Прва ноћ је прошла, остајемо и даље на Тргу републике! (Пренос уживо)

Провели смо прву ноћ на Тргу републике, прикључите нам се! Данас, централни догађај у 15 часова!

Рецимо “Хоћемо Косово и Метохију – Нећемо ЕУ”! Протест на београдском Тргу републике траје већ 24 часа! Остало је још мање од 40 часова до ванредне седнице Владе Србије на којој треба да се донесе последња и кључна одлука!

СПЦ, угледни интелектуалци, патриотске странке, синдикат полиције – сви су они рекли НЕ ултиматуму, али то није довољно! Дођите на Трг, да покажемо колико смо истрајни у борби за Косово и Метохију!

Данас, на Благовести, централни догађај на Тргу почиње у 15 часова!

Говоре:
– Др Срђа Трифковић, новинар и публициста;
– Др Мирослав Пушоња, економиста;
– Зорица Кубуровић, писац;
– Небојша Ђорђевић, представник Срба са барикада;
– Проф. др Љуба Протић, ПМФ Београд;
– Милутин Шошкић, легенда ФК “Партизан”;
– Добрица Ерић, песник;
– Ив Батај, француски историчар;
– Живко Кулић, новинар;
– Дејан Тадић, економиста и публициста.

Дођите и обавестите друге!

Остајемо на Тргу републике!

Покрет Двери позвао на остајање на Тргу Републике у Београду до одлуке државног врха по питању уцена из ЕУ!

Након завршетка протестног скупа НЕЋЕМО ЕУ – ХОЋЕМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ Горан Миленковић, представник Срба са севера Косова и Метохије и Бошко Обрадовић у име Покрета Двери као организатора позвали су на остајање на улици док државни врх не донесе одлуку. Сви присутни, као и сви други грађани Београда и Србије позвани су да се придруже овом народном референдуму за Косово и Метохију.

Државни врх Србије мора бити свестан већинске воље грађана Србије која се супротставља ултиматумима из ЕУ и жели да сачува Косово и Метохију у саставу Србије. Велики број грађана који ће у наредних 48 сати одлуке боравити на Тргу Републике спреман је да подржи државни врх да каже НЕ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ. 

За све ово време најављен је долазак бројних јавних личности, угледних српских интелектуалаца, представника Српске православне цркве, разних патриотских политичких странака и удружења који ће се обратити у току вечери и ноћи, а предвиђен је културно-уметнички програм за све присутне.

Грађани Србије остају на Тргу Републике до одлуке државног врха и поручују да су Косово и Метохија изнад ЕУ, да нема разлога за страх да ће Србија остати изолована и банкротирати, да имамо пријатеље и савезнике на другим странама света који су спремни да помогну праведну борбу српског народа за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Од Европске Уније нећемо добити ништа осим уцена. Време је да завршимо са погубним путем у ЕУ по сваку националну цену и да се окренемо другим геополитичким алтернативама, на првом месту сарадњи са Руском федерацијом.

На интернет и фејсбук страници Двери можете пратити све новости у вези са протестом на Тргу Републике који непрекидно траје до испуњења захтева и одлуке државног врха.

Овде можете пратити протест уживо

5 коментара

 1. Srbiju ce izdati upravo oni koji su se najvise u ovom cetvrtveku kurobecali za nju.

 2. Sve pohvale za Dveri i za radakciju pecata,veliki pozdrav iz Italije.

 3. Хвала Печату што преноси информације о протесту на Тргу Републике, док остали медији то цензуришу, нарочито Политика, чији новинари и главни урденик могу протесте да гледају са прозора.

 4. Већ месецима упозоравамо,али људски и демократски, да је Србија устала… тихо, спокојно, прибрана и сабрана, идеолошки поткована, циљно опредељена, страшки одређена, умногоме уједињена и помирена…БОГОБОЈАЖЉИВА…умна и мудра!
  Не играјте се! Ово су ПРОФЕСИОНАЛЦИ!
  Није Србија Синиша и Толе – они немају праг самопоштовања!
  Ми Вас – само МОЛИМО да Нас видите као ЉУДСА БИЋА, са правом на ЖИВОТ – не МОРАТЕ да Нас ПОШТУЈЕТЕ, али Вас ЗАМОЉАВАМО да Нас не ПОНИШТАВАТЕ. ПЛИС!!!ПЛИС!!!
  Ми ЈЕСМО Мали, али ЈЕСМО и ВЕЛИКИ! Не будите банални! Ни Ми НИСМО толико НАИВНИ… ПЛИС,ПЛИС!

 5. Hvala Bogu, ovo daje nadu da ima još života u našem narodu.
  Nadajmo se da izdaja neće proći.
  Čim su osjetili otpor naroda, prijete sa Vojvodinom
  Imaju oni tamo svoje kadrove /?/ spremne na akciju ko zapeta puška.
  Vojvodina je inače /i ovako i onako/ trebala doći na red nakon predaje KIM.
  Kakvu nam je samo Broz čorbu skuvao preko svojih janjičara !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *