Из тунела усред мрака засијала петокрака!

Да не буде заблуде око дефинисања Датума цитираћу Речник: датум – одређено календарско време неког догађаја. Нема лево или десно, светла или мрака

Несташној девојци тест за трудноћу донео је олакшање. Имала је среће овог пута. Надајмо се да је извукла одређене поуке. Нажалост, Влада Србије није била те среће. Одговорне евроунијате су рекле да ништа није сигурно, то јест Датум, иако је било обостраних излива љубави на ангро.

НАЛИК УЛИЧНОЈ РАСВЕТИ Помињу се, истине ради, некаква светла налик уличној расвети у различитим бојама, те ако се упали једна сијалица она ће ланчаним системом штекер по штекер плус бандера у неком тренутку осветлити простор западног Балкана огромном неонском рекламом на којој ће писати Датум. Кад сам био мали и сходно томе наиван слушао сам преко радио-апарата домаће производње „РР Ниш“ револуционарну кованицу „ Из тунела усред мрака засијала петокрака“. Деда Танасије који није имао слуха за револуционарне песме објашњавао је наглас, ваљда да бих ја чуо, да сваки тунел има улаз и излаз, а да на крају сваког тунела мора нека светлост да засија. У противном не може се говорити о тунелу већ о некој пећини или рупи, те из тих разлога не разуме потребу за певањем о нечему што је сваком живом иксану познато. Кад сам одрастао схватио сам да корачница није била намењена дедовима, већ унуцима, али како сам ја волео свога деду и слушао шта прича, то ме је сачувало од револуционарног заноса и каснијег разочарања које је неминовна последица сваког заноса. Што је занос већи и разочарање је веће. Могуће је додуше у појединим случајевима да аутори који свесно шире одређену врсту заноса сами у тај занос не верују, већ га шире из користољубља. Што о заносу више причају мање верују, иако је лична корист увек у сразмери са изговореним. Тако је и са причом о евроунијатским интеграцијама, сарадњи, датумима, преступним фондовима којих нема, и другим занимљивостима.

[restrictedarea]

ДА ВАС НАРОД ШТИТИ? Наше искуство јасно показује да сви који су били на челу или у тим назови канцеларијама за сарадњу сад су ухлебље нашли ван Србије, за коју су се иначе здушно борили. Поједини су у тој борби свашта чинили и запетљавали тако да сад истражни органи с тешком муком морају поједине ствари распетљати, јер у противном нећемо добити Датум. Да би се ствари одмрсиле једино може помоћи народна бајалица која у слободној форми гласи овако:
„Лептирићу, шаренићу покажи ми крила, што замрсим да одмрсим, то ми жеља била.“
Канцеларија за евроунијатску сарадњу или како се већ зове, те остале државне службе са све потпредседником владе за евроунијатске интеграције, па пратеће службе, (било би занимљиво видети колико има запослених и колики је буџет продаваца магле, то јест Датума), пројектни задаци, медији европске Србије…тешко је све набројати. Логично, ти заговорници Датума предлажу да се замрзну плате и пензије, да се на свему другом штеди само да се са евроунијатског пута не скрене. Повежите „не скретање с пута“ и корачницу. Све ће бити јасно. „Ето, ми смо све учинили да би изградили комунизам и срећно друштво за нашег радног човека, али зли западни капиталисти у спрези са унутрашњим непријатељем и српским националистима су нас у томе спречили.“ Тако су говорили и писали пре тридесетак година.
Данас кажу слично: „Ето, Србија је све учинила да добије Датум (предала Косово и Метохију, одрекла се Устава, остала без динара…), али зли евроунијати су нас преварили и то је њихова срамота. Ми смо били искрени, а они нас преварили.“ Па није Влада Србије несташна девојка коју сви прво изљубе (сетимо се честитки), а онда оставе? Или обљубљена девојка више ником није занимљива?
Сад тражите од народа и нас који све време тврдимо да је Датум магла и превара, да вас узмемо у заштиту или разумемо и запомажемо заједно са вама, како је живот неправедан и да су „Латини старе варалице“.

НАГОДИЋЕТЕ СЕ ВИ Хтели би поново да нас преварите и да вам због вашег „поштења и наивности“ све опростимо. Немојте то радити. Знамо да ваша „туга“ није искрена. Све је ово само једна од ваших многобројних провидних игара да би Србе уверили колико су тешки ваши разговори и које све личне „жртве“ морате да подносите да би нама било боље, али „шачица евроскептика и српских националиста“ нема разумевања за ваше огромне напоре. Нагодићете се ви са вашим газдама или сте се већ и нагодили, те вам ове циркуске представе нису потребне. Довољан је Константин, равноапостолни.
Да не буде никакве заблуде око дефинисања Датума и шта реч, односно појам Датум значи цитираћу Речник: датум – одређено календарско време (дан, месец, година) неког догађаја.
Значи датум је нешто одређено: Крсна слава, државни празник, Божић, Први мај, рођендан, матурско вече…Зна се тачно кад ће се наведени догађај десити. Нема лево или десно, светла или мрака. Све је тачно одређено.
Исто је и са речју тунел. У Речнику дефиниција гласи – подземни пролаз прокопан кроз брдо, испод реке или мора, и служи за провођење саобраћајница или у хидротехничке сврхе.
Толико о појмовима. Све је дефинисано и никаква накнадна тумачења не могу променити смисао.
Ружног има довољно. Мислите о нечем лепом. Јуче је био Спасовдан. Вазнесење Господње. Пред нама је празник Светог Духа или Тројице. Њима није потребно зелено светло, ни одлуке белосветских хохштаплера. Празници су увек са нама. Не заборавимо српске хероје који у хашком казамату воде неравноправну, али беспоштедну борбу за славу Србије.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *