Децу вам нећу опростити

Пише Небојша Бакарец

Деца не могу бити хомосексуалци или деца нису „queer“

Нисам био сигуран да је потребно да објављујем овај текст из безбедносних разлога и да бих заштитио Пароброд од могућих физичких напада. Међутим, одлуку су ми олакшали сам Хелсиншки одбор, који је у петак издао саопштење у коме ме оптужује за некакав „напад“ на југенд групу Хелсиншког одбора (Одредница 1) на изложби „Наше квир детињство“(то значи „Наше изопачено детињство“). При томе, у тексту, „напад“ се претвара у бенигнију реч „инцидент“. Потом „инцидент“ постаје „цепање плаката“.

Фирери из нашег сокака

Цепање плаката није никакав чин који подлеже казни, кад смо већ код тога. Најбоље је што се ни то није догодило. Нисам поцепао ништа. Сниматељ и ја смо погледали спорну изложбу у Пароброду (Установа културе Пароброд- УКП), о томе детаљније даље у тексту, снимили је, разговарали са директорком и мирно напустили просторије УКП. „Мили“ Хелсиншки југенд, не саопштава да сам градски одборник, да сам члан УО Пароброда, да се јавна изложба одржавала у јавном простору, који је отворен и за посету и за снимање и фотографисање. Никакав семинар се тамо није одржавао, јер су најављене само две манифестације „23-27 септ. РЕВИЈА ДОКУМЕНТАРНИХ И ИГРАНИХ ФИЛМОВА У ОКВИРУ БЕОГРАДСКЕ НЕДЕЉЕ ПОНОСА“ и уторак 24 септ. изложба „НАШЕ КВИР ДЕТИЊСТВО“, у организацији Омладинске групе Хелсиншког одбора за људска права Београд – кроз фотографију и филм, презентује одупирање очекиваним радним улогама и хетеронормативности у детињству“ (изузев уколико простор није неовлашћено коришћен, приватно, дакле- што је могуће). У званичној најави у Пароброду није било никаквог „Семинара“, већ само ревија филмова о хомосексуалцима и поменута изложба. Најгоре је то што сам Хелсиншки одбор саопштава да су „Семинар“ организовали и држали за средњошколску децу у оквиру пројекта „НАШЕ КВИР ДЕТИЊСТВО“, што представља хомосексуалну пропаганду уперену против деце. Саопштење ХО су пренеле и „Е- новине“(Одредница 2). Није то први пут, навикао сам. Многи су навикли. Занимљиво је да ти корифеји нашег антифашистичког новинарства, када им то одговара, тог истог фашисту – опет мене- проглашавају за сасвим угледног грађанина, градског одборника, кога у складу с намером и почасте сјајном опремом текста и добронамерним фотографијама, у децембру прошле године, када су „Е-новине“, неовлашћено пренеле чланак (Одредница 3) који сам написао за „Нови стандард“ и „Видовдан“ (Одредница 4).

Има се, може се

Ако желите још, овај пут нешто мрачнијег хумора, цитираћу Црну књигу „Прајд. Нормално. Парада поноса Београд“, програм Параде срамоте, на 40 страна луксузне опреме, дељен у Пароброду, на изложби која суштински злоупотребљава децу. Дакле, 21. и 22. септембра је одржана „Међународна конференција о слободи окупљања ЛГБТИКУ (LGBTIQ – Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex, Queer) заједнице“ у новом хотелу Фалкенштајнер и најављени гости из 30 земаља. Истог дана у Центру за културну контаминацију је одржана модна ревија „Квир салон“ чак 15 модних дизајнера. У Миксер хаусу – концерт и журка то вече. Недеља 22. септембар, у Битеф театру, представа  „Изопачени“. У понедељак 23. дебата у Медија центру од 10 до 14. У Драгстору, предавање о бисексуалности „Да ли вам се чини да сте у средини?“. Истог дана, 23. септембра, најава филма у УКП: „Ја кад сам био клинац, била сам клинка…“ Филм о познатом БГ трансвеститу. Хомосексуалце ваља и нахранити, па је у програму КЦ Град био „Деликатесни понедељак“ радионица „веганске“ хране Маје Волк (госпођа из Великог брата) – (ЛГБТИКУ популација једе само веганску храну, ни случајно роштиљ, гибаницу, сарме и остало). На крају дана, „журка“. У уторак поново дебата у Медија центру од 10 до 20 часова. У Пароброду отварање изложбе „Наше квир детињство“. У КЦ Град вече Квир поезије. После тога лезбијска журка „Дајк парти“ на истом месту. У среду 25. опет дебата у Медија центру од ујутру до увече. У 18 часова филм у Пароброду „Устрелио сам свог љубавника“. У 20 часова у РЕКС-у- Б92, трибина Пешчаник на Прајду. После тога „парти“. Четвртак, наравно, опет дебата у Медија центру и конференција за штампу. У Пароброду филм „Невидљиве“. У Миксеру журка и концерт две групе. У петак, Прајд форум, опет дебата у Медија центру, исто тако и у Драгстору. У Пароброду филм „ Град граница“ -о геј бару у Јерусалиму! Увече, филмски маратон. У КЦ Град, журка и ди џејеви. Било је још манифестација, да будем искрен, али је ово довољно да стекнете слику о грандиозности целе Недеље срамоте. Намерно сам цитирао програм да бисте видели размере бахатости и разбацивања новцем. Очигледно је да су све платили страни покровитељи или су самозвана удружења педера, лезбијки и осталих, толико богата – али и то му исто дође – новац потиче из иностранства. Хоћу да кажем да се јасно види да су ЕУ и САД уложили знатна средства у саму Параду – Недељу срама и јасно је да су сваке године та средства све већа, као и политичка подршка, притисци и уцене. Морамо много да се забринемо. Нисмо ни свесни колико. Наравно, поставља се питање ко контролише те токове новца, да ли се плаћа порез итд.?

Шта кажу Устав и Закон?

Права хомосексуалаца на окупљање, на слободу мишљења, и на одсуство дискриминације нису спорна. Међутим, Устав говори и о „Ограничењу људских и мањинских права“ у Члану 20. и о „Слободи окупљања“ у Члану 54.“  Слобода окупљања може се законом ограничити само ако је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије“. Од наведених права хомосексуалаца важније је право на опстанак, важније је право на заштиту малолетника и уопште младих нараштаја, а они су првенствена циљна група хомосексуалних пропагандиста и манипулатора. При томе млади нараштаји- малолетници не поседују већину заштитних и спознајних механизама- јер нису зреле и формиране личности. И сам Устав сматра да је од тих права важнија, на пример, безбедност Републике Србије.

Устав Републике Србије каже и следеће:„Право на закључење брака и равноправност супружника. Члан 62. Брак се закључује на основу слободно датог пристанка мушкарца и жене пред државним органом. Члан63. Република Србија подстиче родитеље да се одлуче на рађање деце и помаже им у томе. Права детета. Члан 64. Деца уживају људска права примерено свом узрасту и душевној зрелости.“

[restrictedarea]

Породични закон каже: „Породица.Члан 2. (1) Породица ужива посебну заштиту државе. (2) Свако има право на поштовање свог породичног живота. Брак.Члан 3. (1) Брак је законом уређена заједница живота жене и мушкарца. Ванбрачна заједница.Члан 4.(1) Ванбрачна заједница је трајнија заједница живота жене и мушкарца…Рађање, мајка и дете.Члан 5.(1) Жена слободно одлучује о рађању. (2) Мајка и дете уживају посебну заштиту државе. Родитељи.Члан 7.(1) Родитељско право припада мајци и оцу заједно. БРАК. СКЛАПАЊЕ БРАКА. Различитост полова, изјава воље и надлежност.Члан 15. Брак склапају два лица различитог пола давањем изјава воље пред матичарем. Ништавост брака. Различитост полова, изјава воље и надлежност.Члан 31. Брак је ништаван ако су га склопила два лица истог пола…1. Материнство и очинство. Материнство. Члан 42. Мајка детета јесте жена која га је родила. Очинство. Члан 45.(1) Оцем детета које је рођено у браку сматра се муж мајке детета. Васпитавање детета.Члан 70. Родитељи имају право и дужност да са дететом развијају однос заснован на љубави, поверењу и узајамном поштовању, те да дете усмеравају ка усвајању и поштовању вредности емоционалног, етичког и националног идентитета своје породице и друштва.“

Узвишене вредности

Породица, родитељство и потомство (деца, мајка, отац) су традиционалне, непревазиђене и племените вредности које обезбеђују здраво друштво, демографску виталност народа, које показују поштовање према предачком наслеђу и омогућавају здраву и неометану смену генерација у Србији. Због тога породица, родитељи и потомство захтевају посебну заштиту од стране државе.

Друштво је дужно да штити легитимне интересе малолетника као важну друштвену вредност. Један од основних циљева је да млади нараштаји буду заштићени од чинилаца који негативно утичу на њихов физички, интелектуални, ментални, духовни и морални развој.

У том смислу, неопходно је успоставити мере у циљу обезбеђења интелектуалне, моралне и емоционалне безбедности малолетника, укључујући и забрану вршења било каквих радњи усмерених на промоцију хомосексуалности. Забрана такве пропаганде има за сврху спречавање неконтролисаног ширења информација које угрожавају здравље, морални и духовни развој малолетника и заштиту од заблуда о социјалној једнакости традиционалних (хетеросексуалних) и нетрадиционалних (хомосексуалних) сексуалних односа. Може се сматрати да агресивна пропаганда хомосексуалности представља угрожавање уставних и законских права малолетних грађана.

Из свега наведеног је јасно да је и у Републици Србији дошло време за доношење неопходних закона који ће заштитити малолетнике и решити питање агресивне промоције хомосексуалности. Ако се некоме не свиђа терминологија забране исказана у могућем називу будућег закона (Закон о забрани промоције хомосексуалности)  сасвим исти ефекат се може постићи формулацијама „Закон о заштити малолетника од хомосексуалне пропаганде“ или „Закон о заштити малолетника од информација које промовишу порицање традиционалних породичних вредности“. Битно је да заштитимо младе нараштаје и да им пружимо прилику да као зреле и одрасле особе- процењују нпр. хомосексуалност – уместо да буду бесловесне жртве беспризорних ловаца на њихове душе.

Биће скоро пропаст света

Забрана Параде срамоте не представља никакву утеху. Поред забране у последњем тренутку, држава је потрошила огромну количину новца јер су надлежни органи морали да се припремају као да ће парада бити одржана (Одредница 5). Не треба сметнути с ума да је парада ипак одржана у другом термину, вампирском додуше, око поноћи 27. септембра, уз јасну дозволу власти, иако се радило о непријављеном скупу у покрету. Оно што треба да нас брине, то је чињеница да је тзв. Недеља поноса широко медијски праћена и да је обухватила готово целу алтернативну културну сцену и просторе. Драго нам је што је то протекло без насиља, али жалимо што је та агресивна хомосексуална пропаганда нашла широк простор у медијима. И у том погледу су културни и политички квислинзи обавили свој посао. Отров је одавно убризган и сваке године се повећава доза. После Недеље поноса срамотом, уследиће Месец поноса. Лагано ће се уводити обавеза функционера државе да дају афирмативне изјаве о паради, уколико већ не могу да присуствују. Присуство паради биће ствар европрестижа. После Месеца поноса, уследиће Година прајда. Тада ће већ бити уведена обавезна позитивна дискриминација хомосексуалаца у радном и политичком погледу, па ће сви послодавци бити принуђени да имају одређен проценат ЛГБТИКУ запослених. Наравно, политичке странке ће имати обавезу да на листе ставе бар 20% квир кандидата. Биће промењен Устав и брак ће бити дефинисан као заједница два жива бића, невезано за пол, род или врсту да би се изашло у сусрет хомосексуалцима, педофилима, или зоофилима. Једино ће некрофили бити ускраћени, али ће и они дочекати своје. Ова еволуција ће се наставити. ЛГБТИКУ особама ће бити омогућено да усвајају децу. Хетеросексуалац мушког пола, стар између 20 и 70 година, биће проглашен опасним по околину и биће предмет законски регулисане дискриминације. У вртиће, школе и факултете ће бити уведен обавезни предмет „Квирологија“. После тога биће укинут Породични закон а породица ће бити стављена изван закона. Религије ће бити искорењене у крви. Научна открића ће бити злоупотребљена. То ће створити Врли нови свет, у коме ће деца бити зачињана и рађана искључиво вештачки, у сурогат материцама. Децу ће васпитавати хомосексуално кондиционирани роботи и вештачки генерисани е-ликови. Биће дозвољена искључиво истополна сексуалност. Емоције ће бити свођене на минимум а љубав ће бити забрањена и третирана као болест. Оно што остане од људске врсте, на крају, изумреће, поништиће себе само. Апокалипса. Судњи дан.

Данас, око 2% светске популације може бити сврстано у ЛГБТИКУ групу. Као посебна група која је од стране светских центара моћи одређена да буде предмет вештачког множења (јер се углавном не могу множити природним путем, па се вештачки мора повећавати број хомосексуалаца тако што ће млади пре свега бити жртве агресивне и примамљиве пропаганде- нпр. хомосексуалност је једнако вредна као и хетеросексуалност,и то је нормална и позитивна сексуална оријентација), што одговара и самој хомосексуалној популацији (природно- свака популација тежи да буде што бројнија и моћнија), ЛГБТИКУ групација, дугорочно гледано, угрожава опстанак свих осталих који у ту групу не спадају. Наравно, против овога се може борити искључиво ненасилним средствима- у супротном, изгубићемо људскост. У свету преовлађују две групе држава. У њих седамдесетак (претежно сиромашнијих) хомосексуалност је криминализована у различитом степену, што није добро. У седамдесетак (најбогатијих) хомосексуалност је уздигнута на пиједестал обожавања, што је много горе од оног првог. У неким државама кренули су трећим, уравнотеженим путем, у жељи да заштите психичку и демографску виталност нације. У Русији и Украјини су усвојени закони који за циљ имају заштиту малолетника од информација које промовишу порицање традиционалних породичних вредности, односно закони који штите малолетнике од хомосексуалне пропаганде, о чему сам писао раније (Одредница 6). То је прави пут. Мукотрпан, тежак, али ненасилан, поучан и ефикасан. Тим путем треба да иде и Србија.

Одреднице

http://www.helsinki.org.rs/serbian/saopstenja_t87.html

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/91409-Napad-Omladinsku-grupu-Helsinkog-odbora.html

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/76724-ilas-daruje-Mikovia.html*

http://www.standard.rs/nebojsa-bakarec-djilasov-novogodisnji-poklon-oligarsima-tezak-80-milona-evra.html

http://www.telegraf.rs/vesti/841187-mup-potrosio-dva-miliona-evra-za-gej-paradu

http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/u-susret-zakonima-o-zabrani-promocije-homoseksualnosti-u-srbiji.html

(У следећем броју: Убилачке намере службеника УКП)

[/restrictedarea]

6 коментара

 1. Bravo, to kaze zakon a zakon pise vecina, sto je normalno. Manjina nikada nemoze da bude vecina zato sto je manjina i kraj. Ko koga i kako jase ne tice mi se ali itekako imam obavezu da sprecim da neko koga ,,pune,, do besvesti i nemoze da se reprodukuje, jer je neprirodno, usvoji ono sto smo mi prirodno napravili i pravimo od kada je sveta i veka. Ova drzava Srbija ima mnogo pametnija posla od ,,prava,, homoseksualaca. Alo bre Srbi

  • A zašto se, onda, ti ne baviš pametnijim poslovima? Sprečavaju li te gejevi u tome?
   I šta smo to mi prirodno napravili što onaj koga “pune” ne sme da usvoji?
   P.S. Piše se “ne može”. Alo, bre, Srbine, nauči svoj jezik!

   • Pa ja se i bavim pametnijim poslom, pravim decu koja su odrasla i imaju svoju decu, produzavam svoje gene. Svoj jezik odlicno poznajem al sam u godinama pa ponekada pogresim i sa naocarima. One prave stvari radim na pipanje i ne pogresim nikada, sve dodje gde treba, kaqko priroda kaze. Ova drzava ima mnogo precih poslova no da ispunjava prohteve nekakvi marginalaca. Manjina ste bre i to moras shvatiti… Obori usi i cuti.

    • Sama cinjenica da se pozivate na moc “vecine” govori koliko si primitivan. Da ste iole obrazovani znali bi da je prica o tome da je homoseksualnost bolest smesna, jer za to ne postoji dokaz. Prirodno je jedna tako smesna rec, jer vase shvatanje prirode podrzava pedofiliju odnosno deklarise je kao prirodnu, jer tu moze doci do reproduckije. Umesto sto se bavite ugnjetavanjem manjine i pokusajima da marginalizujete ove ljude, bavite se sobom, razvijajte se, i ucite svoju decu da budu bolji ljudi, a ostavite kompetentnima da pricaju o rodu i seksualnosti.

     • LJUDI BOLEST JE UZELA MAHA ! UVEŠĆEMO OBAVEZNU KASTRACIJU KAO METODU LEČENJA I ZBRINJAVANJA, DAKLE SAMO HUMANO PREMA NJIMA, NIKAKO GRUBO, NEĆE DAČIĆ NI OVI DRUGI IZDAJNICI I LJUBITELJI PEDERASTIJE JOŠ DUGO, KO ZNA ZAŠTO JE SVE DOBRA OVA PEDERSKA BAHANALIJADA, I OD POPLAVE PONEKAD IMA KORISTI KAŽU SELJACI, ODNESE SVA GOVNA USPUT, DA MI IZVINETE NA IZRAZ !!!!

     • Pogresio si itekako sam kompetentan da pricam o rodu i seksualnoj opredeljenosti. Elitno obrazovanje mi je omogucilo da se uvek ponasam kako vecina kaze, mada se nisam uvek sa time slagao. Hvala Bogu i prirodi imam veliku, pametnu i radnu porodicu. Tvoju porodicu ne pominjem iz razloga moje neprimitivnosti i zbog toga sto je za mene a i za vecinu porodica svetinja. Nisam siguran da je to slucaj sa tobom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *