogledali spornu izložbu u Parobrodu (Ustanova kulture Parobrod- UKP), o tome detaljnije dalje u tekstu, snimili je, razgovarali sa direktorkom i mirno napustili prostorije UKP. „Mili“ Helsinški jugend, ne saopštava da sam gradski odbornik, da sam član UO Parobroda, da se javna izložba održavala u javnom prostoru, koji je otvoren i za posetu i za snimanje i fotografisanje. Nikakav seminar se tamo nije održavao, jer su najavljene samo dve manifestacije „23-27 sept. REVIJA DOKUMENTARNIH I IGRANIH FILMOVA U OKVIRU BEOGRADSKE NEDELJE PONOSA“ i utorak 24 sept. izložba „NAŠE KVIR DETINJSTVO“, u organizaciji Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava Beograd – kroz fotografiju i film, prezentuje odupiranje očekivanim radnim ulogama i heteronormativnosti u detinjstvu“ (izuzev ukoliko prostor nije neovlašćeno korišćen, privatno, dakle- što je moguće). U zvaničnoj najavi u Parobrodu nije bilo nikakvog „Seminara“, već samo revija filmova o homoseksualcima i pomenuta izložba. Najgore je to što sam Helsinški odbor saopštava da su „Seminar“ organizovali i držali za srednjoškolsku decu u okviru projekta „NAŠE KVIR DETINJSTVO“, što predstavlja homoseksualnu propagandu uperenu protiv dece. Saopštenje HO su prenele i „E- novine“(Odrednica 2). Nije to prvi put, navikao sam. Mnogi su navikli. Zanimljivo je da ti korifeji našeg antifašističkog novinarstva, kada im to odgovara, tog istog fašistu – opet mene- proglašavaju za sasvim uglednog građanina, gradskog odbornika, koga u skladu s namerom i počaste sjajnom opremom teksta i dobronamernim fotografijama, u decembru prošle godine, kada su „E-novine“, neovlašćeno prenele članak (Odrednica 3) koji sam napisao za „Novi standard“ i „Vidovdan“ (Odrednica 4).

Ima se, može se

Ako želite još, ovaj put nešto mračnijeg humora, citiraću Crnu knjigu „Prajd. Normalno. Parada ponosa Beograd“, program Parade sramote, na 40 strana luksuzne opreme, deljen u Parobrodu, na izložbi koja suštinski zloupotrebljava decu. Dakle, 21. i 22. septembra je održana „Međunarodna konferencija o slobodi okupljanja LGBTIKU (LGBTIQ – Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex, Queer) zajednice“ u novom hotelu Falkenštajner i najavljeni gosti iz 30 zemalja. Istog dana u Centru za kulturnu kontaminaciju je održana modna revija „Kvir salon“ čak 15 modnih dizajnera. U Mikser hausu – koncert i žurka to veče. Nedelja 22. septembar, u Bitef teatru, predstava  „Izopačeni“. U ponedeljak 23. debata u Medija centru od 10 do 14. U Dragstoru, predavanje o biseksualnosti „Da li vam se čini da ste u sredini?“. Istog dana, 23. septembra, najava filma u UKP: „Ja kad sam bio klinac, bila sam klinka…“ Film o poznatom BG transvestitu. Homoseksualce valja i nahraniti, pa je u programu KC Grad bio „Delikatesni ponedeljak“ radionica „veganske“ hrane Maje Volk (gospođa iz Velikog brata) – (LGBTIKU populacija jede samo vegansku hranu, ni slučajno roštilj, gibanicu, sarme i ostalo). Na kraju dana, „žurka“. U utorak ponovo debata u Medija centru od 10 do 20 časova. U Parobrodu otvaranje izložbe „Naše kvir detinjstvo“. U KC Grad veče Kvir poezije. Posle toga lezbijska žurka „Dajk parti“ na istom mestu. U sredu 25. opet debata u Medija centru od ujutru do uveče. U 18 časova film u Parobrodu „Ustrelio sam svog ljubavnika“. U 20 časova u REKS-u- B92, tribina Peščanik na Prajdu. Posle toga „parti“. Četvrtak, naravno, opet debata u Medija centru i konferencija za štampu. U Parobrodu film „Nevidljive“. U Mikseru žurka i koncert dve grupe. U petak, Prajd forum, opet debata u Medija centru, isto tako i u Dragstoru. U Parobrodu film „ Grad granica“ -o gej baru u Jerusalimu! Uveče, filmski maraton. U KC Grad, žurka i di džejevi. Bilo je još manifestacija, da budem iskren, ali je ovo dovoljno da steknete sliku o grandioznosti cele Nedelje sramote. Namerno sam citirao program da biste videli razmere bahatosti i razbacivanja novcem. Očigledno je da su sve platili strani pokrovitelji ili su samozvana udruženja pedera, lezbijki i ostalih, toliko bogata – ali i to mu isto dođe – novac potiče iz inostranstva. Hoću da kažem da se jasno vidi da su EU i SAD uložili znatna sredstva u samu Paradu – Nedelju srama i jasno je da su svake godine ta sredstva sve veća, kao i politička podrška, pritisci i ucene. Moramo mnogo da se zabrinemo. Nismo ni svesni koliko. Naravno, postavlja se pitanje ko kontroliše te tokove novca, da li se plaća porez itd.?

Šta kažu Ustav i Zakon?

Prava homoseksualaca na okupljanje, na slobodu mišljenja, i na odsustvo diskriminacije nisu sporna. Međutim, Ustav govori i o „Ograničenju ljudskih i manjinskih prava“ u Članu 20. i o „Slobodi okupljanja“ u Članu 54.“  Sloboda okupljanja može se zakonom ograničiti samo ako je to neophodno radi zaštite javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije“. Od navedenih prava homoseksualaca važnije je pravo na opstanak, važnije je pravo na zaštitu maloletnika i uopšte mladih naraštaja, a oni su prvenstvena ciljna grupa homoseksualnih propagandista i manipulatora. Pri tome mladi naraštaji- maloletnici ne poseduju većinu zaštitnih i spoznajnih mehanizama- jer nisu zrele i formirane ličnosti. I sam Ustav smatra da je od tih prava važnija, na primer, bezbednost Republike Srbije.

Ustav Republike Srbije kaže i sledeće:„Pravo na zaključenje braka i ravnopravnost supružnika. Član 62. Brak se zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom. Član63. Republika Srbija podstiče roditelje da se odluče na rađanje dece i pomaže im u tome. Prava deteta. Član 64. Deca uživaju ljudska prava primereno svom uzrastu i duševnoj zrelosti.“

[restrictedarea]

Porodični zakon kaže: „Porodica.Član 2. (1) Porodica uživa posebnu zaštitu države. (2) Svako ima pravo na poštovanje svog porodičnog života. Brak.Član 3. (1) Brak je zakonom uređena zajednica života žene i muškarca. Vanbračna zajednica.Član 4.(1) Vanbračna zajednica je trajnija zajednica života žene i muškarca…Rađanje, majka i dete.Član 5.(1) Žena slobodno odlučuje o rađanju. (2) Majka i dete uživaju posebnu zaštitu države. Roditelji.Član 7.(1) Roditeljsko pravo pripada majci i ocu zajedno. BRAK. SKLAPANJE BRAKA. Različitost polova, izjava volje i nadležnost.Član 15. Brak sklapaju dva lica različitog pola davanjem izjava volje pred matičarem. Ništavost braka. Različitost polova, izjava volje i nadležnost.Član 31. Brak je ništavan ako su ga sklopila dva lica istog pola…1. Materinstvo i očinstvo. Materinstvo. Član 42. Majka deteta jeste žena koja ga je rodila. Očinstvo. Član 45.(1) Ocem deteta koje je rođeno u braku smatra se muž majke deteta. Vaspitavanje deteta.Član 70. Roditelji imaju pravo i dužnost da sa detetom razvijaju odnos zasnovan na ljubavi, poverenju i uzajamnom poštovanju, te da dete usmeravaju ka usvajanju i poštovanju vrednosti emocionalnog, etičkog i nacionalnog identiteta svoje porodice i društva.“

Uzvišene vrednosti

Porodica, roditeljstvo i potomstvo (deca, majka, otac) su tradicionalne, neprevaziđene i plemenite vrednosti koje obezbeđuju zdravo društvo, demografsku vitalnost naroda, koje pokazuju poštovanje prema predačkom nasleđu i omogućavaju zdravu i neometanu smenu generacija u Srbiji. Zbog toga porodica, roditelji i potomstvo zahtevaju posebnu zaštitu od strane države.

Društvo je dužno da štiti legitimne interese maloletnika kao važnu društvenu vrednost. Jedan od osnovnih ciljeva je da mladi naraštaji budu zaštićeni od činilaca koji negativno utiču na njihov fizički, intelektualni, mentalni, duhovni i moralni razvoj.

U tom smislu, neophodno je uspostaviti mere u cilju obezbeđenja intelektualne, moralne i emocionalne bezbednosti maloletnika, uključujući i zabranu vršenja bilo kakvih radnji usmerenih na promociju homoseksualnosti. Zabrana takve propagande ima za svrhu sprečavanje nekontrolisanog širenja informacija koje ugrožavaju zdravlje, moralni i duhovni razvoj maloletnika i zaštitu od zabluda o socijalnoj jednakosti tradicionalnih (heteroseksualnih) i netradicionalnih (homoseksualnih) seksualnih odnosa. Može se smatrati da agresivna propaganda homoseksualnosti predstavlja ugrožavanje ustavnih i zakonskih prava maloletnih građana.

Iz svega navedenog je jasno da je i u Republici Srbiji došlo vreme za donošenje neophodnih zakona koji će zaštititi maloletnike i rešiti pitanje agresivne promocije homoseksualnosti. Ako se nekome ne sviđa terminologija zabrane iskazana u mogućem nazivu budućeg zakona (Zakon o zabrani promocije homoseksualnosti)  sasvim isti efekat se može postići formulacijama „Zakon o zaštiti maloletnika od homoseksualne propagande“ ili „Zakon o zaštiti maloletnika od informacija koje promovišu poricanje tradicionalnih porodičnih vrednosti“. Bitno je da zaštitimo mlade naraštaje i da im pružimo priliku da kao zrele i odrasle osobe- procenjuju npr. homoseksualnost – umesto da budu beslovesne žrtve besprizornih lovaca na njihove duše.

Biće skoro propast sveta

Zabrana Parade sramote ne predstavlja nikakvu utehu. Pored zabrane u poslednjem trenutku, država je potrošila ogromnu količinu novca jer su nadležni organi morali da se pripremaju kao da će parada biti održana (Odrednica 5). Ne treba smetnuti s uma da je parada ipak održana u drugom terminu, vampirskom doduše, oko ponoći 27. septembra, uz jasnu dozvolu vlasti, iako se radilo o neprijavljenom skupu u pokretu. Ono što treba da nas brine, to je činjenica da je tzv. Nedelja ponosa široko medijski praćena i da je obuhvatila gotovo celu alternativnu kulturnu scenu i prostore. Drago nam je što je to proteklo bez nasilja, ali žalimo što je ta agresivna homoseksualna propaganda našla širok prostor u medijima. I u tom pogledu su kulturni i politički kvislinzi obavili svoj posao. Otrov je odavno ubrizgan i svake godine se povećava doza. Posle Nedelje ponosa sramotom, uslediće Mesec ponosa. Lagano će se uvoditi obaveza funkcionera države da daju afirmativne izjave o paradi, ukoliko već ne mogu da prisustvuju. Prisustvo paradi biće stvar evroprestiža. Posle Meseca ponosa, uslediće Godina prajda. Tada će već biti uvedena obavezna pozitivna diskriminacija homoseksualaca u radnom i političkom pogledu, pa će svi poslodavci biti prinuđeni da imaju određen procenat LGBTIKU zaposlenih. Naravno, političke stranke će imati obavezu da na liste stave bar 20% kvir kandidata. Biće promenjen Ustav i brak će biti definisan kao zajednica dva živa bića, nevezano za pol, rod ili vrstu da bi se izašlo u susret homoseksualcima, pedofilima, ili zoofilima. Jedino će nekrofili biti uskraćeni, ali će i oni dočekati svoje. Ova evolucija će se nastaviti. LGBTIKU osobama će biti omogućeno da usvajaju decu. Heteroseksualac muškog pola, star između 20 i 70 godina, biće proglašen opasnim po okolinu i biće predmet zakonski regulisane diskriminacije. U vrtiće, škole i fakultete će biti uveden obavezni predmet „Kvirologija“. Posle toga biće ukinut Porodični zakon a porodica će biti stavljena izvan zakona. Religije će biti iskorenjene u krvi. Naučna otkrića će biti zloupotrebljena. To će stvoriti Vrli novi svet, u kome će deca biti začinjana i rađana isključivo veštački, u surogat matericama. Decu će vaspitavati homoseksualno kondicionirani roboti i veštački generisani e-likovi. Biće dozvoljena isključivo istopolna seksualnost. Emocije će biti svođene na minimum a ljubav će biti zabranjena i tretirana kao bolest. Ono što ostane od ljudske vrste, na kraju, izumreće, poništiće sebe samo. Apokalipsa. Sudnji dan.

Danas, oko 2% svetske populacije može biti svrstano u LGBTIKU grupu. Kao posebna grupa koja je od strane svetskih centara moći određena da bude predmet veštačkog množenja (jer se uglavnom ne mogu množiti prirodnim putem, pa se veštački mora povećavati broj homoseksualaca tako što će mladi pre svega biti žrtve agresivne i primamljive propagande- npr. homoseksualnost je jednako vredna kao i heteroseksualnost,i to je normalna i pozitivna seksualna orijentacija), što odgovara i samoj homoseksualnoj populaciji (prirodno- svaka populacija teži da bude što brojnija i moćnija), LGBTIKU grupacija, dugoročno gledano, ugrožava opstanak svih ostalih koji u tu grupu ne spadaju. Naravno, protiv ovoga se može boriti isključivo nenasilnim sredstvima- u suprotnom, izgubićemo ljudskost. U svetu preovlađuju dve grupe država. U njih sedamdesetak (pretežno siromašnijih) homoseksualnost je kriminalizovana u različitom stepenu, što nije dobro. U sedamdesetak (najbogatijih) homoseksualnost je uzdignuta na pijedestal obožavanja, što je mnogo gore od onog prvog. U nekim državama krenuli su trećim, uravnoteženim putem, u želji da zaštite psihičku i demografsku vitalnost nacije. U Rusiji i Ukrajini su usvojeni zakoni koji za cilj imaju zaštitu maloletnika od informacija koje promovišu poricanje tradicionalnih porodičnih vrednosti, odnosno zakoni koji štite maloletnike od homoseksualne propagande, o čemu sam pisao ranije (Odrednica 6). To je pravi put. Mukotrpan, težak, ali nenasilan, poučan i efikasan. Tim putem treba da ide i Srbija.

Odrednice

http://www.helsinki.org.rs/serbian/saopstenja_t87.html

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/91409-Napad-Omladinsku-grupu-Helsinkog-odbora.html

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/76724-ilas-daruje-Mikovia.html*

http://www.standard.rs/nebojsa-bakarec-djilasov-novogodisnji-poklon-oligarsima-tezak-80-milona-evra.html

http://www.telegraf.rs/vesti/841187-mup-potrosio-dva-miliona-evra-za-gej-paradu

http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/u-susret-zakonima-o-zabrani-promocije-homoseksualnosti-u-srbiji.html

(U sledećem broju: Ubilačke namere službenika UKP)

[/restrictedarea]

6 komentara

  1. Bravo, to kaze zakon a zakon pise vecina, sto je normalno. Manjina nikada nemoze da bude vecina zato sto je manjina i kraj. Ko koga i kako jase ne tice mi se ali itekako imam obavezu da sprecim da neko koga ,,pune,, do besvesti i nemoze da se reprodukuje, jer je neprirodno, usvoji ono sto smo mi prirodno napravili i pravimo od kada je sveta i veka. Ova drzava Srbija ima mnogo pametnija posla od ,,prava,, homoseksualaca. Alo bre Srbi

    • A zašto se, onda, ti ne baviš pametnijim poslovima? Sprečavaju li te gejevi u tome?
      I šta smo to mi prirodno napravili što onaj koga “pune” ne sme da usvoji?
      P.S. Piše se “ne može”. Alo, bre, Srbine, nauči svoj jezik!

      • Pa ja se i bavim pametnijim poslom, pravim decu koja su odrasla i imaju svoju decu, produzavam svoje gene. Svoj jezik odlicno poznajem al sam u godinama pa ponekada pogresim i sa naocarima. One prave stvari radim na pipanje i ne pogresim nikada, sve dodje gde treba, kaqko priroda kaze. Ova drzava ima mnogo precih poslova no da ispunjava prohteve nekakvi marginalaca. Manjina ste bre i to moras shvatiti… Obori usi i cuti.

        • Sama cinjenica da se pozivate na moc “vecine” govori koliko si primitivan. Da ste iole obrazovani znali bi da je prica o tome da je homoseksualnost bolest smesna, jer za to ne postoji dokaz. Prirodno je jedna tako smesna rec, jer vase shvatanje prirode podrzava pedofiliju odnosno deklarise je kao prirodnu, jer tu moze doci do reproduckije. Umesto sto se bavite ugnjetavanjem manjine i pokusajima da marginalizujete ove ljude, bavite se sobom, razvijajte se, i ucite svoju decu da budu bolji ljudi, a ostavite kompetentnima da pricaju o rodu i seksualnosti.

          • LJUDI BOLEST JE UZELA MAHA ! UVEŠĆEMO OBAVEZNU KASTRACIJU KAO METODU LEČENJA I ZBRINJAVANJA, DAKLE SAMO HUMANO PREMA NJIMA, NIKAKO GRUBO, NEĆE DAČIĆ NI OVI DRUGI IZDAJNICI I LJUBITELJI PEDERASTIJE JOŠ DUGO, KO ZNA ZAŠTO JE SVE DOBRA OVA PEDERSKA BAHANALIJADA, I OD POPLAVE PONEKAD IMA KORISTI KAŽU SELJACI, ODNESE SVA GOVNA USPUT, DA MI IZVINETE NA IZRAZ !!!!

          • Pogresio si itekako sam kompetentan da pricam o rodu i seksualnoj opredeljenosti. Elitno obrazovanje mi je omogucilo da se uvek ponasam kako vecina kaze, mada se nisam uvek sa time slagao. Hvala Bogu i prirodi imam veliku, pametnu i radnu porodicu. Tvoju porodicu ne pominjem iz razloga moje neprimitivnosti i zbog toga sto je za mene a i za vecinu porodica svetinja. Nisam siguran da je to slucaj sa tobom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *