SNS kreće u prikupljanje poptisa za pokrajinske izbore

NOVI SAD – Srpska napredna stranka danas počinje da prikuplja potpise građana, između ostalog, i za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. Predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je prikupljanje potpisa građana koji podržavaju zahteve iznete u petak na protestu u Novom Sadu.

On je precizirao da je reč o zahtevima za povlačenje iz procedure Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, podnošenje ostavke predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića koji je predložio Deklaraciju i za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Navodeći da građani imaju pravo da traže izrečene zahteve, Vučević je na jučerašnjoj konferenciji za novinare napomenuo da niko ne napada Demokratsku stranku kada traži izbore na republičkom nivou, niti je zbog toga naziva rušilačkom, jer je to legitimno pravo.

“SNS se ne plaši izbora na svim nivoima i jedva čeka da na izborima pokaže svoju snagu, a posebno jedva čekamo pokrajinske izbore”, rekao je Vučević,

Tanjug

Jedan komentar

  1. IZBORI što pre! Vojvodina mora da dobije legitimnu vlast, vlast koja je SRPSKA i koja pripada narodu, vlast koja neće biti opterećena “vladom” pokrajine već okrenuta interesima gradjana Vojvodine u sastavu Republike Sbije! Paralelne institucije samo su “cedile” resurse pokrajine, gde nije zanemarljiva ni INDIVIDUALNA zloupotreba, što je dovelo, maltene, do najnerazvijenije oblasti u republici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *