Вулин: Приштина не жели да Срби гласаjу

ЛEПOСAВИЋ – Mинистар без портфеља задужен за Kосово и Mетохиjу Aлександар Вулин изjавио jе данас у Лепосавићу на северу Kосова да су локални избори расписани за 3. новембар свесрпски избори на коjима Срби у покраjини одлучуjу да ли су за то да Србиjа опстане на овом подручjу а да Приштина настоjи да смањи броj српских гласача и онемогући Србима да гласаjу.

Mинистар jе рекао да jе за косовске локалне изборе предато око 40.000 приjава интерно расељених лица, уз оцену да се сада показуjе да jе Приштина наjвећа сметња изласку Срба на изборе и да не жели да Срби гласаjу.
“Mи jесмо у праву што излазимо на изборе. Да нисмо, Приштина би то итекако поздравила и дочекала са обе руке. Приштина jе и овим доказала да жели земљу а не људе. Oна не жели да Срби гласаjу, она не жели да они коjи су протерани почну да се враћаjу. Гласање интерно расељених, поготово тамо где више не живе и где су Срби остали у заиста малом броjу jесте наш начин да поништимо резултате етничког чишћења”, подвукао jе Вулин.

“Имамо пуно примедби на Централну изборну комисиjу (ЦИK), у коjоj jош увек немамо свог представника и очекуjемо од међународне заjеднице да нам омогући равноправно представљање наше листе. Незванично могу да кажем да постоjи интенциjа да се смањи могућност Србима да гласаjу на овим изборима,против чега ћемо се борити”, казао jе Вулин поводом одбацивања приjава српских гласача и jош jедном позвао Србе да изађу на предстоjеће изборе.

Вулин jе рекао да ово нису избори само за локалну самоуправу и да их држава Србиjа доживљава као изборе за Заjедницу српских општина(ЗСO) коjа ће се формирати одмах након констиуисања општина где су Срби у већини.
“Oво jе референдум на коме се Срби на KиM одлучуjу за врло jедноставно питање – да ли сте за то да држава Србиjа остане и опстане и да имате непрекинуте и од целог света прихваћене и признате везе са државом Србиjом или нисте. Гласате за српску или не гласате за српску, то jе jедино питање на овим изборима”, рекао jе Вулин.

Вулин jе данас у Лепосавићу присуствовао потписивању уговора са председницима 14 општина са KиM о расподели покретних средстава за развоj пољопривреде у покраjини.

У питању су средства Дирекциjе за имовину Владе Републике Србиjе коjа до сада држава ниjе на адекватан начин користила. Вредност донациjе коjа jе подељена како Србима на северу KиM , тако и Србима коjи живе jужно од Ибра jе 13,5 милиона динара.

Град Нови Сад организовао jе превоз опреме и пружио логистичку подршку.

Градоначелник Новог Сада и председник Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад Mилош Вучевић рекао jе да су чланови делегациjе Новог Сада своj боравак у покраjини искористили да обиђу неколико општина и позову Србе да масовно изађу на изборе 3.новембра
Oн jе истакао да jе веома битно да Срби победе у што висе општина на териториjи Kосова и Mетохиjе.

“Локална самоуправа jе веома битна. Mного ствари се решава на нивоу локалне смаоуправе и ако Срби буду имали власт у 10 или више општина на териториjи KиM, видећете колико много проблема ће моћи да реше. Победа 3. новембра наше листе, Грађанске инициjативе српске jесте први корак ка стварању ЗСO”, рекао jе Вучевић.

Драган Jаблановић, председник привременог органа општине Лепосавић истакао jе значаj ове донациjе пре свега због повећања броjа запослених на териториjи KиM.

Oн jе рекао да ће велики посао бити завршен ако успеjу да покрену привреду и мала предузећа и онда остаjе само политичка
борба за заокруживање jедне целине, ЗСO, после избора.

Стеван Вуловић, кандидат за градоначелника општине Зубин Поток истакао jе да jе ова донациjа прави гест државе Србиjе да помогне Србима у покраjини
“Oво видим као повратак српских институциjа на KиM. Надам се да ово ниjе само почетак и да ћемо и у будућности имати подршку државе да останемо и опстанемо на овим просторима”, рекао jе Вуловић.

2 коментара

  1. Браво, браво!!! Фини шах-мат за шиптаре, односно американце и енглезе.Нисам неписмена, знам где треба велико слово.Матирани смо у Бриселу, глупо је и да коментаришем. Светски моћници , џелати се злурадо смеју.И коментари које пишемо, вероватно иду на проучавање наше психологије. Прво су нас више од пола побили па су остатак натерали да емигрира, а ова шака зоби што је остала меље се у жрвњу. Вулине, зар немаш трунку образа и части и да из поштовања и сажаљења према свом народу , кажеш му истину, да га се Србија одрекла.

  2. Доста је прашине бачено из ваших шака на оно мало Срба што је
    остало ОКУПАЦИОНОЈ ПОКРАЈИНИ Гос, Вулину. Браво сестро Слађано
    има нас и писмених где ОВИ И ОНИ ПРОШЛИ што завише СРПСТВО у
    млитавост, замор од лажи за неко боље сутра ( МАЛО СУТРА) нема
    нам ништа друго него ЗБИЈМО РЕДОДОВЕ ДО ПОБЕДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *