SNS i DSS predaju predlog za razrešenje Đilasa

BEOGRAD – Odborničke grupe SNS i DSS danas ujutru Predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, dok je u 15 časova zakazana i sednica Predsedništva naprednjaka na temu smene vlasti u gradu.

Kako je Tanjugu rekao šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić, Predlog za razrešenje je u skladu sa Statutom grada, a argumenti za njega su potpuno jasni – neracionalno trošenje novca Beograđana, ogromna prezaduženost, dovođenje javnih preduzeća u finansijski kolaps…

Sednica Predsedništva SNS zakazana je za 15 sati, na njoj će naprednjaci doneti odluku o Beogradu, i o njoj obavestiti javnost, najavljeno je ranije iz SNS.

Predstavnici SPS i SNS su najavili da će tokom vikenda razgovarati i doneti konačnu odluku o promeni vlasti u prestonici.

Potpredsednik SPS Branko Ružić rekao je da će SPS i SNS ovog vikenda razgovarati o promeni vlasti u Beogradu i da će u naredna dva-tri dana javnosti biti poznato hoće li u glavnom gradu doći do rekonstrukcije vlasti ili do novih izbora.

Na pitanje novinara koja je opcija izglednija, da li vanredni izbori ili rekonstrukcija, Ružić je rekao da na to pitanje neće da odgovori niti da se bavi hipotezama, dodavši da su u pitanju nijanse o kojima će biti reči narednih dana.

Lider demokrata i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je, prošle sedmice, da se DS ne plaši izbora ni u Beogradu, ni u bilo kom gradu.

On je pozvao političke protivnike da podrže predlog izmene zakona o načinu izbora gradonačelnika i predsednika opština čime bi se omogućilo da se gradonačelnici biraju direktno.

DS je najavila i da će pozvati Beograđane na miran protest, ako u Skupštini grada bude pokrenuta inicijativa za smenu Đilasa.

Skupština grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

Jedan komentar

  1. Za ne poverovati. Društvenu gamad je nemoguće naterati da polože račune za svoj rad a kamoli da napuste položaj. Dok je nesrećnom čoveku sa porodicom lakše dati otkaz ili ne dati platu nego popiti čašu vode. Sada ja Vas pitam? Zašto bih ja radila i mučila se za sitne pare da preživim kada mogu recimo da se učlanim u stranku i da tamo kradem do mile volje uz malu možda seksualnu nadoknadu ili neku drugu radnju.I mislite li Vi da sam ja da smo mi ostali Srbi toliko glupi pa ćemo kao ovce da Vas pustimo da nas godinama šišate. Naročito ovu polarnu mečku i još da izdržavamo male mečiće i njihove mame.Vi ste političari svi do jednog tupadžije i to Vam kaže žena jer vam je mozak u gaćama.Eto Vam još jednog razloga za smenu Đilasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *