ПРОДАДОШЕ БРАЋА БРАЋУ

Пише Драгомир Антонић

Стидите се браћо из власти. Ваша објашњења, новински наслови, телевизијски говори, расправе не могу и неће умањити величину гнусобе коју сте починили

Шта да вам, поштовани читаоци, кажем? Осећам се као већина вас. Тужно, са мучнином у стомаку, болом у души, јаросним бесом у срцу. Као да сам изгубио неког блиског. А има ли Србин шта ближе од Косова и Метохије? Понижен сам. Осрамоћен. Као да сам ја парафирао (чуј! парафирао!? Да ли је потпис читак?) „историјски споразум“. Еуфемизам за урађену гнусну радњу према сопственом народу. А све у име наше деце.

УЗИМАЈТЕ ПО ЖЕЉИ Заблуда је да ће Срби у Србији живети „нормално“ ако ставимо потпис на некакав папир од две или више страна. Како се уопште може живети, ако вам се корен уништи. Срце ишчупа. Душа затамни.
Стидите се браћо из власти. Ваша објашњења, новински наслови, телевизијски говори, расправе не могу и неће умањити величину гнусобе коју сте починили. Да ли сте уцењени, корумпирани или само уплашени, не знам, али мора вам бити јасно да сте препустили на милост и немилост своје сународнике, на Косову и Метохији. Да сте се одрекли дела државе Србије и да сте подигли последњу брану одбране Србије, поручивши осталим грабљивцима да слободно могу отимати све што им се допадне. Држава Србија се више неће бранити.
Ко шта жели може узети. Духовно и материјално. Како ћемо одбранити име, писмо, обичаје, веру, ако смо се одрекли Косова и Метохије. Желите да узмете језик? Изволите! Шта ће вам придев српски испред имена православне цркве? Не треба. Изволите. Како ви славите Светог Трифуна? То је Дан заљубљених? Ох, извините. Нећемо више. Ћирилица није ваше, српско писмо, већ наше! Разуме се. Изволите. Сва је држава Србија на извол’те. То сте господине председниче владе, замениче председника и министре војни потписали, опростите, парафирали у Бриселу. Парафирали сте папир који је гори од акта капитулације. Признали сте другу државу на сопственој територији. Историја ће вас по томе записати и упамтити.
Можете сви ви тврдити да никад нећете признати независну државу Косово, али ваш параф стоји на документу где се каже да ће „полиција са севера Косова бити интегрисана (значи у саставу) косовске полиције и примати плату из Приштине“, а „правосуђе ће радити и судити по законима Косова“ или… Шта онда значи фраза: Никад нећемо признати Косово!? Ем нас понижавате, ем вређате разум. Ви сте окончали процес, који су ваши жути претходници започели.

ВИ СТЕ ОДАБРАЛИ, ЈА ТАКОЂЕ Ми смо веровали, кад смо вас изабрали да формирате владу и на место председника Србије да ћете процес зауставити или бар успорити. Тако сте говорили. Нажалост ви сте га убрзали – разумном човеку су потпуно необјашњиви разлози предаје светлосном брзином, и ако су вас сви добронамерни саветовали да не журите – и окончали на радост оних који вас нису могли очима видети док сте се уз нашу помоћ на изборима борили за власт. Сад сте њихови миљеници и они се поносе са вама. Ми тугујемо. Они се веселе. Надам се да је и вама драго што вас хвали ратни злочинац Јелко Кацин и остала домаћа ништарија. У лепо друштво сте се уплели. Ја вама не желим никакво зло. Од мене вама не прети никаква опасност. Знам да је овоземаљски живот кратак и да је све у суштини сопствени избор. Ви сте сами одабрали шта ћете радити. Ја такође. Нека је свима драги Бог у помоћ.
Уместо даљег писанија прочитајмо песму „Моја Браћа“, Борисава Благојевића, песника из Ћуприје. Награђена је другом наградом на смотри песника у Лапову 2007. године.

Све што може да се прода
Продала су моја браћа
Ми ни свесни нисмо били
Ко купује и ко плаћа

Продали су окућницу
Шљивар изнад родне куће
И бачвану крај врбака
Плава јутра у свануће

Продали су без тапија
Све ђутуре и од ока
Све ливаде до јаруге
Бистру воду из потока

Њиву што нас хлебом храни
У закуп су јуче дали
Сад причају правдају се
Где је међа нису знали

А међа је све док може
Поглед птице да се вине
Продали су део неба
Белог орла у висине

И ћувике што међају
Од силника што нас бране
Лојзе што нас вином поји
Манастире разидане

И утробу земље ове
Где се нови камен рађа
Старо гробље поред пута
Продала су моја браћа
И све наше крвотоке
Што долазе из далека
Продали су све изворе
Све кладенце белих река

Православље славу верну
Колач што се даје сину
Продала су моја браћа
Тиху модру месечину

Продадоше браћа браћу
Расејаше кости њине
Ко да овде никад није
Било правде и истине

Продадоше цреп са куће
Кисну греде откривене
Труне душа у огњишту
Продали су део мене.

 

8 коментара

 1. Odlican text! Izdajice na stub srama-vjesanje!

 2. Tacno tako se osecamo kako opisujete.Nemocan bol razdire utrobu. Pa kad bi bar sada zacutali. Umesto toga pricaju li pricaju, a jezik im je izgubio vezu sa mozgom. Naprimer, i ako vlada padne i ako se na referendumu odbije ovo ludilo ,kazu “sporazum ostaje”. Klece pred tudjim zrtvama, a svoje bivse i buduce zaboravljaju, blate bracu sa Kosova (danasnji Kurir) jedinu sadasnju srpsku elitu nebi li razbili njihov kameni otpor, Srbi iz Bosne su im Bosnjaci…
  Sada kad skoro sva vlast stoji gola pred narodom ( skupstina, alal vera, nema sta svi kao trojka (Nikolic,Dacic,Vucic) morali bismo da se probudimo…

 3. Gosp, Antonicu odlican tekst koga cita ima sta da nauci. Vi
  spomeniste predsednika vlade i njegovog zamanika, znajte ja
  spominjem tri Aleksandra : Koji su svaki na svoj nacin u svom vremenu lomili kicmu srpskoj naciji i drzavi. Prvi ukinu Kraljevinu
  Srbiju, drugi dozvoli nesmetano naseljavanje Albanacva u Steru Srbiju. Ovaj treci dokraci sto su sto su predhodna dva zapocela. A da se zna:Aleksandar Karadordevic, Aleksandar Rankovic i gle cuda opet neki VUCIC. Aleksandar Vucic.

 4. Bravo Dragomire…iako moja pohvala ne moze da te spasi ,Tebe i Nas…moguceg moralnog i materijalnog smaknuca od strane ove nenarodne vlasti,koju nismo izabrali da prodaje nase,koja nas je opasno prevarila i koja ce svoj ,realno, pravni zlocin,sada prikrivati uvodjenjem jednoumlja i nemacke monolitnosti.
  Ipak…bravo,pa neka kosta sta kosta.

  Procitah ovlas vesti,pred spavanje,i izgubih san?

  Ukratko:
  -Dacic kaze NEMA REFERENDUMA,za agenciju Kjoto…znali smo,jer je to bio vazdusni jastuk za vlast,da narod ne izadje…
  -Drecun kaze-taj potpis je SAMO FORMALNO…nista vise???
  -Dacic rece (jer on svaka dva sata daje izjave,kao da smo na mentalnoj terapiji),posle susreta sa Srbima sa severa Kosova…da on sa njima moze lako…ukine im plate i gotovo???
  A mozda je Eston to njemu rekla,ukinem vam pare za budzet, i???

  Zaista se potvrdjuje da maltretirana osoba,ima sve sanse da maltretira.
  -Vucic kaze da je Srbin iz Bosne,hvala Bogu…i rece kako nije razumeo sta znaci pad berlinskog zida,pa je ucinio neke greske i izvinio se srpskom narodu.
  Inace,od pada berlinskog zida do njegovog napustanja Seselja,kada se valjda “promenio”,proslo je punih 18 godina…Izuvise vremena “za lutanja”,za nekoga ko je inteligentan kao Vucic…Ali,ajde.

  -Grubjesicka danas rece,da je ovo sto su potpisali,”Merkel trazila pre 2 godine”…E pa onda dobro,nismo znali.Sve je onda u redu?!
  -Josipovic veceras izjavi da ce povlacenje tuzbi za genocid,”resiti Vlade,njihova je nadleznost”…NASA HOCE 100%.

  Kako ova Vlada ima “laku ruku”,olovku ne ispusta iz ruke,
  SAMO POTPISUJE…slutim CRNI SCENARIO,i to,

  a)sada su potpisali SAMO FORMALNO,predaju Kosova i Metohije,

  b)30.6.ce Nikolic,koji je kaze prijatelj (onih sto su Srbiju ocrnili),kao sto su Djukanovic ili Zukorlic…ali,koji lako “raskida” sa onima koji srpstvu cine dobro,kao sto su Dodik ili Kusturica…dakle On ce se Josipovicu verovatno izvinuti,KAKO DOLIKUJE,i prokrciti put da Daciceva vlada,ubrzano povuce Tuzbu Srbije za genocid Hrvatske nad Srbima u 20.veku???
  I oni ce svoju,ali,da li je to isto?

  Jasenovac ce time,trajno otici u zaborav,potpisom srpske vlade?!
  Jasenovac,ali i “oluja”?TO JE POMIRENJE,RESETOVANJE…U REGIONU.

  Ujedno,time ce srpsko pitanje u Hrvatskoj,kao i na Kosovu ,”biti reseno”.ZA SVA VREMENA.
  Dacic nista nece ostaviti buducim generacijama (politicara ),da resavaju…

  c)dogodine,zivi bili pa videli,na 100 godina od sarajevskog atentata,LAKO MOZE DA SE DESI,da im na tacni damo Republiku Srpsku.Zuri im se,Nemcima…jer ova Vlada “daje rezultate” u evropskim integracijama…IZNAD OCEKIVANJA.To je samo Paraf.

  d)…ne zelim dalje da slutim,to ce biti “iznenadjenje”ove Vlade,za nove izbore…reci ce,SAMO SA NAMA,polozaj Srba u Vojvodini bice resen…sa isukanim olovkama…

  Izvini na smetnji,ali samo da kazem…UBI PRAGMATIZAM OVIH EVROPEJACA,UBI REALIZAM NJIHOVIH POGLEDA NA SVET.

  Oni su sami sebe prijatno iznenadili.

  Ako bi me neko pitao a sta je po tebi,KAMELEON…ja bih odgovorio,da je to NEKO,ko je prevrtljiv,menja boji,koji se prilagodjava realnosti i koji je pragmatican…kako oni sami sebe nazivaju.
  ONI SU KAMELEONI PREDAJE NASE BRACE,NASE ZEMLJE I NASIH ILUZIJA…

 5. Tekst je uspesna simbioza dve intelektualne velicine: Dragomira Antonica, kao vrsnog poznavaoca sveg srbskog i majstorsko umece velikog pesnika, “prokislog od bola brace”-Borisava Bore Blagojevica ,ispisanog suzom nepravde i neprebola…..
  U svoj nesreci o kojoj pisu i s kojom se samoosecam,srecan sam jedino sto se mogu pohvaliti njihovim poznanstvom,ako nije preterano s moje strane i prijateljstvom.

 6. HHVALE NAS SATANISTI KAKO SMO USPESNI IZDAJNICI-PRODANE DUSE PRO-SRPSKE…KAD ME JEDNOG DANA BUDE UNUK UPITAO KOJU ISTORIJU UCI I O KOME??????RECICU MU DA SAM BIO GASTARBAJTER U TO VREME U MOSKVI…IZVINI BLAGO DEDI.

  1
  1
 7. ONAJ KO PRODAJE I IZDAJE TAJ MI SASVIM SIGURNO NIJE BRAT ! SVI MI ZNAMO DA JE POLITIKA KURVA… ALI BAS OVOLIKA…! ? OVO JE STVARNO DNO DNA…! ! ! OVO SVE PROSTO ZAUDARA…! ?

  1
  1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *