Ustavni sud razmatra sporazum Beograda i Prištine

Ustavni sud formirao je predmet povodom inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Srpska radikalna stranka podnela je 7. maja inicijativu za ocenu ustavnosti, a Demokratska stranka Srbije (DSS) 8. maja predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

“Povodom navedene inicijative i predloga, u Sudu je formiran predmet sa oznakom IUo-180/2013 i određen je sudija izvestilac i stručni saradnik”, naveli su u Ustavnom sudu.

Radikali od Ustavnog suda traže da oceni ustavnost odluke Skupštine Srbije o prihvatanju izveštaja o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Prištinom, uz posredovanje EU i odluke Vlade Srbije o prihvatanju sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

DSS je podneo “predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti parafiranog ‘prvog sporazuma o principima koji regulišu normalizaciju odnosa’ između Vlade Republike Srbije i Vlade samozvane države kosmetskih Albanaca”.

Podnosioci tog predloga su 21 poslanik izabran sa liste DSS – Vojislav Koštunica, kao i po jedan poslanik SNS-a i NS-a i dva samostalna narodna poslanika.

http://www.vesti-online.com/

3 komentara

  1. Eto u parlamentu ipak sede i 25 normalna narodna predstavnika. Sta je sa ostalima?????

  2. Od kada ste vi iz Pečata tako naivni? Ustavni sud je formirao predmet, pa to je i normalno, čim uđe u pisarnicu.Kada će raspravljati? Kada bude kasno ili kada Toma i njegovi upodobi Ustav Sporazumu i Tačijevom ustavu-živi bili pa videli.

  3. Iz dobro obavestanih izvora saznajemo da nema velike opasnosti od nove vrste virusa za koji jos nije pronadjen efikasan method lecenja. Naime, novi virus, nazvan Sudskim virusom napada samo aktivne sudije Ustavnog suda. Ima slucajeva lakseg oboljenja kod sudija Vrhovnog suda I nekih sporadicnih slucajeva kod ostalih sudija. Penzionisane sudije ne oboljevaju jer su stekle imunitet na laksim oboljenjima koje su imali tokom aktivne sluzbe. Simptomi su raznovrsni I individualni, mada se mogu klasifikovati I nekoliko grupa I stepena ozbiljnosti. Uglavnom pocinje raznim prehladama, kijavicama (nazdravlje!) I upalama koje se zavrsavaju vrlo cestim otsustvovanjima sa posla, bezvoljnoscu, apatijom, paranojom I manezijom. Tezi slucajevi pocinju upalama skoro svih unutrasnjih organa, mada najcesce zasvataju prostatu I nervni sistem. Komplikacije se zavrsavaju trajnom amnezijom ili potpunim gubitkon sposobnosti rasudjivanja. Prisutne su I dugotrajne fobije od zatvorenih prostora, zvonjenja telefona ili zvona na vratima. Karakteristicno je uporno odbijanje svake pomoci I zatvarnje u sebe……
    Nadam se da su nase sudije na vreme pelcovane?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *