Vukovar: Odloženo postavljanje dvojezičnih tabli

VUKOVAR – Na javnim ustanovama u Vukovaru jutros je počelo postavljanje dvojezičnih tabli na latiničnom i ćiriličnom pismu, da bi nešto kasnije došlo do odlaganja jer postavljanje ometa grupa građana i predstavnika Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

“Na zgradu državne uprave pokušano je postavljanje ploča, ali zbog demonstranata, kojih je tridesetak, postavljanje je odloženo i u ovom trenutku ne mogu reći hoće li biti i kada postavljene”, potvrdio je Hini predstavnik vukovarsko-sremske Kancelarije državne uprave Goran Bošnjak.

Precizirao je da su dvojezične ploče postavljene na zgradu Policijske stanice i dodao da se oko demonstranata nalaze snage specijalne policije.

Prethodno, zagrebački “Večernji list” je najavio da će prve dvojezične table u Vukovaru biti postavljene u petak, ali su nadležni tvrdili da ne znaju ništa o tome, a oni koji se tome protive poručili da će ćirilične table biti skinute po cenu krivičnih prijava.

Pozivajući se na neimenovani izvor, list je naveo da bi trebalo da budu u isto vreme postavljene četiri table – na objektima državne uprave Vukovarsko-sremske županije, Policijske uprave Vukovara, Državnog tužilaštva i na zgradi Suda.

Kasnije bi dvojezične table, od kojih je većina napravljena proletos, bile postavljene i na drugim predviđenim mestima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *