СНС и ДСС предаjу предлог за разрешење Ђиласа

БEOГРAД – Oдборничке групе СНС и ДСС данас уjутру Предлог за разрешење градоначелника Београда Драгана Ђиласа, док jе у 15 часова заказана и седница Председништва напредњака на тему смене власти у граду.

Kако jе Танјугу рекао шеф одборничке групе СНС у београдском парламенту Aлександар Jовичић, Предлог за разрешење jе у складу са Статутом града, а аргументи за њега су потпуно jасни – нерационално трошење новца Београђана, огромна презадуженост, довођење jавних предузећа у финансиjски колапс…

Седница Председништва СНС заказана jе за 15 сати, на њоj ће напредњаци донети одлуку о Београду, и о њоj обавестити jавност, наjављено jе раниjе из СНС.

Представници СПС и СНС су наjавили да ће током викенда разговарати и донети коначну одлуку о промени власти у престоници.

Потпредседник СПС Бранко Ружић рекао jе да ће СПС и СНС овог викенда разговарати о промени власти у Београду и да ће у наредна два-три дана jавности бити познато хоће ли у главном граду доћи до реконструкциjе власти или до нових избора.

На питање новинара коjа jе опциjа изгледниjа, да ли ванредни избори или реконструкциjа, Ружић jе рекао да на то питање неће да одговори нити да се бави хипотезама, додавши да су у питању ниjансе о коjима ће бити речи наредних дана.

Лидер демократа и градоначелник Београда Драган Ђилас рекао jе, прошле седмице, да се ДС не плаши избора ни у Београду, ни у било ком граду.

Oн jе позвао политичке противнике да подрже предлог измене закона о начину избора градоначелника и председника општина чиме би се омогућило да се градоначелници бираjу директно.

ДС jе наjавила и да ће позвати Београђане на миран протест, ако у Скупштини града буде покренута инициjатива за смену Ђиласа.

Скупштина града Београда заказана jе за уторак 24. септембра.

Један коментар

  1. За не поверовати. Друштвену гамад је немогуће натерати да положе рачуне за свој рад а камоли да напусте положај. Док је несрећном човеку са породицом лакше дати отказ или не дати плату него попити чашу воде. Сада ја Вас питам? Зашто бих ја радила и мучила се за ситне паре да преживим када могу рецимо да се учланим у странку и да тамо крадем до миле воље уз малу можда сексуалну надокнаду или неку другу радњу.И мислите ли Ви да сам ја да смо ми остали Срби толико глупи па ћемо као овце да Вас пустимо да нас годинама шишате. Нарочито ову поларну мечку и још да издржавамо мале мечиће и њихове маме.Ви сте политичари сви до једног тупаџије и то Вам каже жена јер вам је мозак у гаћама.Ето Вам још једног разлога за смену Ђиласа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *