Вуковар: Oдложено постављање двоjезичних табли

ВУKOВAР – На jавним установама у Вуковару jутрос jе почело постављање двоjезичних табли на латиничном и ћириличном писму, да би нешто касниjе дошло до одлагања jер постављање омета група грађана и представника Штаба за одбрану хрватског Вуковара.

“На зграду државне управе покушано jе постављање плоча, али због демонстраната, коjих jе тридесетак, постављање jе одложено и у овом тренутку не могу рећи хоће ли бити и када постављене”, потврдио jе Хини представник вуковарско-сремске Kанцелариjе државне управе Горан Бошњак.

Прецизирао jе да су двоjезичне плоче постављене на зграду Полициjске станице и додао да се око демонстраната налазе снаге специjалне полициjе.

Претходно, загребачки “Вечерњи лист” jе наjавио да ће прве двоjезичне табле у Вуковару бити постављене у петак, али су надлежни тврдили да не знаjу ништа о томе, а они коjи се томе противе поручили да ће ћириличне табле бити скинуте по цену кривичних приjава.

Позиваjући се на неименовани извор, лист jе навео да би требало да буду у исто време постављене четири табле – на обjектима државне управе Вуковарско-сремске жупаниjе, Полициjске управе Вуковара, Државног тужилаштва и на згради Суда.

Kасниjе би двоjезичне табле, од коjих jе већина направљена пролетос, биле постављене и на другим предвиђеним местима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *