PRODADOŠE BRAĆA BRAĆU

Piše Dragomir Antonić

Stidite se braćo iz vlasti. Vaša objašnjenja, novinski naslovi, televizijski govori, rasprave ne mogu i neće umanjiti veličinu gnusobe koju ste počinili

Šta da vam, poštovani čitaoci, kažem? Osećam se kao većina vas. Tužno, sa mučninom u stomaku, bolom u duši, jarosnim besom u srcu. Kao da sam izgubio nekog bliskog. A ima li Srbin šta bliže od Kosova i Metohije? Ponižen sam. Osramoćen. Kao da sam ja parafirao (čuj! parafirao!? Da li je potpis čitak?) „istorijski sporazum“. Eufemizam za urađenu gnusnu radnju prema sopstvenom narodu. A sve u ime naše dece.

UZIMAJTE PO ŽELJI Zabluda je da će Srbi u Srbiji živeti „normalno“ ako stavimo potpis na nekakav papir od dve ili više strana. Kako se uopšte može živeti, ako vam se koren uništi. Srce iščupa. Duša zatamni.
Stidite se braćo iz vlasti. Vaša objašnjenja, novinski naslovi, televizijski govori, rasprave ne mogu i neće umanjiti veličinu gnusobe koju ste počinili. Da li ste ucenjeni, korumpirani ili samo uplašeni, ne znam, ali mora vam biti jasno da ste prepustili na milost i nemilost svoje sunarodnike, na Kosovu i Metohiji. Da ste se odrekli dela države Srbije i da ste podigli poslednju branu odbrane Srbije, poručivši ostalim grabljivcima da slobodno mogu otimati sve što im se dopadne. Država Srbija se više neće braniti.
Ko šta želi može uzeti. Duhovno i materijalno. Kako ćemo odbraniti ime, pismo, običaje, veru, ako smo se odrekli Kosova i Metohije. Želite da uzmete jezik? Izvolite! Šta će vam pridev srpski ispred imena pravoslavne crkve? Ne treba. Izvolite. Kako vi slavite Svetog Trifuna? To je Dan zaljubljenih? Oh, izvinite. Nećemo više. Ćirilica nije vaše, srpsko pismo, već naše! Razume se. Izvolite. Sva je država Srbija na izvol’te. To ste gospodine predsedniče vlade, zameniče predsednika i ministre vojni potpisali, oprostite, parafirali u Briselu. Parafirali ste papir koji je gori od akta kapitulacije. Priznali ste drugu državu na sopstvenoj teritoriji. Istorija će vas po tome zapisati i upamtiti.
Možete svi vi tvrditi da nikad nećete priznati nezavisnu državu Kosovo, ali vaš paraf stoji na dokumentu gde se kaže da će „policija sa severa Kosova biti integrisana (znači u sastavu) kosovske policije i primati platu iz Prištine“, a „pravosuđe će raditi i suditi po zakonima Kosova“ ili… Šta onda znači fraza: Nikad nećemo priznati Kosovo!? Em nas ponižavate, em vređate razum. Vi ste okončali proces, koji su vaši žuti prethodnici započeli.

VI STE ODABRALI, JA TAKOĐE Mi smo verovali, kad smo vas izabrali da formirate vladu i na mesto predsednika Srbije da ćete proces zaustaviti ili bar usporiti. Tako ste govorili. Nažalost vi ste ga ubrzali – razumnom čoveku su potpuno neobjašnjivi razlozi predaje svetlosnom brzinom, i ako su vas svi dobronamerni savetovali da ne žurite – i okončali na radost onih koji vas nisu mogli očima videti dok ste se uz našu pomoć na izborima borili za vlast. Sad ste njihovi miljenici i oni se ponose sa vama. Mi tugujemo. Oni se vesele. Nadam se da je i vama drago što vas hvali ratni zločinac Jelko Kacin i ostala domaća ništarija. U lepo društvo ste se upleli. Ja vama ne želim nikakvo zlo. Od mene vama ne preti nikakva opasnost. Znam da je ovozemaljski život kratak i da je sve u suštini sopstveni izbor. Vi ste sami odabrali šta ćete raditi. Ja takođe. Neka je svima dragi Bog u pomoć.
Umesto daljeg pisanija pročitajmo pesmu „Moja Braća“, Borisava Blagojevića, pesnika iz Ćuprije. Nagrađena je drugom nagradom na smotri pesnika u Lapovu 2007. godine.

Sve što može da se proda
Prodala su moja braća
Mi ni svesni nismo bili
Ko kupuje i ko plaća

Prodali su okućnicu
Šljivar iznad rodne kuće
I bačvanu kraj vrbaka
Plava jutra u svanuće

Prodali su bez tapija
Sve đuture i od oka
Sve livade do jaruge
Bistru vodu iz potoka

Njivu što nas hlebom hrani
U zakup su juče dali
Sad pričaju pravdaju se
Gde je međa nisu znali

A međa je sve dok može
Pogled ptice da se vine
Prodali su deo neba
Belog orla u visine

I ćuvike što međaju
Od silnika što nas brane
Lojze što nas vinom poji
Manastire razidane

I utrobu zemlje ove
Gde se novi kamen rađa
Staro groblje pored puta
Prodala su moja braća
I sve naše krvotoke
Što dolaze iz daleka
Prodali su sve izvore
Sve kladence belih reka

Pravoslavlje slavu vernu
Kolač što se daje sinu
Prodala su moja braća
Tihu modru mesečinu

Prodadoše braća braću
Rasejaše kosti njine
Ko da ovde nikad nije
Bilo pravde i istine

Prodadoše crep sa kuće
Kisnu grede otkrivene
Trune duša u ognjištu
Prodali su deo mene.

 

8 komentara

  1. Odlican text! Izdajice na stub srama-vjesanje!

  2. Tacno tako se osecamo kako opisujete.Nemocan bol razdire utrobu. Pa kad bi bar sada zacutali. Umesto toga pricaju li pricaju, a jezik im je izgubio vezu sa mozgom. Naprimer, i ako vlada padne i ako se na referendumu odbije ovo ludilo ,kazu “sporazum ostaje”. Klece pred tudjim zrtvama, a svoje bivse i buduce zaboravljaju, blate bracu sa Kosova (danasnji Kurir) jedinu sadasnju srpsku elitu nebi li razbili njihov kameni otpor, Srbi iz Bosne su im Bosnjaci…
    Sada kad skoro sva vlast stoji gola pred narodom ( skupstina, alal vera, nema sta svi kao trojka (Nikolic,Dacic,Vucic) morali bismo da se probudimo…

  3. Gosp, Antonicu odlican tekst koga cita ima sta da nauci. Vi
    spomeniste predsednika vlade i njegovog zamanika, znajte ja
    spominjem tri Aleksandra : Koji su svaki na svoj nacin u svom vremenu lomili kicmu srpskoj naciji i drzavi. Prvi ukinu Kraljevinu
    Srbiju, drugi dozvoli nesmetano naseljavanje Albanacva u Steru Srbiju. Ovaj treci dokraci sto su sto su predhodna dva zapocela. A da se zna:Aleksandar Karadordevic, Aleksandar Rankovic i gle cuda opet neki VUCIC. Aleksandar Vucic.

  4. Bravo Dragomire…iako moja pohvala ne moze da te spasi ,Tebe i Nas…moguceg moralnog i materijalnog smaknuca od strane ove nenarodne vlasti,koju nismo izabrali da prodaje nase,koja nas je opasno prevarila i koja ce svoj ,realno, pravni zlocin,sada prikrivati uvodjenjem jednoumlja i nemacke monolitnosti.
    Ipak…bravo,pa neka kosta sta kosta.

    Procitah ovlas vesti,pred spavanje,i izgubih san?

    Ukratko:
    -Dacic kaze NEMA REFERENDUMA,za agenciju Kjoto…znali smo,jer je to bio vazdusni jastuk za vlast,da narod ne izadje…
    -Drecun kaze-taj potpis je SAMO FORMALNO…nista vise???
    -Dacic rece (jer on svaka dva sata daje izjave,kao da smo na mentalnoj terapiji),posle susreta sa Srbima sa severa Kosova…da on sa njima moze lako…ukine im plate i gotovo???
    A mozda je Eston to njemu rekla,ukinem vam pare za budzet, i???

    Zaista se potvrdjuje da maltretirana osoba,ima sve sanse da maltretira.
    -Vucic kaze da je Srbin iz Bosne,hvala Bogu…i rece kako nije razumeo sta znaci pad berlinskog zida,pa je ucinio neke greske i izvinio se srpskom narodu.
    Inace,od pada berlinskog zida do njegovog napustanja Seselja,kada se valjda “promenio”,proslo je punih 18 godina…Izuvise vremena “za lutanja”,za nekoga ko je inteligentan kao Vucic…Ali,ajde.

    -Grubjesicka danas rece,da je ovo sto su potpisali,”Merkel trazila pre 2 godine”…E pa onda dobro,nismo znali.Sve je onda u redu?!
    -Josipovic veceras izjavi da ce povlacenje tuzbi za genocid,”resiti Vlade,njihova je nadleznost”…NASA HOCE 100%.

    Kako ova Vlada ima “laku ruku”,olovku ne ispusta iz ruke,
    SAMO POTPISUJE…slutim CRNI SCENARIO,i to,

    a)sada su potpisali SAMO FORMALNO,predaju Kosova i Metohije,

    b)30.6.ce Nikolic,koji je kaze prijatelj (onih sto su Srbiju ocrnili),kao sto su Djukanovic ili Zukorlic…ali,koji lako “raskida” sa onima koji srpstvu cine dobro,kao sto su Dodik ili Kusturica…dakle On ce se Josipovicu verovatno izvinuti,KAKO DOLIKUJE,i prokrciti put da Daciceva vlada,ubrzano povuce Tuzbu Srbije za genocid Hrvatske nad Srbima u 20.veku???
    I oni ce svoju,ali,da li je to isto?

    Jasenovac ce time,trajno otici u zaborav,potpisom srpske vlade?!
    Jasenovac,ali i “oluja”?TO JE POMIRENJE,RESETOVANJE…U REGIONU.

    Ujedno,time ce srpsko pitanje u Hrvatskoj,kao i na Kosovu ,”biti reseno”.ZA SVA VREMENA.
    Dacic nista nece ostaviti buducim generacijama (politicara ),da resavaju…

    c)dogodine,zivi bili pa videli,na 100 godina od sarajevskog atentata,LAKO MOZE DA SE DESI,da im na tacni damo Republiku Srpsku.Zuri im se,Nemcima…jer ova Vlada “daje rezultate” u evropskim integracijama…IZNAD OCEKIVANJA.To je samo Paraf.

    d)…ne zelim dalje da slutim,to ce biti “iznenadjenje”ove Vlade,za nove izbore…reci ce,SAMO SA NAMA,polozaj Srba u Vojvodini bice resen…sa isukanim olovkama…

    Izvini na smetnji,ali samo da kazem…UBI PRAGMATIZAM OVIH EVROPEJACA,UBI REALIZAM NJIHOVIH POGLEDA NA SVET.

    Oni su sami sebe prijatno iznenadili.

    Ako bi me neko pitao a sta je po tebi,KAMELEON…ja bih odgovorio,da je to NEKO,ko je prevrtljiv,menja boji,koji se prilagodjava realnosti i koji je pragmatican…kako oni sami sebe nazivaju.
    ONI SU KAMELEONI PREDAJE NASE BRACE,NASE ZEMLJE I NASIH ILUZIJA…

  5. Tekst je uspesna simbioza dve intelektualne velicine: Dragomira Antonica, kao vrsnog poznavaoca sveg srbskog i majstorsko umece velikog pesnika, “prokislog od bola brace”-Borisava Bore Blagojevica ,ispisanog suzom nepravde i neprebola…..
    U svoj nesreci o kojoj pisu i s kojom se samoosecam,srecan sam jedino sto se mogu pohvaliti njihovim poznanstvom,ako nije preterano s moje strane i prijateljstvom.

  6. HHVALE NAS SATANISTI KAKO SMO USPESNI IZDAJNICI-PRODANE DUSE PRO-SRPSKE…KAD ME JEDNOG DANA BUDE UNUK UPITAO KOJU ISTORIJU UCI I O KOME??????RECICU MU DA SAM BIO GASTARBAJTER U TO VREME U MOSKVI…IZVINI BLAGO DEDI.

    1
    1
  7. ONAJ KO PRODAJE I IZDAJE TAJ MI SASVIM SIGURNO NIJE BRAT ! SVI MI ZNAMO DA JE POLITIKA KURVA… ALI BAS OVOLIKA…! ? OVO JE STVARNO DNO DNA…! ! ! OVO SVE PROSTO ZAUDARA…! ?

    1
    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *