Уставни суд разматра споразум Београда и Приштине

Уставни суд формирао је предмет поводом иницијативе за оцену уставности и законитости споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, речено је данас агенцији Бета у том суду.

Српска радикална странка поднела је 7. маја иницијативу за оцену уставности, а Демократска странка Србије (ДСС) 8. маја предлог за оцену уставности и законитости.

“Поводом наведене иницијативе и предлога, у Суду је формиран предмет са ознаком ИУо-180/2013 и одређен је судија известилац и стручни сарадник”, навели су у Уставном суду.

Радикали од Уставног суда траже да оцени уставност одлуке Скупштине Србије о прихватању извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Приштином, уз посредовање ЕУ и одлуке Владе Србије о прихватању споразум о нормализацији односа Београда и Приштине.

ДСС је поднео “предлог за оцену уставности и законитости парафираног ‘првог споразума о принципима који регулишу нормализацију односа’ између Владе Републике Србије и Владе самозване државе косметских Албанаца”.

Подносиоци тог предлога су 21 посланик изабран са листе ДСС – Војислав Коштуница, као и по један посланик СНС-а и НС-а и два самостална народна посланика.

http://www.vesti-online.com/

3 коментара

  1. Eto u parlamentu ipak sede i 25 normalna narodna predstavnika. Sta je sa ostalima?????

  2. Од када сте ви из Печата тако наивни? Уставни суд је формирао предмет, па то је и нормално, чим уђе у писарницу.Када ће расправљати? Када буде касно или када Тома и његови уподоби Устав Споразуму и Тачијевом уставу-живи били па видели.

  3. Iz dobro obavestanih izvora saznajemo da nema velike opasnosti od nove vrste virusa za koji jos nije pronadjen efikasan method lecenja. Naime, novi virus, nazvan Sudskim virusom napada samo aktivne sudije Ustavnog suda. Ima slucajeva lakseg oboljenja kod sudija Vrhovnog suda I nekih sporadicnih slucajeva kod ostalih sudija. Penzionisane sudije ne oboljevaju jer su stekle imunitet na laksim oboljenjima koje su imali tokom aktivne sluzbe. Simptomi su raznovrsni I individualni, mada se mogu klasifikovati I nekoliko grupa I stepena ozbiljnosti. Uglavnom pocinje raznim prehladama, kijavicama (nazdravlje!) I upalama koje se zavrsavaju vrlo cestim otsustvovanjima sa posla, bezvoljnoscu, apatijom, paranojom I manezijom. Tezi slucajevi pocinju upalama skoro svih unutrasnjih organa, mada najcesce zasvataju prostatu I nervni sistem. Komplikacije se zavrsavaju trajnom amnezijom ili potpunim gubitkon sposobnosti rasudjivanja. Prisutne su I dugotrajne fobije od zatvorenih prostora, zvonjenja telefona ili zvona na vratima. Karakteristicno je uporno odbijanje svake pomoci I zatvarnje u sebe……
    Nadam se da su nase sudije na vreme pelcovane?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *