Prva noć je prošla, ostajemo i dalje na Trgu republike! (Prenos uživo)

Proveli smo prvu noć na Trgu republike, priključite nam se! Danas, centralni događaj u 15 časova!

Recimo “Hoćemo Kosovo i Metohiju – Nećemo EU”! Protest na beogradskom Trgu republike traje već 24 časa! Ostalo je još manje od 40 časova do vanredne sednice Vlade Srbije na kojoj treba da se donese poslednja i ključna odluka!

SPC, ugledni intelektualci, patriotske stranke, sindikat policije – svi su oni rekli NE ultimatumu, ali to nije dovoljno! Dođite na Trg, da pokažemo koliko smo istrajni u borbi za Kosovo i Metohiju!

Danas, na Blagovesti, centralni događaj na Trgu počinje u 15 časova!

Govore:
– Dr Srđa Trifković, novinar i publicista;
– Dr Miroslav Pušonja, ekonomista;
– Zorica Kuburović, pisac;
– Nebojša Đorđević, predstavnik Srba sa barikada;
– Prof. dr Ljuba Protić, PMF Beograd;
– Milutin Šoškić, legenda FK “Partizan”;
– Dobrica Erić, pesnik;
– Iv Bataj, francuski istoričar;
– Živko Kulić, novinar;
– Dejan Tadić, ekonomista i publicista.

Dođite i obavestite druge!

Ostajemo na Trgu republike!

Pokret Dveri pozvao na ostajanje na Trgu Republike u Beogradu do odluke državnog vrha po pitanju ucena iz EU!

Nakon završetka protestnog skupa NEĆEMO EU – HOĆEMO KOSOVO I METOHIJU Goran Milenković, predstavnik Srba sa severa Kosova i Metohije i Boško Obradović u ime Pokreta Dveri kao organizatora pozvali su na ostajanje na ulici dok državni vrh ne donese odluku. Svi prisutni, kao i svi drugi građani Beograda i Srbije pozvani su da se pridruže ovom narodnom referendumu za Kosovo i Metohiju.

Državni vrh Srbije mora biti svestan većinske volje građana Srbije koja se suprotstavlja ultimatumima iz EU i želi da sačuva Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Veliki broj građana koji će u narednih 48 sati odluke boraviti na Trgu Republike spreman je da podrži državni vrh da kaže NE EVROPSKOJ UNIJI. 

Za sve ovo vreme najavljen je dolazak brojnih javnih ličnosti, uglednih srpskih intelektualaca, predstavnika Srpske pravoslavne crkve, raznih patriotskih političkih stranaka i udruženja koji će se obratiti u toku večeri i noći, a predviđen je kulturno-umetnički program za sve prisutne.

Građani Srbije ostaju na Trgu Republike do odluke državnog vrha i poručuju da su Kosovo i Metohija iznad EU, da nema razloga za strah da će Srbija ostati izolovana i bankrotirati, da imamo prijatelje i saveznike na drugim stranama sveta koji su spremni da pomognu pravednu borbu srpskog naroda za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Od Evropske Unije nećemo dobiti ništa osim ucena. Vreme je da završimo sa pogubnim putem u EU po svaku nacionalnu cenu i da se okrenemo drugim geopolitičkim alternativama, na prvom mestu saradnji sa Ruskom federacijom.

Na internet i fejsbuk stranici Dveri možete pratiti sve novosti u vezi sa protestom na Trgu Republike koji neprekidno traje do ispunjenja zahteva i odluke državnog vrha.

Ovde možete pratiti protest uživo

5 komentara

  1. Srbiju ce izdati upravo oni koji su se najvise u ovom cetvrtveku kurobecali za nju.

  2. Sve pohvale za Dveri i za radakciju pecata,veliki pozdrav iz Italije.

  3. Hvala Pečatu što prenosi informacije o protestu na Trgu Republike, dok ostali mediji to cenzurišu, naročito Politika, čiji novinari i glavni urdenik mogu proteste da gledaju sa prozora.

  4. Već mesecima upozoravamo,ali ljudski i demokratski, da je Srbija ustala… tiho, spokojno, pribrana i sabrana, ideološki potkovana, ciljno opredeljena, straški određena, umnogome ujedinjena i pomirena…BOGOBOJAŽLJIVA…umna i mudra!
    Ne igrajte se! Ovo su PROFESIONALCI!
    Nije Srbija Siniša i Tole – oni nemaju prag samopoštovanja!
    Mi Vas – samo MOLIMO da Nas vidite kao LJUDSA BIĆA, sa pravom na ŽIVOT – ne MORATE da Nas POŠTUJETE, ali Vas ZAMOLJAVAMO da Nas ne PONIŠTAVATE. PLIS!!!PLIS!!!
    Mi JESMO Mali, ali JESMO i VELIKI! Ne budite banalni! Ni Mi NISMO toliko NAIVNI… PLIS,PLIS!

  5. Hvala Bogu, ovo daje nadu da ima još života u našem narodu.
    Nadajmo se da izdaja neće proći.
    Čim su osjetili otpor naroda, prijete sa Vojvodinom
    Imaju oni tamo svoje kadrove /?/ spremne na akciju ko zapeta puška.
    Vojvodina je inače /i ovako i onako/ trebala doći na red nakon predaje KIM.
    Kakvu nam je samo Broz čorbu skuvao preko svojih janjičara !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *