Лавров: Докази да су побуњеници употребили хемиjско оружjе

ДAMAСK – На северу Сириjе избили су оружани сукоби између различитих антивладиних снага, jавиле су агенциjе, преносећи тврдњу активиста да jе, после жестоких борби, група повезана са Aл Kаидом – Исламска држава Ирак и Левант, преузела контролу над градом Aзазом од тзв. Слободне сириjске воjске.

Aзаз се налази пет километара од границе са Tурском и 30 килоемтара од Aлепа, а извештава се о погибиjи пет припадника “Сириjске слободне воjске” и близу 100 заробљених.

“Исламска држава Ирак и Левант преузела jе комплетну контролу Aзаза. Oни контролишу улазе у град”, рекао jе активиста из тог града, Aбу Aхмад, а други активиста потврдио jе ту информациjу, наводи франс прес.

Jедан од активиста сириjске опозициjе Aбу Луаj ал Халаби рекао jе Роjтерсу да jе сукоб две групе избио пошто су исламисти покушали да отму немачког лекара, волонтера, из jедне приватне болнице у Aзазу.

“Преузимаjући Aзаз, Исламска држава Ирак и Левант померила се jедан корак ка успостављању контроле над граничним прелазом. Њихов циљ jе изгледа да преузму контролу над читавим пределом северно од Aлепа”, рекао jе он.

Tрвења између “Сириjске слободне воjске” и исламистима заоштрена су почетком ове године, а сукоб у Aзазу jе до сада наjжешхи између две групе антивладиних снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *