DSS: Sa beogradskim raspisati vanredne parlamentarne izbore

BEOGRAD- Demokratska stranka Srbije (DSS) smatra da je u interesu građana Srbije da se zajedno sa izborima u Beogradu raspišu i vanredni parlamentarni izbori, izjavio je danas portparol DS S Petar Petković.

On je na konferenciji za novinare rekao da je umesto štetnih i po Srbiju pogubnih “lažnih” izbora na Kosovu 3. novembra potrebno raspisati vanredne parlamentarne izbore na kojima bi građani konačno odlučili u kom pravcu žele da Srbija ide.
“Potrebno je da građani konačno odluče da li su za podanički odnos prema EU, za briselski sporazum, za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i za sve što donosi Srpska napredna stranka (SNS) ili su za to da se podvuče crta i okrene novi list, da građani izaberu državotvornu politiku DSS, političku neutralnost koja znači stavljanje van snage pregovara za ulazak
Srbije u EU”, rekao je Petković.

On je rekao da je D S S zadovoljna smenom gradonačelnika Dragana Đilasa i time što će uslediti i vanredni izbori u Beogradu, ali je naveo da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka vode istu politiku da Evropa nema alternativu i da bi Beograđani povrenje na izborima treba da daju DSS-u.
“Samo DSS vodi normalnu, doslednu i autentičnu politiku, za razliku od DS i SNS koje smatraju da EU nema alternativu i da Srbija mora po svaku cenu da uđe u EU”, rekao je Petković.

On je dodao da je u Srbiji otvorena ozbiljna politička kriza potpisivanjem briselskog sporazuma, kao i da je zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji, i ocenio da sve krize mogu da budu rešene raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora i uspostavljanjem prave politike u interesu građana Srbije.

“Što pre budu raspisani izbori, to bolje za Srbiju i srpski narod”, rekao je Petković.

2 komentara

  1. Htedoste reći da je u interesu građana Srbije da se raspišu novi izbori i da na njima narod glasa za patriotsku opciju to jest Vas, koji se borite iz fotelje.Zamajavanje, zajebavanje Srba da se dobije na vremenu do 3.novembra i da potonemo još dublje.Čime mislite da ubedite narod? Praznom pričom iz fotelje? Koliko lopova je iznedrila Vaša stranka? Molim Vas poštedite nas.Salonski lakeji i filozofi ne vode rat, a mi smo u ratu i vodimo borbu na život i smrt, gospodo neobavešteni.Isto mislim i o ostalim strankama.Stranke su jedno bezumlje i prevara i dobar način za manipulaciju nacijama i državama.Čereče Libiju, Srbija ćuti, čereče Siriju, Srbija ćuti,.Ko misliš da ti pomogne Srbijo?

    • @ Sladjana
      Jako bih volio da nisi u pravu, ………………ipak se DSS bori za nacionalne interese. Ne onakvom zestinom i nacinom kako bi mi zeljeli, ali, ali. Koliko jos ima patriotskih partija u srpskom parlamentu???? Kao parlamentarna stranka mogu da ucine mnogo vise, nego da su izvan parlamenta. To sto SRBIJA cuti u vezi sa Libijom, Sirijom …………to je jos jako dobro. Obzirom da im je propala “parada ponosa” sijedi kazna!!!Morati cemo “ponosnu paradu” konpenzirati vojnim prisustvom u pomenutim zemljama u korist S A D. Siguran sam da ce i to Vucic proglasiti velikim uspjehom VOJSKE SRBIJE i njega licno!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *